• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

  • Než zase začnete plodit weby, discordy a jiné komunity pro sdružování lidí kolem amatérských překladů, tak prosím nejdříve přemýšlejte a čtěte...
    Spuštěn web skupiny Herní překlady ←→ Nový portál pro každého od Lokalizace.net

Změny ve fungování portálu Překlady her

Tohle není o impluzu. Někdo se naučí cizí jazyk jakoby lusknutím prstu a jinému to prostě nejde, ani když se pekelně snaží. Každému prostě jde něco. Mně hraní her baví, nebaví mě ale louskat texty v cizím jazyce. Smutné mi na tom nepřijde vůbec nic. Prostě to je tak jako to je.
Nezlob se já sem to nemyslel nijak zle. Mám to stejně jak ty ;)
 
Písmenky i mezi nimi se naopak vyjadřují emoce velmi snadno. Jen spousta lidí neumí toto číst. Ne vše se čte jen očima. 😉
Omlouvám se, není to vůbec k tématu a jen tak jdu kolem... Ale to "Ne vše se čte jen očima" ve mně probudilo vzpomínku na dialog z jedné knížky:
„Tady je to mé tajemství, úplně prostinké: správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.“
;)
 
Omlouvám se, není to vůbec k tématu a jen tak jdu kolem... Ale to "Ne vše se čte jen očima" ve mně probudilo vzpomínku na dialog z jedné knížky:
„Tady je to mé tajemství, úplně prostinké: správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.“
;)
To je naprosto k tématu. Antoine de Saint-Exupéry to v Malém princovi právě nádherně vystihl. Je to prosté, kdo není v srdci, je v hlavě. Kde je většina dnešních lidí, když vidíme, co je možné, aby se dnes dělo? Ať si každý odpoví sám. Toliko k možnosti emocí v textu a mezi řádky.. 😉🙏
 
Není potřeba, aby @Jetro někomu něco vysvětloval.. Všichni se všechno včas dozví..
Kdy se teda všichni něco dozvíme? Dosud žádné veřejné prohlášení od kompetentních osob nevyšlo. Myslím si, že by docela dost lidí rádo vědělo, co se tady za posledního půl roku stalo. Přece si nemyslíte, že budou všichni číst pět stránek této diskuze, ze které si lze vyvodit ledacos.
 
Kdy se teda všichni něco dozvíme? Dosud žádné veřejné prohlášení od kompetentních osob nevyšlo. Myslím si, že by docela dost lidí rádo vědělo, co se tady za posledního půl roku stalo. Přece si nemyslíte, že budou všichni číst pět stránek této diskuze, ze které si lze vyvodit ledacos.
🤷‍♂️
 
Jaksi přestávám rozumět funkčnosti tohoto fóra. Dopoledne jsem psal dotaz do sekce Rady a pomoc, svítilo tam, že to musí někdo posoudit, no budiž. Koukám tam teď a je to fuč. Takže buď někdo vyhodnotil závadnost dotazu (týkal se herního enginu Godot), nebo si engine fóra dělá co chce. Nejsem si skálopevně jistý, zda podobné klacky pod nohy jsou (pro překladatele, ale vlastně nakonec pro kohokoliv) nějak extra motivující…
 
Je to smutné čo sa tu udialo za poslednú dobu a aj to čo sa tu deje a to kam to dospelo a každý s kompetentných minimálne s toho čo je reálne vidno na to serie.
 
Klacků tu napadalo hodně a překladatelů se to moc netýkalo...
Hele, já to určitě hrotit nebudu, nějaké místní vážné či žabomyší války ani nijak nesleduji, jen s mého pohledu mi některé věci, týkající se funkčnosti, připadají poněkud zvláštní. Nové téma - a nemyslím přímo vložit sem překlad, kde pochopím jakousi kontrolu, abych tu neuploadnul místo češtiny ransomware - svobodně (ve smyslu toho, že musím čekat na něčí požehnání) založit nemůžu, ale kdybych se rozhodl psát hovadiny a spamovat v cizích threadech, klidně, bez omezení.

Psal jsem jen proto, že netuším, proč se to moje vlákno ztratilo, že bych se mohl poučit, jak to tu teď chodí, případně, že za to mohou nějaké problémy enginu fóra či co.

edit: tak se to mé vlákno nakonec objevilo. Nicméně, pořád té funkcionalitě moc nerozumím :)
 
Naposledy upraveno:
Takze jestli tomu rozumim, ja jako prekladatel, budu mit stale moznost pridavat a upravovat nove i stare preklady? Je to pouze uzavrene pro nabirani novych clenu. A jak bude probihat schvalovacka? Nebo uz nebude?
 
Čo sa stane zo všetkými češtinami a slovenčinami čo sú aktuálne tu a nedajú sa nikde inde zohnať?
Zaniknú a tým je to vyriešené alebo ako?
 
Ale nahore pisou, ze budou stale ke stahovani a prekladatele by meli nadale upravovat dabingy. Takovych procesu tady je a najednou to zmizi?
 
Romuzím tomuto rozhodnutí. Nejsem překladatel ale pouze uživatel. Všude v každém oboru je něco kladného a něco negativního. Kdyby měl každý končit, kvůli nějakému problému, tak tu nemáme spousty firem a já bych asi nechodil do práce, prože překážky a hlupáky řeším každý den. No nic no, škoda.
Doufám že všem se bude dařit v budoucím životě. Díky za možnosti si stáhnout cz které tu jsou a ještě chvilku budou.
 
Děkuji, děkuji všem. Bylo to krásné, bylo to úžasné a bylo mi ctí být sebemenší součástí toho
 
Nejdříve si vážím toho, že je to dáno vědět tak dopředu. Je opravdu pěkně, že se dá připravit. Takže každý si bude moci zálohovat češtiny pro osobní potřebu jako naprosté minimum. (Kolik mohou mít všechny češtiny dohromady? 10-20gb max?)

Asi nejsem jediný koho to zajímá a vím, že důvod ukončení asi nebyl uveden záměrně. Ale ten kdo se nezeptá se nikdy nic nedozví tak se pokorně ptát jestli by prosím nebylo možné alespoň naznačit nějaký důvod ať ho nemusíme hádat. Pokud ne nic se neděje a samozřejmě odpověď nikomu nedlužíte. A jistě ptám se z velké části ze zvědavosti. Avšak odpověď může dát i praktická vodítka třeba těm co by chtěli navázat. Třeba jestli je problém z hlediska práva. Nebo třeba financovat web nebo ho udržet v chodu technicky.

Každopádně bych všem ať už provozovatelům webu nebo i tvůrcům obsahu (překladatelům, programátorům, korektorům, testerům...) rád poděkoval za všechno co pro nás za celou tu dlouho dobu udělali. A snad ještě udělají.
 
Naposledy upraveno:
Tohle je velice smutné, nějakou dobu jsem byl mimo a teď koukám, že rok 2024 nebude labutí písní jen pro mě. (Po 17 letech překládáni.)
Díky za skvělou práci, kterou jste pro českou komunitu překladatelů a uživatelů češtin udělali. Byli jste skvělí!
Sejdeme se všichni v překladatelském důchodu. 🤍❤️💙
 
Naposledy upraveno:
Možná je to jen můj úhel pohledu,který se ve skutečnosti může jevit jinak,ale mám pocit,že problém může být zároveň ohledně práva.EU prosadila zákon (nařízení) týjající se zabezpečení proti nelegálnímu kopírování ,přivlastnění si a zároveň obohacováním se cizími produkty,projekty a tvorbou.V ČR máme zákon v této verzi: zákona č. 121/2000 Sb. (autorský zákon),§ 97 týkající se kolektivní správy sdružení autorů právnic.osobou,která však může pověřit ke správě jinou právnic. osobu (v ČR nejznámější OSA, Ochranná Organizace Autorská, GESTOR). Zastupování subjektů chráněných zákonem je tudíž MONOPOLNÍ. Připomíná mi to tudíž postupné zrušení rapidshare.cz uložto.cz s nimiž jsme se setkali a zrušení či nová funkce serveru nic dobrého uživatelům téměř nepřineslo.Divná doba.
 
Naposledy upraveno:
Bylo to tu uz několikrát zminovano, že admini jsou pod neustálým tlakem co se týká toxických uživatelů, dlouhodobý problém mezi ručními a AI preklady, atd. Otravovali je kvůli tomu zde, na diskordu, na mailu, na Facebooku a já nevím kde všude ještě. To se potom tomu člověku ta práce kterou dělá pro ostatní, zadarmo a ve svém volném čase na úkor např. rodiny zhnusi. Já to chápu, ale taky mě dost mrzí, že to tu bude končit. Potkal jsem tu spoustu zajímavých a myslím si že dobrých lidí. Teď jde o to, kam přesunout ty námi vytvořené překlady, aby byly zase na jednom místě kvůli vyhledávání.
 
Milí členové a návštěvníci,

Pamatuji si, jak jsem na tento web poprvé narazil před několika lety. Byl pro mě nejen zdrojem informací o nových hrách, ale také komunitou. Je to ztráta pro všechny české hráče, ale věřím, že jeho odkaz bude žít dál. Mnoho z nás, kteří jsme se na obsahu podíleli, bude i nadále pracovat na lokalizacích her a šířit lásku k počítačovým hrám v češtině. Chtěl bych proto touto cestou poděkovat všem, kteří se na projektu podíleli. Díky vaší práci byl tento web skvělým zdrojem informací a inspirace pro nás všechny.

Byl to kus našeho života 🤙
 
Back
Top