• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

  • Než zase začnete plodit weby, discordy a jiné komunity pro sdružování lidí kolem amatérských překladů, tak prosím nejdříve přemýšlejte a čtěte...
    Spuštěn web skupiny Herní překlady ←→ Nový portál pro každého od Lokalizace.net

Ubisoft končí s lokalizacema pro Český trh

Ty prodeje Ubi her určitě budou průser, jinak by nepřekopávali Ghost Recon Breakpoint celej, Division II za 3eura rozdávali, samý akce na jejich hry. To se děje u her, který se zkrátka špatně prodávaj. Watch dogs II by dopadl stejně, proto to odložili.
Jediná ještě kvalitní značka od nich je ten Assasin, jinak to ostatní fakt za moc nestojí.

Přesně kvůli tomuto přístupu nemám rád velký korporační firmy, který vám prodávají i balast zaobalenej za zlato.
V menších firmách je s lidma řeč ..sám pracuji ve firmě o 40 zaměstnancích a kolikrát děláme pro zákazníky služby zcela zdarma, ikdyž bychom nemuseli.. Takže ten rozdíl v přístupu znám.
Menší firmy se snaží prosadit, tudíž berou ohledy na zákazníky nehledě na to kolik jich je.. dá se s nima domluvit viz váš překlad na Baldurs Gate III je toho důkazem. Cesta existuje vždy, jen se hold musí chtít.
Každopádně i kdyby ten Assasin nebyl nic moc , tak počkám na slevu za 2 roky to koupím za půlku a vám doplatím zbytek už jen z principu..

Tohle je další špatná vizitka pro velký vydavatele, kdy se komunita musí chopit překladů , který jsou kolikrát lepší jak ty oficiální. Je to naprosto ostudná situace , která mě napadla onehda po dohrání Black Mesa. Hra , kterou překopala komunita a je lepší jako většina dnešních AA her i to slavný Far Cry 5 na to nemá šanci a to je vážně k zamyšlení pro ně. Far Cry 5 sem vypl po půl hodině hraní ,když sem viděl co to AI tam dokáže ,spíš nedokáže :D
 
Prodeje Odyssey nemuseli být špatné, ale nepochybuji o tom že Black Flag měl výrazně menší rozpočet... Takže mohl vydělat o dost víc než novější Odyssey. Problémům s penězi naznačuje i jediná předražená a osekaná sběratelka - Origins měl 6 různých edic, Odyssey taky.
 
Je zajímavé jak se naparovali a vychvalovali spojení se steamem, přetahujte si přátele na uplay atd...
Ty musí bejt tak vysmátí po dohodě s Epicem, vědí, že tam si to nekoupí nikdo a ještě jim dal Epic peníze, musí se válet radostí z té dohody pod stolem. Z toho je ale opravdu vidět jen jak jim jsme jako hráči u zádele.
Docela škoda, mě se tedy osobně Odyssey líbil víc než Origins, ale nejsem žádný fanoušek série a taky jsem udělal chybu, že jsem hrál nejdřív Odyssey (až poté Origins) za plnou cenu a nechal tam asi 200hodin...hra na 100procent. O koupi jsem uvažoval, a české titulky jsou už druhý mínus.
 
Mam registraci jak na Epicu, tak i na Steamu, a kupoval jsem tam i tam, myslim, ze konkurence je dulezita, to bych neresil, jinak od UBISOFTU jsem hral pomalu vse, a mam rad jejich hry a bavi me, jak assasin, Ghost ci Division, zabava a jeste v cestine, coz ted jiz nebude a zo znamena, ze nebudou ani me tezce vydelane prachy, neni vstricnost, bude jinde, tak me napdada treba tady na prekladech :)
 
Chtěl bych vidět někoho, kdo si dobrovolně hru na Epicu koupí, v případě, že není jiná možnost tak chápu, né každému se chce čekat rok na Metro jako mě :)....ale proti gustu. Neodsuzuju, je to každého věc
Nevím jak je to v zahraničí, ale u nás bude tak 90 procent registrací jen kůli hrám zdarma, kromě hráčů té jedné multi hry co si teď ani nevzpomenu jak se jmenuje.
A kokurence vypadá úplně jinak, když už.
Takhle holt počkám na slevu, na češtinu od Farflamova týmu, přispěji klukům na pívo, však her je na stále dost a herních restů ještě víc.
Jen by mě zajímalo kdy zmizí čeština i ze slavného klienta (aspoň že to už dnes není You don't Play jak zezačátku...). I když na druhou stranu ho zase tak nevyužívám narozdíl od steamu.
 
Je to obrovská škoda,:frown: Odyssey jsem si koupil na DVD a je to úžasná hra, hlavně díky tomu, že má češtinu:). Nedovedu si představit jak si mám užít hru bez češtiny. Ano anglicky umím, ale ne zas tak dobře abych rozuměl politice a spoustě dalších věcí. Valhallu jsem si chtěl koupit taky, zvažoval jsem i Gold edici, ale bez češtiny si hru nedokážu užít naplno, tak asi nekoupím. Pokud by Valhallu někdo překládal, byl by pro mě největším hrdinou. (y)
 
Je to začarovaný kruh, důvody se tu už psali...drahé překlady, síla trhu. Dodnes i nechápu proč vývojáři až na malé vyjímky tak amaterské překlady znesnadňují, což by jim určitě v prodejích také pomohlo. Malé studia jsou vesměs i rády, na klientovy, kde se dá komunikovat (steam že) není většinou problém se i dostat ke kontaktům, někdy je i přímo nabídka pro překladatele. Ubi jde ve stopách EA, slavný Origin zapnu jen když chci hrát Crysis...to už jsem ale hodně mimo téma.
Uplay měl podle mě ke steamu nakročeno docela dobře pro blázny jako já ve snahách vyždímat ze hry maximum i ty jejich komunitní výzvy mě docela bavily, takový jiný achievementy.
 
Marketingová kampaň webu Farflame zahájena na sectoru, vortexu,indianu i zingu :D tak snad se dostanou prašule, tam kam mají tentokrát a podpoří co nejvíc lidí ty, kteří si to zaslouží
 
A že takovej Square Enix udělá po X letech češtinu do Avengers, hry které se tutově neprodá tolik v ČR jako AC:oops:dyssey.
Na to sem taky koukal s nepochopením. Hold předpokládají, že když mají vyprodaný kina, že to samý je čeká i u her :D
 
Stačí ty hry od nich nekupovat nebo pokud češtinu udělají fandové tak radši zaplatit jim a hru koupit v té nejvyšší slevě ať se Ubisoft a jim podobný podělají z malých trhu kde jim moc peněz za tuhle sviňárnu už nepoteče oni si to snad časem uvědomí že malé trhy se nevyplácí rozhněvat. :D
 
Doporučuji komentář na Vortexu od Jiřího Bigase k tomuto tématu. Myslím si že dobře shrnul celou situaci. Jak jsem již psal, česká republika je natolik malá že je div že jsme vůbec někdy překlady měli na rozdíl od např. severských zemí takže se není čemu divit že je to tu jak na houpačce a naopak by jsem si měli vážit že si nás vůbec všímají... Tím neříkám že by čeština byla nedůležitá, pouze poukazuju na to že nejsme jediní kdo nemá to štěstí si hru zahrát v rodném jazyce.
https://www.vortex.cz/cestina-ve-hrach-neni-pravo-ale-privilegium/
 
:eek1::eek1::eek1: Proboha lidi, vy jste asi nečetli to vyjádření Filipa Ženíška ??? Nějaké petice a protesty jsou bez urážky vyloženě k smíchu a Ubisoft se jim jenom vysměje ... Filip to totiž shrnul naprosto přesně a řekl důvod, proč už i do budoucna jsou lokalizace prakticky vyloučené ... Je to prostě služba "zadarmo" , kterou Ubisoft dělal z dobré vůle a jak napsal opět Filip , vy vlastně peticí protestujete za to, že chcete něco zadarmo a nejlíp vyhrožovat tím, že za hru nebudete platit vůbec :D což je prostě s prominutím směšné ...

Nenechte se zmást, já české lokalizace vyžaduju a miluju také a naštve mě každá hra co jí nemá (oficiálně) , ale zároveň jsem nejen chodil do školy, ale mám i zdravej rozum a prostě vím, že je to nereálné to požadovat a že z finanční stránky, která je pro Ubisoft nejdůležitější (pokud to někdo tady nechápe, ta firma dělá hry pro zisk a né jenom pro vaší potěchu) A jim se to prostě finančně vzhledem k prodejům nemůže vyplatit, jak taky Filip zdůraznil, hry jsou dneska mnohem větší, složitější a co je ten vůbec největší průser - jsou neustálé aktualizace, DLC, doplňky a věci co jsou schopné hru úplně překopat ... dřív nic takového nebylo ... a víte kolik to stojí po nějaké době opět sehnat lokalizační tým a všechno to dodělávat a aby to sedělo?

Nejhorší jso multiplayerovky ... hraju třeba Company of Heroes 2 , moje milované hra už dost stará s ofiko lokalizací, ale ta hra má neustále aktulizace kvůli balancování multiplayeru a před nějakým časem už lokalizace zřejmě skončily a některé texty nejsou přeloženy a u úplně nových jednotek atd... to místo texto hází jenom chybový řádek ....

Prostě se smiřte s tím, že od Ubi už žádný lokalizace do obřích her nebudou a hotovo, petice nepetice ....

PS: Klidně mi sem naházejte milioń mínusů, nesouhlasím a podobných nesmyslů :D :D Ale když trochu zapojíte mozek, tak zjistíte, že to co píšu já je prostě pravda.
 
Ano mnoha věcech je pravda, že hry jsou větší a složitější. Co je největší problém nejsou lokalizační týmy ty se najdou, ale Ubi nechce za to platit. Ať mi nikdo neříká že se v ČR/SK neprodá min. 200 tis. kusů tak známé hry jako je AC. Jinak pro ně určitě není problém udělat "Language pack" podobě DLC za 5-10 eur.
 
[QUOTE="Co...[/QUOTE]
Nemáš pravdu

Min ještě některé lokalziace budou i od Ubisfotu vím o jedné hře která nebyla oznámena

Za druhé nemáš pravdu v tom že je to vetkej rozdíl mezi Odyssy a Raganrok co se týkalo množství textu. V Ubi se jen změnilo vedení které si řeklo o starost míň v tomhle jediném máš pravdu.

A poslední věc.....i kdyby si měl pravdu to že se mně něco nelíbí neznamená že budu mlčet a nechat si dál dělat neco co se mně nelibí....je to pro měn podraz po 13 letech a hodlám to říci i když to nebude k ničemu protože se chci každej den podívat do zrcadla s rovnou páteří.

Doby kdy jsme museli držet tlamu a neříkat vubec nic skončila ..
 
Jelikož mám rád období vikingů.. tak jsem se upřímně těšil na AC:Vallhala že to vyjde v listopadu, avšak po zjištění, že nebude čeština to fakt nedám těch 60€ to ať si fakt strčí dopr.dele. Takže než si přelouskám větu v titulkách tak už naskočí další a ve finále vubec nebudu vědět o čem nový AC: Vallhala bude...
Bezva UBISOFT, jste skvělí. Pojebali jste si to u mě už s ANNO 1800 (zato děkuji Jetrovi, že to přeložil) a s totální nefunkčností SEASON PASSU, který mám koupený a žádný DLC nefungují a podpora dělá, že mě neslyší.

Myslím, že přijdou o několik tisícovek, co se týče CZ/SK hráčů, ne všichni umí angličtinu....

ad.) Jak někdo psal výše.... Dont be p*ča and udělej Language pack..... klidně za 10€ bych ho koupil i za 15
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Můžeš sdemnou milý Barbare nesouhlasit jak chceš, ale já prostě vím že v tomhle mám pravdu a i profesionálové v oboru a lidi co se v tom vyznají mi to potvrdí, zbytek už jsou jen bludy a dohady :D mě osobně je to jedno, jestli myslíte, že peticí a brečením na fórech něco změníte, tak vám to přeju, ale účastnit se toho určitě nebudu :)
 
Mám pocit, že zažívám "Déjà vu"...

Když skončilo s lokalizací EA, tak se dělo to samé... Stejně laděné příspěvky... Stejné výhrůžky bojkotem... Stejné předpovědi citelných finančních ztrát pro EA... A dnes??? Svět se točí dál, EA nezkrachovaly, ani nevykazují nějaké ztráty, které by stály za mediální pozornost, vydávají hry bez lokalizace a neuvažují o nějaké změně...

Jsem už starší pán, co se ve škole učil ruštinu... a pořádně nenaučil... Těžko se naučím angličtinu jako samouk... Jednak jsem na jazyky nikdy neměl vlohy (což bylo znát na té ruštině) a za druhé už pokročil věk a člověk se hůře učí cokoliv... Jsem tedy plně odkázaný na překlady...

A tady mi nezbývá nic jiného, než být vděčný, že UBI alespoň umožňuje fanouškovské překlady (na rozdíl například od Blizzardu)...

Ubi udělalo své rozhodnutí... Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
 
[QUOTE="Co...[/QUOTE]
ty si to ještě nepochopil viď? *povzdech* Já vím že to nic nezmění co děláme ale stejně to uděláme proto že nás to nebaví,
 
Naposledy upraveno:
pro aarongoldstein
Systém funguje na základě informačního pole.. a čím silnější to pole je, tím je větší šance, že dle něj se budou lidi řídit. Pravda je taková, že neudělat nic, tedy nadávat třeba zde, je k ničemu. Nadávat přímo u zdroje nebo vytvořit petici má daleko větší šanci uspět.. i kdyby byla šance úspěchu 1%. Jakákoliv změna v historii vznikla na základě lidské iniciativy.
Například za 1. - podat stížnost.. za 2.- nekupovat produkt a změna se může dostavit. Ovšem mlčet je ta nejhorší věc, kterou člověk může udělat.
 
[QUOTE="Ba...[/QUOTE]
Nevím proč bych zde nemohl vyjádřit názor??? To už hraničí skoro s posedlostí, co tu předvádíš, nic proti :D ... Já vám úspěch přeju, sice už nehraju tolik a hry Ubisoftu už minimálně takže mě to moc netrápí, ale to neznamená , že s tím souhlasím ... Jen říkám, že je to zbytečná snaha a za tím si budu stát, ale jestli tou peticí něco změníte a další Far Cry , či AC bude mít opět češtinu, tak sním svoje boty a postnu sem video ...
 
Souhlasim s tim, ze je lespi neco s tim delat, i kdyz se nakonec nic nestane, je to lepsi hra nez sedet v koutku a ......, cili kdo se boji s.ere v koute :) Kdyby lidi nic nedelali tak by byla nuda a naporad by tu vladl stbak Bures, takze je pekne bojovat za neco co clovek chce ci veri , to znamena i za cesky preklad , UBISFOFT zmenil vedeni, a nastoupil tam nejakej hamoun, ktery se doma mazli s prachama, a to se mi nelibi, ano spolecnosti musi vydelavat, ale nezapominat i na lidi
 
Back
Top