• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

DOS 2 překlad na warezu? Vážně? Jste normální?

S

Smazaný uživatel 9

Návštěvník
navrh-banner-cott3-jpg.28199


I když tento článek nejspíše rozpoutá zuřivou diskuzi, musím napsat toto speciální hlášení našeho týmu, protože jsem dnes zažil naprostý šok.

Trvalo nám to dva a čtvrt roku, než jsme přeložili téměř 10 tisíc stránek knížky... kompletní překlad DOS 2. A jaký je vděk některých?
Včera ve večerních hodinách jsem sem nahrál hotový překlad DOS2. A už dnes ráno byl tento překlad nahrán na warezové fórum cztorrentu.
To jako vážně?

To v sobě někteří z vás opravdu nemají ani tu špetku slušnosti, a musí krást a dávat to na jiná fóra?

Píšeme zde Hlášení, abyste pochopili, jak náročný proces takový překlad je... abyste pochopili, kolik času, trpělivosti i nervů do toho dáváme...
Máme studia, práce, rodiny... a přesto se snažíme dělat něco pro vás...
Překládáme, testujeme, opravujeme, nezastaví se ani technik či grafik... zařizujeme oficializace, achievementy apod. abyste měli co nejlepší požitky z her.

Jsou to TISÍCE A TISÍCE hodin ročně na osobu! Probdělé noci, celé víkendy, dokonce i Vánoční svátky, dovolené na notebooku, obědové pauzy v práci na mobilu apod. Máme v týmu pilota, co překládá na hotelech, vojáky, co překládají na misích v zahraničí, učitele, kteří překládají o přestávkách, maminky na mateřské... všechna možná zaměstnání a obory... Lidé tomu věnují každičkou chvilku svého volného času...

A přesto si toho někdo neváží? A nakonec se najde někdo, kdo to prostě „šlohne“ i když je to volně k dispozici?
Už dříve se tam řešilo mezi lidma, ať se k nám někdo přihlásí jako tester, a ukradne nám to... Toto již bylo na upozornění smazáno... Ale vážně se takto někdo musí chovat?
Vždyť u DOS1 se nám i několik lidí snažilo nabourat do PC! Zakládal se dokonce fond pro toho, kdo ukradne CZ a zveřejní ji.
Jak je možné, že mohou existovat takoví lidé?

spacer.gif

1 – Překlad je zde k dispozici ZDARMA! Stačí si ho jen stáhnout. Jedním klikem. Tak proč ho někdo ještě krade a dává jinam?
To nemůžete prostě jen dát odkaz na tyto stránky, resp. profil hry, jako většina ostatních fór? A respektovat tak autorská práva týmu?

2 – I když jde „JEN“ o český překlad – jedná se stále o Autorské dílo! My – tým COTT - jsme majitelé autorských práv na český překlad – se souhlasem Larian Studios. Nikdo jiný!
Každý, kdo s tímto překladem jakkoliv manipuluje bez našeho souhlasu a vědomí se tak dopouští trestného činu podle českého i evropského práva! A neznalost zákona neomlouvá!

Nemůžete to prostě krást a dávat jinam. Ano, překlad funguje i na warez, ale nemůžete ho jen tak brát! Uvádějte odkazy, pište články, zprávy, ale nemůžete přenášet soubor!
I když je to zdarma – nemáte právo s tím cokoliv jiného dělat. Na tohle jsou zákony a smlouvy.
Můžeme z toho mít problémy i my - náš tým. To už si nikdo nepamatuje průšvih, když se "ukradla" čeština na GTA?
Pokud půjdeme kvůli takovým zlodějům k soudu, tak se spolehněte, že náš tým prostě skončí!

3 - Máme písemnou smlouvu s Larian Studios a máme tak veškeré pravomoci i k podání trestního oznámení! Internet nikdy nebyl, není a nebude anonymní!
A já to udělám!
Pokud se toto bude dít – já to budu dělat! Když už strávím 6 tisíc hodin ročně nad jedinou hrou, vážně si myslíte, že si nepůjdu vystát frontu na policii, když nám to ukradnete?

4 - Napsal jsem zprávu adminům Cztorrentu i do diskuze dotyčného (viz screen) a v této chvíli je již smazáno.
full

Ale pokud se to bude opakovat - budu podle toho jednat!
A s vytištěnou smlouvou podepsanou CEO Larianu to bude pro dotyčné – vzhledem k belgické firmě – velmi rychlý proces s drtivými tresty podle evropských zákonů a pokutou v eurech!

spacer.gif

Vážně už nevím, co takové chudáky do něčeho takového žene?

Co nás potom má skutečně motivovat k tomu, abychom pro Vás dál překládali hry? Proč bychom neměli smazat své „složky“ a začít se věnovat víc svým vlastním záležitostem? Proč máme obětovat svůj volný čas, když nám za zády číhají takoví lidé, kteří si naprosto neváží práce druhých?

Zamyslete se Vy – zloději – co potom budete asi dělat? Vážně chcete, aby právě té kvůli vaší pětiminutové slávě, že jste někam nahráli soubor, který je jinde volně ke stažení, skončily veškeré překlady her? A tým kvůli Vám skončil u soudu? A už byste si v češtině ani nevrzli?

Text si pro vás připravil @PredatorV, vedoucí překladatelského týmu COTT.
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Je to hnus a bohužel častá realita. Ne jednou jsem na cztorrentu promlouval do duše pirátům češtin.

Žene je k tomu nejspíš seedbonus...
 
ja to fakt nechapem, ved je tu na tejto stranke....naco to nahravat niekam na torrenty? snazim sa to pochopit.
Pripadam si fakt ako blb..moze mi to niekto vysvetlit?
 
CZ maju par mega, tam moc nenaseedujes bro.
Mozno to bude tym ze si skratka neuvedomuju ze robia nieco zle, skratka chcu sirit CZ dalej medzi viac ludi.

Toto by som viac komumikoval a dal klido aj pri instalacii prosbu, varovanie cokolvek o tom preco je dolezite aby sa nepiratila CZ.
Fakt ide mozno len o klasicku nevedomost...jedine co ma napada....
 
  • To se mi líbí
Reactions: JXP
Toto sa stalo s beta verziou cestiny na SoTB. Boze to tam bolo reci ked sme im tam pisali ze ako mozu ukradnut nieco co za par dni vyjde zadarmo pre vsetkych. A toto je to iste. Ten co to zobral nepremyslal len hura hodim to tam nech to ludia stahuju odomna co tam po tych co to urobili. Celele zle :( Dnes si castokrat mlady absolutne nevazia to co vy prekladatelia pre nas robite. Bola by vas obrovska skoda keby sme o vaš prekladatelsky tym prisli. Prosim nevzdavajte to.
 
@Zemla - problém je, že lidi ty instalátory stejně nečtou :) Vždyť mi píší dotazy na věci, které byly zodpovězeny v Hlášeních - ani to nedočetli...
 
Tak to je neskutečný. Tvrdě jen tvrdě do nich. Fandím vám. Po takové úmorné práci rozumím tomu, že tohle fakt dokáže nasrat.
 
Bohužel všude existují lidé kteří si neváží práce ostatních. 99% zdejších uživatel by ani nenapadlo nelegálně produkty Vaší precizní práce jakkoliv zneužívat. Přesto to někdo udělal. Co dělat? bojovat proti nelegálnímu šíření legální cestou a hlavně si nenechat jedním blbcem zkazit pocit z práce trvající stovky hodin.
 
Ja som vacsinu vasich projektov podporil aj finance a myslim, ze drviva vacsina tunajsich uzivatelov aj ked si niektori mozno nemozu dovolit financne podporit, vasej prace nesmierne ceni. Ono vzdy sa najdu idioti, v kazdej skupine kde je viac ludi bude zarucene aspon jeden č**ák, tak to proste je. Na druhu stranu mozno sa jedna o omyl, mozno dotycny ani netusil ze cini nieco zle, mozno videl ze cz je free a tak to supol na warez, to ho samozrejme neospravedlnuje a dufam ze dostane rozum, zmaze a podobnu blbost uz viac nerobi.
 
Je to od toho "člověka" svinstvo na NTOU. A pak ještě napíše, že se omlouvá, pokud porušil nějaká práva. Myslel, že je prý jedno, odkud si to lidi stáhnout, jestli z překlady nebo torrentu. Neříkám, že si z torrentu občas něco nestáhnu, ale rozhodně ne takovéto věci, jako je volně šiřitelná čeština a pod., která je notabene umístěna na těchto super stránkách, kde se nachází veliká spousta super češtin.
 
Neváhat a dát na policajty a pak jen rozšířit jak dotyčný dopadl... další už by si to sakra rozmysleli. Je to jak s malým dítětem... někdy je lepší nechat ho spálit než mu milionkrát domlouvat...
 
Leffi a dalsi, ja chapu Vase rozhorceni nad CZ jinde nez tady, ale neni ta reakce preci jen prehnana?
Marne si lamu hlavu, v cem je rozdil, jestli ji stahnu tady, nebo napr. z Mediafiru.
Reklamni banner?
Nebo povedomi o domene?

Nejak tomu nerozumim ...

btw. Ten uploader reagoval pomerne rozumne ... a ja jen doufam, ze nektere zdejsi reakce jsou jen v prvotnim afektu a nejsou mysleny vazne.
 
@JXP - přečti si to pořádně.
Za to, že to někde vynese můžeme jít k soudu i my. V zahraničí se tohle neděje - nikdo to nekrade, nikdo to nevynáší... Jen u nás.
Studia po tom šlapou a hlídají si to. Jak jsem psal - poslední aféra s GTA byla masakr.
My na tohle máme písemnou smlouvu, překlad je oficiální. Není to jen jako když si někdo udělá titulky k seriálu apod. (tam je to samozřejmě také trestný čin, ale filmové studio nikdy nebude řešit, kde se titulky stahují a o chudáky překladatele se nikdo nestará). Ale se smlouvou na hru za miliony, u níž je překlad oficiálně už ano!

Mám jet kvůli nějakému blbovi do Belgie k soudu a vysvětlovat, co se to u nás děje? Vážně myslíš, že bych je přesvčdčil o tom, že "u nás je jedno, kde to je"?
Zákon mluví jasně a také je tam psáno, že neznalost zákona neomlouvá.

Už na 4 warez fórech jsem objevil "odkaz"... (na dvou z nich jsem to chtěl dát sám, ale předběhli mě :) ) - ale slušní lidi ví, jak se chovat.
 
Ale zase vemte na druhou stranu, kdyby na warez nevynesl češtinu tomb raidera, tak dodneška tam máme 99% přeloženo :D (přitom to bylo dávno hotové), díky warezákům autoří češtiny honem to zveřejnili jako hotové a vydali to veřejně, tyto praktiky lokalizace taky zrovna neschvaluji, mít to na 99% půl roku z důvodu že jim to sype je hrozná prasárna. Plus ten jejich manager je taky na "přesdržku" s errorama a polofunkčnosti. Taky mi vadí u lokalizace skupiny, že managera vytvořili hlavně z důvodu proti boji warezákům a zbytečně komplikují instalaci češtiny jak na warez tak i na origo.
 
Naposledy upraveno:
Jejich překlad - jejich pravidla... A pokud někomu vadí nějaký manager, či jiné pravidlo, které si autoři stanovili, tak je jednoduchá pomoc... Udělat si vlastní překlad...

Takže jediné, co je prasárna, je snaha porušit a nebo obejít pravidla daná autorem...
 
Toto je taky mimochodem jeden z důvodů proč se málokdy taková velká hra objeví s kompletní češtinou přímo od tvůrců. Profesionální překlad do hry stojí opravdu hodně peněz a proč by se někdo staral o náš malý trh, kde se ještě velká část lidí stará jenom o to, jak hru upirátit, aby byla zadarmo, případně čeká na slevu. Dokud se tady nebudou kupovat hry ve velkém za plnou cenu po vydání, tak těžko přesvědčíme vydavatele a tvůrce her, že jsme dost zajímavý trh, aby se obtěžovali tu češtinu udělat. Pak nám nezbývá než doufat, že se objeví skupina lidí jako tady na Překladyher, kteří to udělají ve svém volném čase.
 
@Vorsoth Pořádně se rozběhni a hlavou skoč proti zdi ty šufane! Je vidět že se potrefená husa ozvala, nebuď držgrešle a nějakou hru si kup! Jak pozoruji, tak manager plní pravou funkci, nadávají pouze ti, co mají warez. Jak už jsem řekl, kup si, pak nadávej.
 
pre človeka ktory to spravil mam jedno velmi (ne)pekne slovo, ale to by som bol az moc vulgarny....a piratit v roku 2019??? ako seriozne ? to uz je cisto cista demencia s prepacenim...hry su vdaka vsemoznym akciam pristupnejsie ako kedykolvek v historii oficialnou cestou a dovolit si ich moze uplne KAZDY(vreckove dostavaju snad uz aj skolkari dnes)...vsetko ostatne su len trapne vyhovorky, kedze su dnes volne pristupne stovky recenzii,gameplayov a podobne(pre ludi typu: stiahnem vyskusam)...clovek ktory aj dnes dokaze piratit je pre mna ludsky odpad a nema u mna absolutne ziadny respekt
 
tomwolf3, tady se nikdo nebaví o pirátění her. Asi neumíš číst, baví se tady o nějaké češtině do nějaké hry. Co se týká češtiny do "nějaké"hry, mají posílat češtinu těm kteří poslali nějaké "všimné". A když jsou nějaké cavyky ohledně porušování autorských práv, tak se na nějaké ty češtiny vyprdněte a ostatní se učte cizí jazyky.
 
A kde píšu, že je používám? Věk, Alibismus! A vděčný můžeš být, taky jsem rád, že to někdo dělá a baví ho to. Ale pokud v tom vidí problém, a že někdo jeho práci "zneužívá" tak se na to vyprdnu. No co, téma na popcorn.
 
Není ten internet krásnej? Jeden člověk ukradne cizí práci během pár sekund a pár kliků na které pracovalo desítky lidí stovky hodin, roků a chce si na tom ještě vydělat. Takovému člověku bych zakázal doživotní ban na internet a veřejné práce !
 
Back
Top