• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

DreadOut SK (komplet)

DreadOut SK (komplet) 1.01

Gaunt

Překladatel
Příspěvky
507
Řešení
4
Skóre reakcí
540
Bodů
0
Gaunt přidal nový překlad:

DreadOut SK (komplet) - Slovenský preklad pre DreadOut (časť 0,1,2)

AAA-501.png

DreadOut je hororová adventúra z Indonézie. Napriek tomu, že hra má na dnešnú dobu slabšiu grafiku, tak ponúka zaujímavé spracovanie ázijského duchárskeho hororu bez používania zbraní. Na svoju záchranu máte len svoj foťák a je len na vás, či sa vám podarí z nočnej mory uniknúť.

Preklad hry do slovenčiny bol kedysi čiastočne zrealizovaný, preklad je však s aktuálnou verziou hry nekompatibilný a preto som...

Zjistěte více o tomto překladu...
 
Ahoj,
mám to v pláne niekedy v budúcnosti preložiť. Len keď to vyšlo bolo to vraj dosť zabugované a netuším, ako je na tom hra teraz. Aktuálne chcem dokončiť preklad pre C&C a Tropico 6, plus čakám na dokončenie korektúr pre Sudden Strike 4 a už pol roka mám pripravené nástroje na preklad Brutal Legend.
Zatiaľ Dreadout 2 nemám a čakám, kým to bude s väčšou zľavou.
 
Načo je dobrá táto iniciatíva písať toto ku každej hororovej hre? Žiadna kategória hororové hry neexistovala, keď tieto preklady vznikali. Po posledných udalostiach to tu vyzerá tak, že tu vlastne už nie je ani žiadny administrátor či moderátor a ak sú, tak určite majú dôležitejšie práce ako presúvať preklady doslova z jedného šuflíka do druhého. Ja nikde nevidím možnosť ako zmeniť kategóriu a úprimne nejako mi to príde jedno.
 
Načo je dobrá táto iniciatíva písať toto ku každej hororovej hre? Žiadna kategória hororové hry neexistovala, keď tieto preklady vznikali. Po posledných udalostiach to tu vyzerá tak, že tu vlastne už nie je ani žiadny administrátor či moderátor a ak sú, tak určite majú dôležitejšie práce ako presúvať preklady doslova z jedného šuflíka do druhého. Ja nikde nevidím možnosť ako zmeniť kategóriu a úprimne nejako mi to príde jedno.
Já jenom, dávám vědět, aby překladatelé věděli, že můžou využívat novou kategorii HOROR, protože takové info tu zatím nikdo neposkytl a tudíž o ní skoro nikdo neví. Byl bych rád kdyby se tam převedli staré hry a hlavně z kategorie ADVENTURY, protože ta je úplně přeplněná (já stále považuji za adventuru hru, kde se chodí a kliká a kombinují předměty), ale jak již si dobře napsal, žádná změna kategorie už není možná se stávajících češtin, tak doufám, že alespoň do budoucna bude kategorie HOROR přibývat. Aby nováčci, nebo noví uživatelé měli z čeho vybírat a nebylo tam jen 6 her. Každopádně děkuji, ještě by mohla přibýt kategorie SCI-FI, nebo-li hry z vesmíru, či z jiných planet. :)
Vzniklá situace mě samozřejmě mrzí, ale portál naštěstí nezanikl, což je pro mě prvořadé 🐳 a někdo o něj musí stále pečovat, i když to tak nevypadá.
 
Naposledy upraveno:
@jilounek Než došlo k tejto nemilej situácii, ktorá tu aktuálne panuje, tak mali s portálom zrejme väčšie plány, aby sa ďalej rozrastal. Keď sa pozriem aktuálne na možnosť pridať preklad, tak vidím napr. aj nové kategórie ako budovateľské (čo budú zrejme najmä stratégie) či survivalové (kde je napríklad napísané, prežite útoky zombíkov, za mňa napríklad zombíci predstavujú opäť skôr tú kategóriu horor, a potom, samozrejme, čo dnes znamená survival? Podľa popisu je to skôr boj o prežitie teda zbieranie predmetov, vyrábanie a podobne, no predsa kedysi aj taká séria Resident Evil spadala medzi survival horory, no keď si mám dnes zobrať Resident Evil a State of Decay, čo by z toho malo patriť do tej kategórie?). Pri herných kategóriách je niekedy veľmi ťažké určiť žáner, hlavne keď daná hra predstavuje mix žánrov a dnes je už občas náročné aj stanoviť primárne žánre a nieto ich podkategórie. Preto aj napríklad, čo som robil nedávno Dead Space, kam by to malo ísť... horor? či akčná hra? alebo dokonca sci-fi? Na niečo také by podľa mňa mali skôr fungovať tagy, aj keď úprimne nejako som ich nikdy nepoužíval a tak ani sám neviem, ako tu na portáli fungujú. Čo sa týka adventúr dnes je to vskutku obšírny žáner, niekto môže povedať, že adventúra je len stará klikacia klasika ako Polda, iný si spomenie na diela od Frogwares ako 80 days. Keby tu boli aktuálne moderátori, tak by buď preklady presunuli do "správnych" kategórií, alebo by len premazali tie tvoje správy, ktoré nepatrili k daným prekladom. Ja som hlavne zareagoval, aby si zbytočne neplytval silami a nepísal to aj k ďalším hororovkám, lebo je ich tu ešte stále riadne veľa.
 
Survival je pro mě hra ta, kde můžes zemřít pouhým "stáním.." :), musíš kontrolovat hodnotu kyslíku, jídla, pití, nebo únavy, to stavění je už pro mě jenom jako doplněk, protože to většina hráčů má rádo, ale v survivalu být nemusí, boj je samozřejmost, ten tam být musí.
Survival horor je pro mě hlavně definován pocitem, aby si všeho neměl dostatek..tzn. hlavně množství munice a lékárniček to definuje, nebo potom třeba takové pěkné monstrum a o strach je postaráno, jako bylo třeba např. v Aliens Isolation. Nebo třeba zombíci, upíři nebo vlkodlaci taky někdy bohatě stačí. :)
Strategie stačí rozlišovat kategoriemi budovatelské, kde se převážně staví a potom válečné, což je klasická strategie pro mě z pohledu zvrchu jako byl Starcraft, Warcraft, nebo Duna či Command & Conquer™ Remastered Collection.
Pro fanoušky žánru by se strategie mohla ještě dělit na strategie tahová jako X-COM, Jagged Aliance či HOMAM.
 
Back
Top