• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

  • Než zase začnete plodit weby, discordy a jiné komunity pro sdružování lidí kolem amatérských překladů, tak prosím nejdříve přemýšlejte a čtěte...
    Spuštěn web skupiny Herní překlady ←→ Nový portál pro každého od Lokalizace.net
Banished

Banished 1.0

siSINka

Uživatel
Příspěvky
373
Řešení
3
Skóre reakcí
169
Bodů
0
siSINka přidal nový překlad:

Banished - Český překlad budovatelské trategie

Původně jsem nepočítal, že tuhle češtinu tady budu publikovat (je na Steamu ve Workshopu), ale okolnosti, viz dále, mě k tomu donutily.

Odkaz na hru:

Instalace:
nejjednodušší (máte-li hru na Steamu) je aktivace ve Workshopu. Nebo - či pokud bude čeština ze Steamu odstraněna - prostě rozbalte archiv banished.zip do adresáře ..Banished\WinData\ a ve hře povolte v modifikacích: v hlavním menu hry aktivujte češtinu a případně další...

Zjistěte více o tomto překladu...
 
Jak jsem uvedl na Steamu u této položky ve workshopu, odkazy na stažení češtiny se tam po několika dnech vrátily. Možná Valve (nějaký moderátor?) uznalo, že modifikace nic neporušuje, že není pokažená, navíc je řada zdrojů s informací že modifikace a achievementy prostě u této hry nejdou dohromady.

Ale to je jedno. Tady to zůstane k dispozici všem, i kdyby to Valve odstranilo. Navzdory tomu neznamemu panovi
 
To, že se Achievementy deaktivují při používání modifikací ve hře je naprosto normální chování u většiny her, některé tuhle skutečnost i explicitně vypíchnou, že po aktivaci módu z workshopu, se achivementy prostě deaktivují. Ten důvod je jasný. Jedná se o nějaké typy výzvy, které se postupně ve hře stupňují a jejich docílení je dimenzované na základní prvky hry, které onu výzvu stupňují. Modifikace mohou ty výzvy značně ulehčit, což by bylo kontraproduktivní, všichni by pak snadno dosáhli platiny a unikátnost některých výzev by byla ty tam.

Jediné co by tuhle skutečnost vyřešilo, by bylo oficiální vložení češtiny do hry tvůrci, pak by se docílilo funkčnosti achievementů.

Je mi líto, že pan neznámý škodí, ale zase jsem rád, že to tu je. Připomnělo mi to, že bych se do toho zase mohl podívat :)
 
Banished je hra kterou hraji pravidelně vždy když mě už nebaví všechny ty jeho kopie a nebo online pvp hry a chci se pořádně odreagovat.
Je pravda že jej hraji pouze s modifikaci Colonial Charter protože základní hra je pro mě málo ale i tak na workshopu odebírám češtinu léta letoucí a vzhledem k tomu že poslední update hry proběhl před 3 lety nevím co ten PAN NENORMÁLNÍ řeší ?
To že je mód neaktualizovaný 1x za rok když je hra hotová a další verze pravděpodobně nevyjde mi přijde jako pěkná blbost pokud je mód funkční.
Skoro v žádné hře nedostávám achievementy protože všude se najde možnost něco vylepšit a tak hraji vždy s módy (kromě adventur).
Achievementy mě nezajímají a nikdy nezajímali u žádné hry. Nějak u nich postrádám vyšší smysl a nemají pro mě žádnou hodnotu.
Naopak pro mě má hodnotu to že někdo obětoval svůj čas s lokalizací hry do češtiny .
Vzhledem k tomu že s překládáním mám nějaké zkušenosti a vím co to obnáší něco přeložit si každé češtiny vážím o to víc.
Ať se jde PAN WTF? bodnout protože je to nějaké děcko co cheatuje ve hrách a móduje si skyrim (tam je mod na zapnutí achievementů když máte namódovanou hru) a ban ochrany VAC budiž odrazem jeho (NE)INTELIGENCE.
Děkuji mnohokrát za češtinu která mi zpříjemnila odehrané tisíce hodin v této hře.
 
Back
Top