• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

  • Než zase začnete plodit weby, discordy a jiné komunity pro sdružování lidí kolem amatérských překladů, tak prosím nejdříve přemýšlejte a čtěte...
    Spuštěn web skupiny Herní překlady ←→ Nový portál pro každého od Lokalizace.net
X-COM 2

X-COM 2 Finální CZ i pro LW

Já mám XCOM 2 i se všemi DLC . Naistaloval jsem češtinu , chvilku to chodilo a pak najednou Error a už to nejde spustit . zkušel jsem to přeinstalovat , ověřit integitu her , vše OK . Pořád se to snaží něco stahovat z netu ale asi po minutě to napíše stahování pozastaveno a konec . dělá to pořád dokola už 3dny ... nevíte co s tím ?
 
Zkus to odinstalovat, smazat celý SteamApps\common\XCOM 2\, zazálohovat a smazat "C:\Users\xxxx\Documents\My Games\XCOM2", smazat MODy, pokud jsou někde bokem a pak znovu nainstalovat (bez češtiny) a vyzkoušet. Pokud pojede, doinstalovat češtinu a zase zkusit. Případnou chybu zde dej jako printscreen.
 
John9 - Problém je v tom, že nikdo neočekával, že by se našel člověk, který hraje jednu hru (základ) a pak na to pokračuje jinou hrou :)
Long War je něco jiného, nemůžeš jen tak pokračovat. Musíš začít od začátku :D
Spousta věcí se ukládá do savů atd...
Nainstaluj co chceš, pak přeinstaluj teprve CZ a začni hezky od začátku hry. Pak bys měl mít všechno CZ. Jediné další EN texty můžou být leda z módů, které nebyly v seznamu na překlad.
 
Hrál jsem xcom2, potom to na mě vyfluslo red error (červená obrazovka, ale postavy tam byly vidět), do té doby čeština šlapala ok (verze 2.0.0)
Tak jsem to smáznul a nainstaloval nově i s LW2 a tam mi nová čeština 2.0.1 píše někdy anglický slova.
Tak jsem to opět přeinstaloval a zkusil vanilu xcom2 a stále mi tam ,,blbne,, sem tam čeština.
Ale jestli je to možné, pošlu nějaké screeny, co mám špatně. a napíšu mody.
 
Naposledy upraveno:
john9 redsceen sa dá bloknúť, tam kde máš nainštalovanú hru choď XCOM 2\Binaries\Win64 nájdi súbor XComeGame.exe vytvor si odkaz na ploche otvor vlastnosti a do pola Cieľ napíš hneď za tým -noredscreens -review

malo by to vypadať asi takto: "D:\Games\XCOM 2\Binaries\Win64\XComGame.exe" -noredscreens -review
 
Tak jsem to už konečně rozchodil...nevím co mi tam habrovalo s češtinou. Dík všem.
 
Jelikož na Chosen CZ překlad není, tak nevím, proč řešíš funkci češtiny po vydání patche? Čeština nebyla předtím, a tudíž není logicky ani teď...
Základní hru tento patch nijak neovlivňuje - je jen a pouze pro Chosen.

Ano, CZ překlad datadisku "Války Vyvolených" je v plánu - to jsme naznačili už při dokončení LongWaru. I studio už o tom ví...
Víc zatím vypisovat nebudu, stále se ještě řeší nějaké věci kolem... a DOS2 je v současnosti priorita.
 
No je pravda že po vydani toho patchu je aj launcher pre povodny XCOM 2 zase v angličtine. Hru som ešte nespustil pretože po vydani pathu sa nedaju načitat uložene pozicie ak hru hrate z nejakym modom čiže neviem či je aj povodny XCOM 2 zase v angličtine, čakam až aktualizuju mody dovtedy uložene pozicie nespustim.
 
Na původní XCOM to vliv nemá - jen na spouštěč, který v sobě má přepínač na základ/chosen.
Reinstalace CZ by měla být plně funkční... (mě to funguje) a do textů to nijak nezasáhlo.

Red Eagle - pozice se dají načítat :) Jen ti vyskočí hláška, že je tam mód a načítáš na vlastní riziko... a to je prostě sichr. Načteš a hraješ...
Odstranění hlášky je taky mód a ten je v seznamu módů rovněž přeložen...
 
Ďakujem za vysvetlenie ako som písal nemám možnosť to aktuálne odskúšať.
A nevedel som či sa to vzťahuje čisto iba na Choesen alebo nie.
 
Ahoj. Chcem trošku rozpitvať popis k inštalácii češtiny. Uvádzate: "Instalaci provádějte přímo složky "Steam", nikoli přímo do složky se hrou." Tak toto som pochopil naozaj zle. :D Prvýkrát, minulý rok, keď som češtinu inštaloval som nemal žiadne problémy, lebo som X-COM2 mal v defaultnom adresári na SSD disku C:. Ale ako náhle som tento rok preinštaloval PC na nové SSD a hra je teraz na inom SSD ako je C.... čeština po inštalácii nefungovala. Ten váš popis inštalácie totiž nedáva úplne jasne najavo, že sa nejedná o defaultný adresár (C:\Program Files (x86)\Steam) ale o akýkoľvek koreňový adresár, kde máte nainštalované hry Steamu. U mňa konkrétne je to (F:\SteamLibrary) Keď som dnes nechal inštalovať češtinu do defaultného adresára... nefungovala. Potom som ju naviedol do adresára hry (u mňa: F:\SteamLibrary\steamapps\common\XCOM 2) a tiež nešla. :) A potom mi to došlo. :) Čeština mi totiž vytvorila v mojom adresári hry ďalší adresár steamapps a v ňom ďalšie adresáre kam sa cz inštaluje... vrátane adresára workshop.. Takže samozrejme nefungovala. Keď som inštaláciu naviedol do môjho koreňového adresára na F-ku, ním je SteamLibrary... čeština nabehla. :)
Toto je info pre prípadných iných zúfalcov... ako som bol dnes chvíľu aj ja. :) Aby nepochopili z prehľadu X-COM2 prekladu tú poznámku rovnako "hlboko" ako ja. :D

PS: Ešte raz chcem srdečne poďakovať tvorcom prekladu za váš entuziazmus a neustálu snahu udržiavať češtinu do X-COM2 stále aktuálnou. Veľké dík ;)
 
SteamLibrary není výchozí instalační složka Steamu. Takto sis ji musel pojmenovat/vybrat - to je tvůj problém.
Výchozí instalace Steamu a jeho vnitřních her je vždy: Steam/steamapps/common... Ať to dáš kamkoliv. Na Files se něco vytvoří, ale když dáváš na jiný disk, vytvoří si to tam totéž. Jiný název hlavní složky je jen volbou uživatele.

Nicméně i malé dítě ví, že překlady se logicky instalují do hry. Je tam jasně psáno - do složky "Steam" - ta je hlavní a defaultní. Je to do vyšší úrovně kvůli módům a Long Waru, ale ta je jen složově výš.
Když máš hru na D, tak logicky hledám složku "Steam" v D - to mi nevymluvíš. A došlo to všem... Nikde není psáno, dávejte do do Filesů. Instalátor to nabízí, ale je to zase jen default a je tam jasně psáno - pro instalaci jinam zvol jinou cestu. To, že sis ze složky Steam udělal Library je tvá osobní záležitost...
Takže abych to shrnul - tví případní zoufalci jsou v počtu jednoho... :) A kdyby něco, stačilo napsat...

Jinak sice děláme na DOS, ale XCOM ještě zdaleka neskončil...

Edit - upraveny instrukce instalace, kdyby se ještě někdo našel :)
 
Je to možne PredatorV... čo píšeš, ale videl som na nete viac ľudí, ktorí s inštaláciou mali problémy. Ja som Vás nechcel kritizovať... a ani Vás neviním. Ďakujem vám za češtinu a skvelo odvedenú prácu. ;)
Písal som do diskusie len preto, lebo ma to trošku zmiatlo. Myslel som si... podľa návodu inštalácie češtiny, že sa jedná o koreňový adresár. Teda ten, kde je nainštalovaný Steam a nie hry. Najčastejšie to býva na C-čku. Bolo by to zrozumiteľnejšie, keby tam bolo uvedene, že sa to má nainštalovať do adresára, kde máme nainštalované hry zo Steamu, ale nie priamo do adresára hry. V mojom prípade to bolo (F:\SteamLibrary) u niekoho (D:\Games) alebo (E:\Steam). Je jedno aký názov na disku vytvoríš, Steam si v tvojom adresári vždy vytvorí svoje podadresáre... ako napríklad steamapps/common atď.
Aj keď píšeš že "tví případní zoufalci jsou v počtu jednoho" je možno preto, že väčšina hráčov inštaluje na hlavný disk. Ani ja som predtým nemal problém. Písal som sem... aby som pomohol niekomu... kto inštaláciu nezvládol... a prípadne aj preto... aby ste uvažovali... či to nejako bližšie v návode nešpecifikovať.
Teraz je to lepšie. Takto by som to pochopil hneď a nie až na tretí pokus. :D Ale možno je to aj tým.. že som spal len dve hodiny :D
 
kluci sakriš nainstalováno do Steam složky a nefachá, tak jsem zkusil (jen tak pro jistotu :D ) složku se hrou a taky to nefunguje. WITP? Mám ještě snad někde něco zapnout či co?
 
Zdar lidi. Nainstaloval jsem si včera origo. Xcom 2 k tomu všechny DLC a War Of The Chosen prostřednictvím steamu. Mám ten samý problém. Základní verze hry včetně DLC je v češtině a War Of The Chosen čeština nefunguje. Procházel jsem i jednotlivé soubory vše se tváří v pořádku. Instalováno několikrát do složky steam dle návodu. Poradí někdo? Děkuji. Určitě jsem označil i čeština včetně War Of The Chosen!!! Už si nevím rady chci si vychutnat i War of the chosen, ale ta čeština ne a ne najet.
 
To bude asi tím že se War of the Chosen sotva začalo překládat. Stačilo by jen pozorněji číst.
 
....my to všude prostě píšeme jen tak ze srandy králíkům a protože se nudíme..jiný důvod není. Už jsem se smířil dávno s tím, že někteří jedinci jsou proste lidé kteří nemají mozek a jen existují proto aby nám lezli na nervy nebo připomínali Darwinovu evoluci a její slepé větve.
 
Naposledy upraveno:
Tak to se omlouvám, ale když v instalátoru vidím včetně War of the Chosen, předpoklad je, že je to včetně. Není třeba urážet. Došlo k nedorozumění, každopádně se těším na překlad, jste super a určitě něco přispěji. Hezký den a hodně štěstí překladatelům.
 
Dobrý den , rád bych se zeptal kam mam naistalovat četinu k xcom 2 když pri instalaci hry mi nikde nevznikde steam slozka a vsude ctu zo to tam mam naistalovat dekuji za odpoved
 
Steam složka Ti vznikla instalací Steamu, ne hry :D
Podívej se do nastavení Steamu.
2017-12-01_18h31_02.png
 
Zdravím, tak jsem nainstaloval steam a našel i složku a když jsem nainstaloval češtinu a steam jak píšete. Tak spustím hry a mám červenou obrazovku. Prosím o radu jsem už ztoho fakt dost nešťastný díky za odpověď a radu
 
Zbynekkaliinen to máš originál? Mě totiž přijde že sis to stáhl. Pokud to tak je máš pravděpodobně špatnou verzi hry.
 
na červenú obrazovku ja priamo v spúšťacom súbore príkaz na potlačenie tejto veci čiže Steam určite nemáš ten to má automaticky nahodené v spúšťači.
 
Back
Top