• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

  • Než zase začnete plodit weby, discordy a jiné komunity pro sdružování lidí kolem amatérských překladů, tak prosím nejdříve přemýšlejte a čtěte...
    Spuštěn web skupiny Herní překlady ←→ Nový portál pro každého od Lokalizace.net

Změny ve fungování portálu Překlady her

Ja som toho nazoru ze tu bola konštruktivna debata uzivatelov fora ktorý tu su aktívny uz niejaky ten piatok . Ani ja ani nikto iný nechcel zapričinit ze by sa admini na to vykašlali alebo niečo podobne . Bolo to len vyjadrenie našho nazoru na zmeny a možnost o nich diskutovat pripadne dojst k najlepšiemu možnemu riešeniu . Dufam ze sa nikto kvoli tomu neurazil a nevyhralo ego ...
 
Samozřejmě že smí, konstruktivní kritika, pokud je konstruktivní, tak byla vždy vítána. A správně popisuješ, že si někdo postěžoval a druhý mu to vysvětli, což je přesně smysl diskuze, protože si z toho člověka pak může vzít ponaučení a případně provést změny tak, aby to vyhovovalo většině. ;) Ale také se říká, že v nejlepším se má přestat, což ale už pak některým bohužel nedochází a pořád melou pantem a melou a melou... ;) No tak teď můžou svobodně, bez kádrování mlít pantem všichni do sytosti. :)
Ale ona tu přece ta (dle mého) smysluplná diskuze byla. Přesně jak píše uživatel nade mnou. A ruku na srdce - systém, který tu byl, tak se nelíbil ani dlouholetým "uživatelům", přispěvatelům, testerům... Nebyl tu ani náznak žádneho "hejtu", nikdo ani slovem nezmínil AI překlady, kvůli kterým defacto tyto opatření se zde udělaly :). Většina lidí se i nakonec představila, a zvládla i ten chat... Jetrova poznámka pak byla si myslím úplně zbytečná - to se omlouvám, ale opravdu si to myslím.
 
Přečetl jsem si celý tohle vlákno a už dlouho jsem se tak nepobavil. Obě strany totiž předvedly ukázkovou neschopnost porozumět argumentům té druhé. První strana byla především sebestředná a ta druhá projevila sklon k teatrálnímu afektovanému chování. Pro příště doporučuju nebrat ty internety tak moc vážně, když opravdu o nic vážného nejde.
 
@Dolero :

Přečetl jsem si celý tohle vlákno a už dlouho jsem se tak nepobavil. Obě strany totiž předvedly ukázkovou neschopnost porozumět argumentům té druhé. První strana byla především sebestředná a ta druhá projevila sklon k teatrálnímu afektovanému chování. Pro příště doporučuju nebrat ty internety tak moc vážně, když opravdu o nic vážného nejde.
To seš nějakej psycholog 🧑‍⚕️..😅 Tady jde ale o to jakou cestou se bude portál dále vyvíjet, což určitě stojí za to projevit svůj názor a považuji to za dostatečně důležité pro mě.
Určitě bych nechtěl, aby skončilo vedení, admini, nebo někdo jiný z týmu a chtěl bych, aby portál dál hladce fungoval, i když nějaké změny asi budou potřeba - těch restrikcí bylo v poslední době až příliš a uživatelé si stěžovali, že nemají již možnost skoro nikde psát příspěvky. A co se týče dárcovství (donation), tak se úspěšně dařilo plnit cíle, takže předpokládám, že to ekonomická otázka není a alespoň v tomto směru je portál zabezpečen, samozřejmě velký dík všem dárcům. 💰🎁 Jinak čekám na nějaké oznámení od adminů - co se to tu vlastně děje. 🧑‍🍼🐣
 
Naposledy upraveno:
Wow kvůli takové kravině zničit PH fórům......no gratulky co na to říci. Ale co už dodělám BG3 a kašlu už na to, komunita si prostě zaslouží to co si zaslouží a život jde dál :)
 
Naposledy upraveno:
Pokud to byla "kravina", proč jste ji tedy vůbec zaváděli? :unsure:. A čím "jsme" zničili fórum?

Asi vyjasním pár věci :)


Za první já tohle nerozhoduji a ani mně změny nevadili. Nejsem člen PH co se týká rozhodování už pár let a PH si jde vlastním životem (bohům dík). Tedy nemluvím za PH ( Juj to je na tom to nejkrásnější mužů si říci co chci teda napsat :) )

Za Druhé zavést nebo nezavést, hele upřímně tady jsou kluci co dávají do toho krev snaží se aby se překladatelská scéna rozvíjela, dělají spolupráce snaží se o soutěže atd hmm každý z nich je asi už zasloužilí otec má své léta atd a dělají to dobrovolně zadarmo a ještě do toho rvou peníze jej ...šekeli tu taky cinkají protože tohle forum zadarmo není jen práce na tom.

Za třetí je mně úplně u kobylí co mně vezmou tyhle změny protože asi to někam chtěli posunout měli koncept svůj a vizy..jestli je správná nebo ne ukáže čas. Jistě změny se nelibí a nemusí líbit, ale to jsme mohli kdysi zůstat rovnou u pluhu protože se stroje nelíbili dělníkům co se báli, že přijdou o práci (odbočuji) :)

Za čtvrté ten shitstrom co se tu rozpoutal jim jaksi moc chutí do práce nepřidá. Máme tu rok žlutého nemocného kluka na palici, který je prolhaný až na půdu spouštěl kyberšikanu i na členy PH a jeho ovečky byli jak jepice otravné, sprosté jak ruský ork a drzé jak lázeňská veverka ( a přitom většině z nich neslezla ani varlata). A myslíš si, že tohle těm klukům tady dá chuti dále pokračovat? Ja ti napovím jo? Nedá :)

Za paté nelibé se to někomu tyhle změny? Ale Kriste je to jednoduché ...nebudu sem chodit založím si vlastní píseček a tam zkusím být králem! Vždyť o nic nejde ne ? Nikdo tu nikoho nedrží :) Přestal se mně líbit Eurogamer a to jsem ho podporoval? Well jdu po letech do pr**** a jdu jinam ze slovy ahoj a díky za všechny ryby (můj případ) A to stejné bylo kdysi u Tiscali games :).

Za šesté až to tady kluci zabalí a myslím si dle reakci tady Jetra, že k tomu nemají daleko protože jsou vyhořelí (má domněnka) tak skončí tohle PH. Ze všim všudy. Dají chvýli na stáhnutí češtin a pak tohle fórum udělá ende šlus :) Tadaa. A jsem si celkem jist, že žádný z nás starých psů už další zakládat nebude :) Čímž neříkám, že to nemůžete zkusit třeba vy nebo ty :) Já vám budu držet upřímný palce a přát úspěch :)

Závěr za mně ? Lidi si neváží toho co je a co mají a že CZ pořád jdou stahovat, pořád vznikají přes toxicitu a odchody lidí a i týmů do exitu atd....i kdyby tohle byl už jen web z odkazi a na komunikaci discord ....co se kruci změní? Pro Vás co chcete CZ? Nic. Pro ty co na CZ dělaji? Nic. Pořád tester testuje, pořad překladatel překládá, korektor korektuje a nebo si děla jedem člověk vše sám atd....a že si už tu nebudeme moc povídat jak kdysi? Doba se změnila je hromady sraček, toxicity a discord pořád jede takže opět...nevidím problém.

Pokud kluci skončí řeknu well aspoň jsme se nenudili :) Nám to nic nevezme vlastně jen dá a to čas který do toho dáváme (u sebe myslím práci na PC hrách který převedu do něčeho nového :) )

Tenhle názor je za mne jako za Barbara a tím za sebe i skončím tuhle diskuzi :)
 
Naposledy upraveno:
V některých "bodech" máš asi pravdu, na druhou stranu si pořád nemyslím, že ten konec fóra (pokud by nějaký byl), tak máme na svědomí "my", kteří jsme tu vedli úplně normální a slušnou diskuzi a ptali se, proč to a to pravidlo vzniklo a nebo že se to nelíbí. Byly otázky - byly odpovědi. Nikdo nikoho nenapadal, neurážel, nehejtoval. Většině se nelíbilo (nebo jim to připadalo téměř absurdní), napsat do chatu 15 zpráv - by´t to nakonec mnozí udělali. Když se na ten chat koukne někdo teď, kromě dobrého rána, jak se máš atp, tak tam není skoro nic za celý den.
Hezký zbytek dne.
 
To je divné, tu překladatelům vadí, že lidé najednou mohou do fóra psát kam dříve nemohli, normálně bych si myslel, že to překladatelé uvítají, aby lidé mohli psát svoje názory k čemukoliv. K čemu je vám uzavřený fórum kam mohou psát jen překladatelé či admini a nikdo jiný, a ostatní se mohou přinejlepším jen dívat, v horším případě tam ani nevlezou.
 
To je divné, tu překladatelům vadí, že lidé najednou mohou do fóra psát kam dříve nemohli, normálně bych si myslel, že to překladatelé uvítají, aby lidé mohli psát svoje názory k čemukoliv. K čemu je vám uzavřený fórum kam mohou psát jen překladatelé či admini a nikdo jiný, a ostatní se mohou přinejlepším jen dívat, v horším případě tam ani nevlezou.
On někdo snad zakázal Discord kde se muže vesele debatovat dál ? :) Já sem si celkem jist že ne ee :)
 
Ahoj, už jsem psala PM, ale nikdo neodpovída v poslední době mám problém s uživatelským učtem, přihlašení trvá cca 10 - 20 minut, nebo naskočí bíla obrazovka. Pokud nejsem přihlašená vaše webové stranky jdou velice rýchle a všechno je v pořádku, ale pokud se horko těžko přihlasím tak se načtení a surfovaní tohoto serveru hodně zpomalí, takže myslím si, že problem je s učtem a tento server musel přecházet na jinou doměnu jinak si to neumím vysvětlit. Je poškozený. Cookies jsou povolené a prohlížeč nemá doplňky ani firefox ani edge.

Jsem nucená tento učet poslat na hřbitov a zapomenout na něho a založit si nový jinou možnost opravy nevidím, ale když jsem tohle řešila ve foru, zakladaní nového učtu není povoleno takže chtěla bych požádat o vyjimku. Děkuji ....
 
Já už asi začínám chápat. Stále mě tu neseděla ta časová prodleva, i to, že zdejší diskuze neměla charakter, ani potenciál k takovému kroku, ke kterému došlo.
V pravdě se tu povídalo někdy do něděle 16. hodin, kdy diskuze skončila, kde se tu pár lidí povídalo s kloudici a poté bylo už ticho až do osudného okamžiku o bezmála 24 hodin později.
Ta prodleva nedávala logiku, a jedinné vysvětlení bylo, že musel ascalonovi někdo psát soukromě, ale tam byla nesrovnalost, jelikož členství v té době mělo jen pár lidí.
Až tedy teď díky připomenutí, že tento web má i discord mi to začlo dávat smysl. Na tomto discordu nejsem a nevim, jestli se tam něco takového probíralo, ale tam mohli ascalonovi lidé bez omezení psát dle libosti a to pak už vysvětluje vše... :(
 
Ahoj, už jsem psala PM, ale nikdo neodpovída v poslední době mám problém s uživatelským učtem, přihlašení trvá cca 10 - 20 minut, nebo naskočí bíla obrazovka. Pokud nejsem přihlašená vaše webové stranky jdou velice rýchle a všechno je v pořádku, ale pokud se horko těžko přihlasím tak se načtení a surfovaní tohoto serveru hodně zpomalí, takže myslím si, že problem je s učtem a tento server musel přecházet na jinou doměnu jinak si to neumím vysvětlit. Je poškozený. Cookies jsou povolené a prohlížeč nemá doplňky ani firefox ani edge.

Jsem nucená tento učet poslat na hřbitov a zapomenout na něho a založit si nový jinou možnost opravy nevidím, ale když jsem tohle řešila ve foru, zakladaní nového učtu není povoleno takže chtěla bych požádat o vyjimku. Děkuji ....
1) Co takhle založit tiket?
2) Co takhle smazat účet a pak založit nový, není třeba žádné výjimky ani asistence.
 
1) Co takhle založit tiket?
2) Co takhle smazat účet a pak založit nový, není třeba žádné výjimky ani asistence.
Bože než se člověk tady zorientuje a najde to, tak to je pro mě hrozné trápení a než mi to konečně načte můj profil a dostanu se do profilu. Nebudu tady psat, že nevím to a nejde mi to, ale zkusila bych to jak doporučuješ. Na bodech a reakci mi nezáleží, uvidíme co řekne učet s novým štítem a jestli to pomůže a zrychlí se načtení. To takhle dál, už prostě nejde ...
 
Já už asi začínám chápat. Stále mě tu neseděla ta časová prodleva, i to, že zdejší diskuze neměla charakter, ani potenciál k takovému kroku, ke kterému došlo.
V pravdě se tu povídalo někdy do něděle 16. hodin, kdy diskuze skončila, kde se tu pár lidí povídalo s kloudici a poté bylo už ticho až do osudného okamžiku o bezmála 24 hodin později.
Ta prodleva nedávala logiku, a jedinné vysvětlení bylo, že musel ascalonovi někdo psát soukromě, ale tam byla nesrovnalost, jelikož členství v té době mělo jen pár lidí.
Až tedy teď díky připomenutí, že tento web má i discord mi to začlo dávat smysl. Na tomto discordu nejsem a nevim, jestli se tam něco takového probíralo, ale tam mohli ascalonovi lidé bez omezení psát dle libosti a to pak už vysvětluje vše... :(
Gratuluju, konečně někdo přišel na to, že nás celou dobu šlo kontaktovat na Discordu, emailem, facebooku a Instagramu.. Do toho nepočítám, že jsou tady příspěvky, které někdo napsal a pak je smazal.. Ale my je vidíme, to je mi, ale překvapení.. Jeden člověk tady odstartoval vlnu a další se na ní už jen vezli kde mohli ;)
 
S toho navíc jedno vyhrožování skončilo na PČR a z velkého krutého hrdiny lišáckého zabijáka a mocného bojovníka se vyklubalo malé podsfinče kterému neslezli varlata (více se k tomuhle nebudu vyjadřovat, budu respektovat přání toho člověka).

povzdech To že to tady lidi co stojí za PH nevypisují neznamená, že se to neděje. Jistě většině toho mužeme poděkovat toxicitě z pole AI ať už jde o toho žlutého nemocného kluka na palici nebo jeho nástupců ( Viz jeho jmenovec) kteří se snaží vysmívat nebo zastrašovat atd....a kluci a holky to tady musí snášet a nebaví je to.

Já jsem jiný trošku případ, mně když někdo vyhrožuje po netu tak se vždy zasměju a s velkou radostí ho pošlu do prd** s přáním štěstí ať tam šťastně doputuje. Proč? Protože bohužel vím, že většinou jsou za tím nickem děti nebo duchem slabý a že i kdybych si přál sebevíc tak stejně mně nedojdou to říci do očí (fňuk).

A teď položím filozofickou otázku .....ba přímo Akademickou.....stojí jím to za to? Mají tohle za potřebí ? Hledali rozumné řešení a tohle bylo jedno z nich aby tady tohle ještě chvíli jelo než nás definitivně nahradí AI ( na což se osobně velice těším upřímně, konečně řeknu plecháči přelož mně Noc na Karlštejně do Mandarínština a budu se chlámat :) ).

Mňo a to je vše :)
 
Naposledy upraveno:
Gratuluju, konečně někdo přišel na to, že nás celou dobu šlo kontaktovat na Discordu, emailem, facebooku a Instagramu.. Do toho nepočítám, že jsou tady příspěvky, které někdo napsal a pak je smazal.. Ale my je vidíme, to je mi, ale překvapení.. Jeden člověk tady odstartoval vlnu a další se na ní už jen vezli kde mohli ;)
To je všechno pěkný, ale pořád nevím , co se tady děje, kdo odchází, kdo neodchází, budou donate znovu, budem zase někdy členové, přijdou zase nějaké restrikce, proč si pořád měníš jméno, chce to dát do novinek nějaké info, nebo to už to takhle zůstane napořád? :( Děkuji.
PS: Já tedy discord a ostatní věci na komunikaci nemám, vždycky mi stačil email a steam, nebo poslat zprávu zde, ale doufám tedy, že už jste se na něčem domluvili.
 
Naposledy upraveno:
To je všechno pěkný, ale pořád nevím , co se tady děje, kdo odchází, kdo neodchází, budou donate znovu, budem zase někdy členové, přijdou zase nějaké restrikce, proč si pořád měníš jméno, chce to dát do novinek nějaké info, nebo to už to takhle zůstane napořád? :( Děkuji.
PS: Já tedy discord a ostatní věci na komunikaci nemám, vždycky mi stačil email a steam, nebo poslat zprávu zde, ale doufám tedy, že už jste se na něčem domluvili.
Tady to máš podle mě jasné:
!Došlo ke změně, všechny restrikce zrušeny, tedy můžete psát do všech částí fóra včetně soukromých konverzací. Dále došlo ke zrušení všech uživatelských skupin, aby nedocházelo ke "škatulkování" uživatelů!
Takhle jste to chtěli, takhle to máte..
 
Bych řekl že se chlapi a holky sednou, poradí a pak třeba něco vyhodí znova. Ale chce to uklidnit emoce, dát si trochu zlatého moku, zapálit dýmku míru a udělat jeden rituál krvavého orla... a pak se vše dozvíme ( já taky nic nevím :) )
 
Tady to máš podle mě jasné:

Takhle jste to chtěli, takhle to máte..
Mě to bylo celkem jedno jak to bude, všem změnám jsem se přizpůsobil, ale hlavně bych nechtěl, aby se to tady rozpadlo, nebo, aby kdokoliv odešel. :(
 
Naposledy upraveno:
Mě osobně by strašně mrzelo, kdyby tento portál skončil. Mám to tu rád, rád si tu pročítám komentáře a reaguji na ně. Mám rád, a velice respektuji jak adminy, tak překladatele, korektory, testery, atd.
 
Bych řekl že se chlapi a holky sednou, poradí a pak třeba něco vyhodí znova. Ale chce to uklidnit emoce, dát si trochu zlatého moku, zapálit dýmku míru a udělat jeden rituál krvavého orla... a pak se vše dozvíme ( já taky nic nevím :) )
Krásně a moudře řečeno. Dokážu si plně představit tu frustraci z promarněné práce, tým lidí se snaží a naráží na absolutní nepochopení pramenící z lidské ješitnosti a hrátek ega. Ač mě samého ty neustálé změny ve fungování portálu překvapovali, přijímal jsem je jako prostý fakt a s ohledem na některé jedince zde v podstatě i nutnost. Poslední změny ve fungování portálu mě zastihli v nemocnici, stihl jsem z drogového oparu způsobeného léky napsat jeden komentář do chatu a těšil jsem se (vážně těšil) až o sobě doma pěkně v klidu napíšu do představovačky. Doma již jsem, ale nestihl jsem to. Je to pryč. A počal jsem se obávát, aby s tím nezmizelo i to všechno okolo, čehož jsem se jako korektor stal součástí. Pak jsem si vzpomněl, jak jsem sám po zralé úvaze smázl své webovky, kde jsem psal o toulání se přírodou, které měly své fanoušky, bez jediného mrknutí oka a známek lítosti a pochopil jsem. Tož děj se vůle jejich. Snad to ten rituál krvavého orla zachrání a spasí nás tupce nevládnoucí angličtinou od nekonečného zatracení. Howgh!!
 
Back
Top