• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

  • Než zase začnete plodit weby, discordy a jiné komunity pro sdružování lidí kolem amatérských překladů, tak prosím nejdříve přemýšlejte a čtěte...
    Spuštěn web skupiny Herní překlady ←→ Nový portál pro každého od Lokalizace.net
Pillars of Eternity

Pillars of Eternity 2022-02-02

Tak mě se i ten bojovej system celkem libí, poprvé jsme byl zmatenej, ale po páté už jsem měl jasno :D A do jsem hrával taky dračák ještě v pokojíčku na zemi. Třeba zrovna ten Obránce i při -5 k odrážení je super, protože naváže nepřítele a slabší postavy si tak můžou jet podle svého. A tím že bojovník se soustředí na víc cílů, je jasný že jeho obrana bude slabší. S těma talentama se dá dost pohrát, to se mi líbí. Ale ty vlastnosti postavy jsou uplně na hov... síla, inteligence a spol myslím. To doufám ve dvojice překopou. Jinak souboje si na hard celkem užívám, jedu samo zpomaleně a s pauzama. A asi to chce trošku proniknout do toho systému.

Bouhačky jsem měl taky rád no, ale ten dostřel je na prd :) Už jen proto, že to je v dosahu dračího dechu :D
 
Mě jen prostě přijde trochu škoda, že mění takhle dramaticky celkem obstojně fungující systém.

Já teda hraju taky na těžkou a Obránce jsem dával pryč, nemůžu si pomoct, ale navazování jako takový mi nepřišlo úplně funkční (užitečný) i tak mě nepřátelé obíhali + sem umíral často dost rychle. Já se aktuálně snažím o to, aby žádná postava ani neomdlela v boji (podobně jsem hrál třeba Dragon Age), takže musím za každou cenu hlídat zadní řady a co nejvíce využívat prostoru, hlavně místností.
 
Navazovaní funguje, nepřítel pokud se odpoutává má celkem postihy. Ale když pak přidáš k obránci i ostražitý střeh, tak pokud se bude chtít odpoutat, tak bys ho měl povalit na 5s, což už je fajn :)
 
Jako za sebe musím říct, že mě ty pravidla přijdou strašný, ale já s tím mám problém v téměř každý nový hře, mě vyhovuje prostě systém jako je třeba v Neverwinter Nights, to je pro mě osobně takřka dokonalá hra. V Pillarsech narážím už hned na začátku na to, že se musím učit nové názvosloví (odražení, tvrdost,...), nové vlastnosti (nebo původní, které se ale chovají úplně jinak - viz inteligence - ne, opravdu nesouhlasím s tím, že by sražení od barbara mělo mít délku trvání dle jeho INTELEKTU). Nebo, že by schopnost jménem OBRÁNCE měla dávat -5 odražení (takřka základní pilíř celé OBRANY). Ono celkově s těmi schopnostmi mám problém, není tam takřka rozdíl, půlka z nich je rovnou nepoužitelná a druhá je téměř stejná. A to ani nemluvím o tom, že vyvážení nepřátel mi taky nepřijde úplně správné, nejde mi o to, že by nějaká potvora byla moc silná, ale třeba malej divočák je silnější než vlk a stín je silnější než oba dva dohromady i na nižším levelu...

Hru určitě chci někdy dohrát, ten příběh a vše okolo (včetně výborné češtiny) za to stojí, ale mechanika je hrozná.

Napsal jsi to více zostra než já, ale souhlasím, jo, dost mě to prudí, že to tak předělali. Jediné co mě drží "při životě", že se snažili vdechnout té hře Baldura. Což se jim povedlo a přesto zinovovali grafiku. Ale je to škoda. Ty vlastnosti, schopnosti také souhlasím, je to dost nejasné, a někdy nepochopitelné. Ta inteligence, vnímání, apod...ale co, je 21století, tak musíme jít s dobou a nemůžem jen nadávat, že udělali něco jinak, to bychom si nic nezahráli. Myslím, že se jim to povedlo udělat více ve starém duchu, než třeba Heroes 7. Ty jsem si koupil za 1200Kč (d.e.b.i.l j.s.e.m)- v dobré víře, kdy po recenzích jsem se dočetl, že je to návrat k trojkám, totální a naprostý, a oni to zprznili jako všechny Heroese od trojky víš...nic se nevyrovná qestům v trojkách, kdy člověk hrál na tři sta procent každý den ve hře, kdy vyždímal i samotný herní vzduch, aby dané mapy zmáknul...teď...člověk prostě jede, zabírá, a kouká na barvičky......nevím. Nepřijde mi, že bych inteligencí tak prudce stoupnul, mám dojem, že hry jsou čím dál jednodušší, pro bezduché hráče, kteří neumí sevřít čelist a drtit a drtit dokud se to nepovede, přijde mi, že i Pillars k tomu dospěl, že je to dělané, aby to člověk prošel a moc se ani nezapotil...říkám a hraji téměř nejtěžší úroveň. Mám takový dojem jen já, že hry nejsou tak dotažené, tak promakané, tak náročné, jako byly cca před deseti lety...? Myslím že to Baldurama, Gothicem 3 a Heroesama 3 skončilo...dokonce Zaklínač 3 na kterého jsem se třásl, tak na nejtěžší úroveň s prstem v nosu...nemáte někdo typ? Nápad o kterém nevím? Budu vděčný, když mi poradíte hru, u které se fakt zpotím, a která bude mít příběh, grafiku....
 
Tady je podle mě totiž problém v tom, že se v mnoha hrách snaží o inovaci za každou cenu, nemůžu si pomoct, ale systém řekněme vlastností už je takový, že jde opravdu už jen těžko modifikovat do stejně dobré varianty. Lidi jsou na to zvyklý a napříč spektrem RPG to dává(dávalo) smysl. O grafiku v takové hře až tak nejde, nebo není mezi prvními místy, já oceňuji hlavně příběh a s tím i související překlad, případně i příběhy, nebo některé náhrobky. (Ať tedy jen nenadáváme)

Musím říct, že Heroes pro mě 3 skončil, to ostatní už jen níčí dobré jméno každým dílem více a ani neholduji té jejich platformě. A ano, věřím že všechny nadcházející díly jsou jednodušší než ty původní. Pillars má tu jednu obtížnost navíc, ale to už je takový ten takřka nehratelný extrém, kdy člověk nesmí například zemřít, tím mi přijde že v moderní době se snaží dohnat obtížnost, ale nevím jestli je to úplně ideální.

Za mě osobně mohu doporučit Blackguards 1+2, tahová strategie u které jsem se celkem zapotil a má celkem slušný příběh. Pak jsem hrál třeba Darkest Dungeon, ale to už je v takové extrémní a ke konci z velké části o RNG (random number generator). Potom taky třeba Age of Decadence a teď nově Dungeon Rats, jsou velmi vydařený RPG, ale nemusí sednout každému, ale je to taková hra kde se člověk po porážce nepřátel (obyčejní lapkové) může cítit jako hrdina a posléze statečně zemřít při boji s krysama...
 
Apoliener: díky za typy. Popravdě jsem se hrám začal pořádně zase věnovat cca před 2roky. Před těmi 10 lety jsem byl prostě pařmen na privátě, Dota, Call of duty 2, zkrátka onlinovky a do toho občas nějaká hra s příběhem. Pak jsem z toho cca na 8let vypadnul a když jsem se dozvěděl o Zaklínači 3, tak jsem si u kamaráda nechal na něj sestavit pc, a něco k tomu přihodil, aby to dalo případně Zaklínače 4:stig::) Nu a hele já koukám jak puck. her za tu dobu vyšlo obrovské kvantum, tak jsem to začal třídit, ale zjistil jsem, že jsem fakt zaspal moc, nečetl jsem recenze a teď se v tom naprosto ztrácím...

Takže díky Ti, ještě jednou za typy. Kdyby jste lidičky měli jakéhokoliv svého koně, tak sem s ním. Rád si to pročtu v recenzích a zkouknu na Youtube. Jelikož pracuji a chci podporovat tvůrce a překladatele, tak si hry kupuji v origu, ale nechci udělat chybu jako v případě Heroes7, Diablo3 apod...to byly pro mne opravdu vyhozené peníze, za které bych měl už třeba solidní boty...nebo novej zadní tlumič výfuku na auto, kterej teď potřebuju, protože ta sůl na silnicích je fakt bestie...

Jinak je to diskuze k Pillars a já se rozvášňuji o jiných tématech, komu to vadí, tomu se omlouvám. Proto závěrem chci podotknout. Pillars je pro mne stále velice příjemné překvapení, moc se těším na průběh úkolů, užívám si to, a půjdu samozřejmě i do datadisků. Překladatelům držím palce a moc se těším na jejich práci. Jak zde pronesl Apoliener, tak ten překlad je fakt parádní, naprosto tam sedí, a málokdy narazím na něco, co se tam trochu nehodí. Opravdu šikulové chlapi.

Zdar a sílu!
 
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať ako pokračuje vývoj prekladu na oba prídavky White March ? Pracuje sa ešte na tom, má zmysel očakávať preklad do konca? Vďaka za pôvodný preklad bol velmi kvalitný :)
 
Rilifaen tu teď chvilku myslím nebyl, asi je někde na horách :) Ale určitě počkej, překlad je hotovej a test bych řekl už snad taky bude brzo u konce (ale to neber jako ofic. info) :)
 
díky KKA49 za neofiko info:). Zrovna už mám téměř hotové všechny úkoly, jen mi chybí bitva na Dřevotajském poli a sejmout Pána Hlubin, ale co se týče nejtěžší úrovně, tak nemůžu přijít zatím jak na to, tak se bude hodit pár levelů a vybavení navíc z datadisků, abych tu potvoru mohl složit:) Na datadisky se fakt moc těším.
 
Arim: Tak to sme na tom uplne stejne, akorat sem bohuzel odehral tu bitku na drevotajskem poli :] Snad to borci co nejdriv dokonci ( nez zapomenu, jak se to ovlada a o co tam jde ). Nerad se po delsi dobe vracim k rozehranym hram...
 
Jojo, znám to, Heroes 7 mám rozehrané už asi rok...z důvodu zklamání (viz.nahoře komunikace), a protože jsem mezi tím zahrál Zaklínače, Diablo a Pillars...Heroes dohrávám jen z důvodu, že jsem si je koupil a je mi líto těch poctivě vydělaných peněz...:confused:
 
Me to mile prekvapilo. :) Hlavne! Znici Draka, ne? :az:
 
Naposledy upraveno:
Barbar: to jsi se nechal osobně v plné zbroji naimportovat do hry?(y)
 
Dobrý deň, nemám sa to kde dozvedieť tak dúfam, že mi niekto podá pomocné info :) Chcel by som sa opýtať, či je je potrebné najprv prejsť základnú hru, alebo najprv white march 1 a 2 aby som sa dozvedel ako sa skončí dej u mojej companions. Pretože nové postavy môžem zísikať až v prídavkoch WM tak ako to stým vlastne je ? Vďaka za prípadnú odpoveď.
 
asi takhle

Klidně dokonči jen základní hru a dozvíš se konec tvých přátel ALE pár questu je propojených proto se doporučuje jet hlavní děj a těsně před finále a velkou bitvou o pevnost jít do datadisku...ono tam můžeš ostatně klidně i mnohem dříve pokud tam půjdeš později tak hra ti nabídne zvýšení obtížnosti sama.

Každopádně než bych uzavřel celí příběh rozhodně bych udělal i datadisky.
 
Zdravím,mám otázku ohledně postupem ve hře,jakým způsobem se dostanu přes dveře pána hlubin?Jazyk kterým se s nimi mluví umím,nicméně se nechtějí otevřít.Už bych chtěl aby ta pevnost byla definitivně moje :)
 
Marthy: pokud jazyk umíš, tak musíš správně odpovědět...jeden z těch duchů Ti poví odpověď a tu řekneš i těm dveřím...
 
Ahoj,
jsem v začátcích této hry a mám verzi s oběma DLC. Hraju s češtinou a narazil jsem na první místo, kde mi chyběli dialogy. Poprvé jsem se dostal do nějaké té Zátoky zkázy přes ten východní most. A jak je tam strážce u brány (v té lokaci mostu), tak tam bylo u všeho jen missing nějaký soubor. Tak se chci zeptat, zda mám očekávat, že se s tím budu setkávat častěji? Respektive to že nejsou přeložené datadisky znamená, že tam je angličtina nebo že kvůli aktivované češtině to bude nehratelné = nebudou tam texty vůbec. Já ani nevím, jak poznám kde končí základní hra a kde začínají datadisky...vy jste tu předtím psali cosi o tom, že někam se má jít a někam ne a začínat či nezačínat bitvy...a já samozřejmě ani nevím o čem byla řeč, protože tak daleko v příběhu nejsem a ani nechci spoilery. Takže prostě ta praktická otázka zní, zda je možní hrát hru i s datadisky s češtinou (která je zatím nekompletní)?

Tak asi se bude jednat o bug ve hře. Ani v angličtině to ty dialogy u captain fury nenačte...přitom ten soubor fyzicky existuje. Takže to nebude problém češtiny...každopádně mi stále můžete vyjasnit, jak je to s místy v datadisku, která nejsou přeložena. Díky
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Back
Top