• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

  • Než zase začnete plodit weby, discordy a jiné komunity pro sdružování lidí kolem amatérských překladů, tak prosím nejdříve přemýšlejte a čtěte...
    Spuštěn web skupiny Herní překlady ←→ Nový portál pro každého od Lokalizace.net
X-COM 2

X-COM 2 Finální CZ i pro LW

ne nechybí , ale když se v tom už ,,ryjete,, tak jsem se raději zeptal.
jen je divné že můj první příspěvek nejde upravovat a ten druhý už mám možnost upravit. To je po nějaké době? Něco jsem přehlídl?
 
War of the Chosen neupravuje puvodni soubry hry, ale pridava je samostatně. Hra se i po spuštění zeptá jakou verzi spustit. Nahrála jsem int složku.

https://uloz.to/!GKPRTVwaRTTb/int-zip

Pro zobrazení tohoto obsahu potřebujeme váš souhlas s nastavením souborů cookie třetích stran.
Podrobnější informace naleznete na naší stránce o souborech cookie.

rfBLfIa

7giFNzf
 
Tak DLC War of Chosen je super . Jen se to musí hrát v angličtině , protože ani s častečnou češtinou to nefunguje . Nechodí ani žádný z modu (resp. píše to že nejsou kompatabilní ) , vlastně ani orig. předchozí DLC .
 
Díky všem, kteří se snažili pomoci...

Jak jsem vyzkoumal ze souborů, a zde to již bylo zmíněno:
Nejedná se o standardní DLC (rozšíření), ani datadisk (velké rozšíření), ale kompletně vlastní samostatnou hru!
Je instalovaná bokem, umožňuje vlastní spuštění. Se základem má společné jen načítání textur atd... Je to herní nádstavba, která se dříve používala běžně...

Co se týče textů!
Drobně to zasahuje do posledních DLCček (Lovci mimozemšťanů a Poslední dar dr. Shena). Jen pár řádků, pohodička... asi by to ani nikdo z vás nezaznamenal...
Jenže základní hra Waru je něco naprosto jiného. Textově přibylo přibližně 1000 NS nových textů, a ty stávající jsou také hodně měněny, upravovány... prakticky je většina nová...
Je to prostě kompletní nová hra.

Tento rozsah je bohužel příliš velký na to, abychom se jím momentálně zabývali :(
Aktuálně dokončujeme aktualizaci základní hry, DLCček a mód Long War 2 + módy - s tímto bude čeština plně kompatibilní. Vydání vidím v průběhu září...
Rovněž již ale připravujeme projekt a nabíráme překladatele! na Divinity: Original Sin 2. A toto nám zabere asi dlouho... :(
 
Jinými slovy, nebráníme nikomu aby tenhle data-disk udělal, ale my to dělat nebudeme. Naše slovo, že doděláme Xcom 2 ze vším všudy bylo splněno (dokonce s Long Warem jako modem který sám o sobě dělá s toho další hru který nebyl v plánu). Pakliže si myslí někdo něco jiného well, každý má právo na názor, ale nás nezajímá. Predátor se s tím nadřel a to nemluvím o testovacím týmu a má vlastní projekty a do toho rodinu. Já lítám na tolika projektech, že prostě na tohle už taky nemám čas (dokonce se přiznám, že jsem musel opustit i testování neboť jsem slíbil dělat jiný projekt) a mám taky rodinu.
 
Naposledy upraveno:
no vůbec se nedivím že War předělává tolik textů vzhledem k tomu jak masivní rozšíření War je a kolik mechanik přidává a uýpravuje
 
Chápu správně, že pokud naistaluju základní hru i datadisk, tak při spuštění základní hry bude vše česky a při spuštění datadisku vše anglicky? Pokud je to tak, je to ještě dobrá varianta :)
 
Chápu správně, že pokud naistaluju základní hru i datadisk, tak při spuštění základní hry bude vše česky a při spuštění datadisku vše anglicky? Pokud je to tak, je to ještě dobrá varianta :)
Ano, přesně tak. Po nahrání češtiny, kterou dokončujeme, bude základní hra se všemi DLC i s módy a Long Warem hezky kompletně česky, ale War extra bude anglicky.
 
90 procent... Bylo by baječné to vypustit na tento zamračený víkend, ale to asi ještě pravda nebude :/ - tak hodně zdaru a předem děkuji za skvělou práci a odhodlání co tomu dáváte :)
 
Aktualizovaný překlad na XCOM 2, DLCčka a Long War 2 je venku!

Byl aktualizován i seznam přeložených a doporučených módů.
Některé z navrhovaných módů se během testování ukázaly jako zbytečné. Velká část z nich je totiž v LW již obsažena ;) , některé také nejsou pro LW určeny apod.
Pokud někdo objeví nějaké chybky, můžete posílat screeny s hlášením na SZ.
Datadisk "War of the Chosen" až někdy příště... protože teď už děláme na další hře.

Náš tým již rozjíždí nový projekt: Divinity: Original Sin 2, kde HLEDÁME PŘEKLADATELE!
Pokud má někdo zájem pomoci, pište do SZ nebo do diskuze Hledání, kde najdete bližší informace...
 
Naposledy upraveno:
Ahoj inštalacia češtiny prebehla uspešne ale po inštalacii češtiny už v spúštači hry nemám na výber či chcem hrat XCOM 2 alevo War of the chosen. Možem hrat len XCOM 2.
 
je mi to tak trochu trapné, nicméně potřebuji radu s instalací češtiny. Má otázka zní: do kterého adresáře mám češtinu 2.0 + LW nainstalovat? Zkoušel jsem to dle mého názoru standardně do adresáře, kde mám nainstalovanou hru tedy do D:/hry/steam/steamapps/common/xcom2, nicméně čeština nefunguje. Můžete mi prosím poradit.
děkuji
 
pivicko asi máš tak ako ja súbor pomenovaný SteamApps a nie steamapps preto ti inštalátor neprepíše súbor ale vytvorí nový a preto je hra stále v angličtine. Preto som to inštaloval radšej ručne kopírovaním.
 
pivicko01, RedEagle - stačí sledovat, kam to chce instalovat - do složky "Steam" přímo. Nikoliv až do hry. To kvůli módům, které jsou odděleny o několik úrovní výš... Velikost písmen zde roli nehraje.

RedEagle - zkus přeinstalovat Chosen? Je to nádstavba bokem, Cz by to pak ovlivnit nemělo... Tudíž by se ti měl přidat Chosen a Cz by pro základ měla zůstat... Dej vědět, zda to funguje?
Pokud ne, bude to horší... bude potřeba prozkoumat soubory... tak dej vědět, zda to zabralo?
 
pomohlo to, už to jede. Moc a moc a opravdu moc děkuji za radu, ale ještě více za překlad samotný, long war jsem si chtěl zahrát už dávno, ale moje angličtina a jazyky obecně nejsou mojí silnou stránkou, ještě jednou děkuji tobě a všem co se na tomto překladu podíleli, jste super :) Děti a manželku posílám na sibiř a já budu v klidu pařit!!!!!!!!
 
RedEagle a ostatní s Chosenem - já ho nemám, takže se to netestlo :( Nečekali jsme, že když to šlo do vlastní složky, že to něco pozmění v základu.
Instalace chosenu změní spouštěcí soubor základní hry - jenže CZ ji mění taky kvůli počeštění...
Technik už na to kouká... ;) tak vydržte...
 
Díky moc kluci :) Ani nevíte jak jsme rádi že vás máme ! Jen tak dál (y) War of the Chosen nemám, testnul bych. Ještě jednou dík
 
no, asi takhle - adresář "mods" je - pokud vím - pouze na warez verzi :D Steam verze má módy ve Workshopu... :)
Steam to řadí podle číselného označení... jak je to jinde přesně nevím, ale tam je to asi podle názvu.
V první řadě musíš sehnat ty módy... když je tam dáš, tak pak můžeš manuálně přehazovat soubory, jen budeš muset zjistit, který mód je který...
no ja treba mam steam verzi a stejne si mody taham z nexusus :p (prostě se mi nelíbí ty čísílka)
 
Momentální stav je takový, že ten, kdo má jen základní hru může směle hrát...
Ten, kdo má i datadisk Válka Vyvolených (War of the Chosen), si může češtinu také nainstalovat, a bude mít hru v češtině - ale jen a pouze základní hru (plus LW).
Rozdíl je totiž v tom, že Chosen prostě nabízí ve startovacím okně přepínač mezi základem a datadiskem - ten kdo má Chosen si může přepínat, kterou hru chce hrát. Ale právě tento přepínač instalace CZ stručně řečeno "odmaže".

Takže zatímco ti se základní hrou nepoznají rozdíl a mohou směle hrát v češtině, choseňáci si mohou spustit jen základní hru v češtině, ale Chosen (anglicky) již ne :) - Musí jedině manuálně ze složky... jinak se ale nic nemění. Hra je funkční, jen v případě instalace CZ zmizí její primární spouštěč.

Technik už na tom dělá... Máme už testovací verzi, ale zkouší víc variant a nejschůdnějších řešení...
 
Překlad byl opraven!
Byla nahrána aktualizace, která opravuje majitelům DLC "War of the Chosen" spouštění hry.

Majitelé jen základní verze hry to stahovat nemusí...
Rozdíl je v nutnosti během instalace zvolit, jakou máte verzi - jen základní bez Chosenu, nebo rozšířenou s Chosenem.
Podle toho se nainstalují příslušné soubory...
Upozorňuji, že Chosen není přeložen v žádné z verzí...

Pokud by se objevil nějaký problém, neváhejte napsat.
 
Ďakujem a teraz sa môžem smelo pustiť do hlodania alienov :)
A dúfam že sa niekto nájde kto by sa pustil aj do toho datadisku bola by škoda aby ostal bokom.
 
Skvělá práce DÍKY!! ´=)
Základní hra v Cze, moc povedený kousek, nahráno už přes 300 hodin.
Takže se rovnou pouštím do LW2, jinak nikde jsem se nedočetl jaké mody "+LW2" jsou přeloženy, nejspíš jsem jen slepý ´=/
A než do konce roku dohraji zas tuhle verzi, budu doufat že se někdo pustí do finálního DLC ´=)
 
Back
Top