• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

sintax

Překladatel
Příspěvky
50
Skóre reakcí
44
Bodů
0
Uživatel sintax přidal nový překlad:

Port Royale 4 - Port Royale 4 je obchodní simulace odehrávající se v Karibiku 17 století

Port Royale 4 je obchodní simulace odehrávající se v Karibiku 17. století. Kombinuje obchodně-ekonomickou simulaci s budováním měst a námořními bitvami, které jsou poprvé v celé sérii tahové.
Bohužel poslední z této série v češtině vyšel 2 díl a i když jsem fanouškem Port Royale , tak jsem si 3 díl tolik neužil a to hlavně kvůli absenci české lokalizace.
Proto jsem se rozhodl že 4 díl přeložím a rád bych tento překlad dokončil tak , aby vyšel souběžně s tím jak hra opustí předběžný přístup...

Přečtěte si více o tomto překladu...
 
Bohužel lidé, co chtějí pomoct, musí být prémioví členi, aby tě mohli vůbec kontaktovat, či případně zde. Anyway, nezávazně bych možná nějakou tu větičku pomohl přeložit. Mám docela nabité programy, nicméně za pokus nic nedám. Kontaktuj mě na discordu (Jouki#1337) nebo na steamu (Jouki In Rage), můžeme prodiskutovat další info. :)
 
Ahoj hned ti napíšu na steamu a domluvíme se , to jsem nevěděl dřív se soukromá zpráva dala posílat i bez premium a myslím že premium nepotřebuješ ani teď jen musíš mít status člena (5 příspěvků na fóru).
Takže kdo má zájem spolupracovat můžete klidně napsat sem do diskuze nebo na steam sintaxcz
 
Naposledy upraveno:
Uživatel sintax vložil k překladu Port Royale 4 novou aktualizaci:

Aktualizace - 7.8

Nová aktualizace hry kompletně předělala systém dialogů:
některé jsou kompletně smazané, jiné jsou přesunuté a dalších pár set přibilo.
Řazení se změnilo tak že je skoro nemožné použít to co je již přeloženo (některé již přeložené pasáže byli ze hry odstraněny)
Bohužel to znamená,že překlad nebude vydán souběžně s tím jak hra opustí předběžný přístup.

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
ahoj muzu pomoc pri prekladech pokud je vas malo ale rikam rovnou ze to pujde pres google prekladac vzdy si to takto prekladam do ostatnich her
 
Ahoj všem momentální situace je taková, že každým updatem se ve hře mění rozložení textů a ne jen o řádek, ale rozhází se to úplně .
Bohužel hra má obstarožní engine a nemá textové stringy, text je označen čísly a zatím při každé aktualizaci je text znovu přesunut.
Text z řádku např.: 500 byl přesunut na řádek 821 a v poslední aktualizaci se nachází na řádku 783.
Některé texty jsou tzv. legacy, takže dost z nich mezi aktualizacemi zmizí, nebo je nahrazeno a také přibývají další texty.
Až se to ustálí a texty zůstanou na svých řádcích tak teprve bude možnost pořádně začít s překladem.
V téhle situaci to nemá cenu překládat již jsme takhle v srpnu ztratili několika týdenní práci a kvůli masivnímu přeházení a odstranění textů kdy ze hry zmizelo přes 400 řádků (kde jsme měli přeloženo 3/4 naší práce) a zbytek se kompletně přeházel .
 
Ahoj, to je dost tristní co ty vývojáři předvádí, vždyť to není early access, aby tam takhle šíbovali s textem a i cena 50Euro by měla odpovídat tomu že hra je opravdu hotová.
Je pochopitelné, že věnovat čas něčemu co pak člověk může spláchnout do h**zlu, nemá cenu. Tak ti/si budeme držet palce že to ti šikulové brzo doladí. Díky že to překládáš.
 
ahoj ,díky za info, bylo by možné přeložit třetí díl než se doladí čtvrtý díl
třetí se přestal překládat ze stejného důvodu a nakonec se nepřeložil
budu rád za jakoukoly odpověd
 
Ahoj , co se týká toho kdy se text ustálí, nebo jakákoliv spolupráce a komunikace s vývojáři Gaming Minds je naprosto NULOVÁ.
Ve vydavatelství Kalypso Media jsou sice ochotní odepsat a předat komunikaci vývojářům ale ti více jak MĚSÍC NEODPOVÍDAJÍ.

Podle informací z ruských a korejských fór ohledně Port Royale 3 (díky za google translator) se pořadí textu mění nehledě na to jestli jsou v něm provedeny nějaké větší změny.
Při každém sestavení nové verze hry si engine nalinkuje texty znovu a pokud ve hře přibyde (ubyde) byť jedna tečka nebo cokoliv na víc (např příprava na dlc atd) tak se to znovu rozhodí.

Port Royale 4 má totožný engine jako 3, takže počítám se stejnou situací.

Vzhledem k tomu že k získávání textů nemáme žádný oficiální nástroj který by odstranil tento problém (díky velmi dobré spolupráci s vývojáři), tak je dost pravděpodobné že se nám tohle bohužel protáhne.

Co se týká Port Royale 3, momentálně mám rozpracované další 3 překlady her ale vzhledem k tomu co se teď děje mám víc práce a málo času (paradoxně covid všem práci ubírá a mě přidělává).Zatím jsem ty překlady ani neoznámil protože nevím jestli je vůbec dokončím.
Proto Port Royale 3 překládat zatím nebudu a pravděpodobně se k němu ani nedostanu.

Proto všechny prosím vydržte hned jak se text ustálí pustíme se do toho.

Samozřejmě pokud by se k nám někdo chtěl přidat a pomoci s překládáním budeme moc rádi.
Každá pomoc se hodí a tahle situace nás obrovsky zpomaluje. Čím víc nás bude tím lépe ;)
 
děkuji za střučné info ohledně překladů, to je přesně co mi stačilo napsat.
bohužel hodně lidí asi neumí číst předešlé komenty tak očekávej že se budou pořád ptát kde je překlad.
na závěr malý dotaz znáš způsob jak vytahnout text z třetího dílu a pak ho vráti zkusil bych si něco málo přeložit googlem
 
Je ještě nějaká šance na překlad nebo je definitivně u ledu ?
 
Ahoj pravidelně to kontroluji a je to neskutečný poslední patch 1.4 všechno rozhazel a ještě jak přidali ten vánoční event tak při eventu byli texty jinak a po eventu taky. Takže zatím prostě ještě horší no a co se týče komunikace s vývojáři ta je u ledu, totální nezájem, prostě nás trh je asi pro ně natolik nezajímavý, že nejsou schopni mi odpovědět ani na banální otázky. Takže asi budeme muset počkat na finální patch a poslední dlc (jestli budou dlc).
 
Back
Top