• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Kenshi

Kenshi 0.9.4.

Johny26

Překladatel
Příspěvky
33
Skóre reakcí
92
Bodů
0
Johny26 přidal nový překlad:

Kenshi - Postapokaliptické budovatelsko strategické RPG

Kenshi je single player RPG zasazen do otevřeného světa, ve kterém můžete dělat v podstatě vše co se Vám zlíbí.
Přežití ve světě plném krvežíznivých kanibalů, hladových banditů, surových otrokářů a divokých příšer není vůbec jednoduché. Nejste ten vyvolený ani mocný, nemáte více (bodů) životů než ostatní. Nejste středem vesmíru a nejste vůbec ničím zvláštní, pokud na tom nezapracujete.


Po dlouhém přemýšlení, zda je to reálné, či ne, jsem se rozhodl přeložit tuto skvělou hru, která zapadla...

Zjistěte více o tomto překladu...
 
***** jo!!!!!!

Pardon, ale tohle je skvělá zpráva. Jsem velmi rád, že se tato......speciální hra přeloží do češtiny.
Znovu se omlouvám za vulgarizmus. :D
 
Paráda, moc se těším a rád pomohu s testováním češtiny.
Pokud bude zájem, tak mi prosím Johny26 napiš.
 
Je až neuveriteľné, že táto hra bola vyvíjaná od roku 2006 len jedným človekom, ktorý až v 2013 vytvoril tím s pár dobrovoľníkmi vďaka kampani.
 
to je skvělé že překládáte tuto skvělou hru. Díky moc (už jsem jí hrál AJ ale CZ si jí užiji ještě více)
 
chlape díky moc ani nevíš jakou radost i mně udělal
 
Doufal jsem, že to někdo udělá. Díky ti moc. Budu rád za další screenshoty a novinky z překladu :)
 
bude prosím nějaké info jak překlad probíhá nebo aspoň posouvat procenta překladu. Děkuji moc
 
Zdravím všechny, kteří očekávají vydání češtiny na Kenshi. Pár informací, k aktuálnímu stavu překladu. Hlavní otázka která asi každého zajímá: Ano, na překladu stále pracuji, jen se mi to teď zkomplikovalo s osobními a zdravotními problémy a tím se překlad znatelně zpomalil. Dále překlad hodně zpomaluje množství textu, které se musí překládat, je toho opravdu velký stoh a já se v tom hrabu SÁM, nehledě na to, že pokud už někdo někdy překládal češtinu, tak víte, že ne vždy se překlad správně zobrazí ve hře a další technické problém, které řeším. Jelikož mám oficiální povolení od vydavatele, tak i s ním musím řešit některé problematiky a to také zpomaluje překlad. Čeština ale jako taková bude, jsem pevně rozhodnut ji dodělat a dodělám ji. Nechci říkat nějaké datum, kdy by měla vyjít, ale do léta si dovoluji říct, že ji ven dostanu. Stále ale platí, že pokud někdo umí anglicky, tak by se mi hodila pomoc při překládání. Není k tomu potřeba nic jiného, než znalost angličtiny.
 
Děkuji moc za infomaci jsem za to vděčný, moc se těším na tuto češtinu. Bohužel s překladem pomoci nemužu protože moje angličtina je velmi slabá proto tolik toužím po čestině. Ještě jednou děkuji moc a přeji bezproblémový překlad
 
bohuzel s prekladem nemuzu pomoct ale zkus napsat do diskuze hledame prekladace ci tak neco
drzim place :):bi:
 
Kenshi je srdcovka... mám v ní nahráno tuny hodin .. pač miluji sandbox a to třeba i ve stormworks , který překládám.
bohužel jak jsem slyšel, že se překládá Kenshi ,tak musím nabídnout pomocnou ruku :)

Znám veškeré frakce co....kdo a proč .. Historie světa. Jsem do toho trošku blázen xD

sice se zaměřuji spíše jako technická podpora pro překlady viz. Mount and Blade Viking Conquest atd....

Sám bych si na překlad Kenshi netroufnul. Jetli máš 75% tak klobouk dolu.

Pisni mi PM a dohodnem se co bych mohl ještě přeložit xD

Nemohu tě v tom přece nechat samotného.....:wink:
 
Naposledy upraveno:
Asi ted budu hnidopich :)

Říkáš:
"Jelikož textů je tam opravdu hromada, jen dialogů je 254 000 řádků"

Já si našel veškeré texty ze hry a dalo mi to v PSpadu 32331 řádků.
Z toho sou tisíce po jednom slovu....

Nechápu kde jsi přišel na to číslo 254 000?

Ale i tak je to strašlivá prda .. neber to jako kritiku jen se ptám.
 
[QUOTE="De...[/QUOTE]
To nejsou veškeré texty. Těch 32331 řádků jsou texty jen světa (stavby,itemy, HUD, popisky ast.), které lze získat ze souborů hry a které už jsou přeložené, nejsou tam ale rozhovory ze strážema v hospodách atd. Kenshi má totiž i komplexní systém dialogů, který si otevřeš pouze v prostředí editoru, takže pokud nemáš přístup do editoru, tak ani není možné přeložit celou hru, nehledě na to, že editor ti vygeneruje soubor, "_translation_" který se nahrává do hry a bez něho i kdyby jsi všechno přeložil, tak lokalizaci nerozjedeš. Jako důkaz ti pošlu pár týdnů starý screenshot, na kterém je vidět, kolik textu ve hře opravdu je. PS. ten screen jsou jen ty dialogy.
 

Přílohy

  • Bez názvu.jpg
    Bez názvu.jpg
    194,5 KB · Zobrazení: 69
A mimochodem v PSpadu by jsi ty dialogy přeložil jen jako mod, já přepisuji kořenové soubory, aby Čeština fungovala bez nutnosti instalace. Pokud by jsi chtěl takto překládat tuto hru, tak k tomu potřebuješ Poedit na svět a přímo Editor Kenshi na překlady dialogů, jinak to nebude fungovat.
 
Johny26 držím Ti neuveriteľne moc palce! Kenshi je moja srdcovka ešte od čias kedy Lo-fi studio bolo len o dvoch ľudoch a Kenshi nikto nepoznal :D Prvý krát som tento skvost hral ako warez verziu (kúpiť sa vtedy ešte nedala, na steam prišla oveľa neskôr ako ju lofi ponúkali na ich stránkach) niekedy okolo roku 2008. Už v prealfe som si hovoril, toto keď niekto niekedy preloží do CZ tak klobúk dole! O češtine som sa dozvedel nedávno, že na tom makáš keď som hľadal info k mojej druhej najoblúbenejšej hre resp. jej mladšiemu bráškovi - správne Bannerlord :D Moc sa teším na češtinu ku Kenshi, splnil si mi sen! Držím Ti s tým palce...už si len kúsok od cieľa :)
 
Ahoj Johny přeložil si Frakce ? Pokud ano nemohl bys udělat screen docela by mě to zajimalo navic moc jich tu neni krom menu a hospody
 
@Ondryslav Ne nepřekládal jsem názvy frakcí, kupříkladu "Hive" zní originále lépe než "Úl" z toho důvodu jsem frakce, ani postavy nepřekládal, jen jsem přeložil jejich zaměření. Což ve finále znamená že kupříkladu "Hive Trader" je nyní "Hive obchodník" atd. Přijde mi to takto lepší, než kdyby se to jmenovalo "Obchodník Úlu". Co se týká screenshotů,tak jich zde mám poměrně dost, na některých překladech je jen jeden a také překlad funguje. Netrávím ve hře žádný čas, jelikož jsem neustále uvězněn v Editoru a pracuji na překladu, tyto, které zde jsou jsem pořídil jen pro účely hlavní stránky.
 
:ay: Bezva a souhlasím:af::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj::bj:
 
Super práce kdy bude nějaká alfa k testování? Rád bych šel do toho na hru v CZ se strašně těším dík za info :)
 
Tak proto se to pohnulo :D A já už myslel, že si konečně zabral.

Ale i tak čumím 80% to je paráda pánové.
 
Johny26 doplnil k překladu Kenshi nové informace:

Alfa v 0.8.0

https://uloz.to/file/wEkRQo7vtgj3/cz-kenshi-rar Milí hráči hry Kenshi. Blíží se nám víkend a jelikož je stále obtížné někam vyrazit, rozhodl jsem se dnes v pátek předběžně vydat češtinu k této hře. :) Snad jsem potěšil mnoho hráčů.
Malé info k češtině: aktuálně je kompletní ze 4/5, chybí některé dialogy, ale jinak obsahuje kompletní překlad itemů, HUD, knih které obsahují lór světa a část dialogů. V rar. naleznete poznámku k instalaci češtiny. Hrajte a užívejte. Případné hlášení...

Zjistěte víc o této aktualizaci...
 
Jak je to s nazvem osady kterou si založím ? Jmenují se všechny osady stejně, když budu mít osadu v pustině na rovném plácku a někde jinde důl ? Moc děkuji za češtinu, jdu ji stáhnou a vyzkoušet.
 
I když to ještě není hotové, tak pro mě a mou angličtinu je to úplně jiná hra, konečně u toho nepotrebuji druhý počítač s překladačem :D mockrát děkuji
 
Back
Top