• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Windows 11 a další komplikace

  • Zakladatel vlákna Smazaný uživatel 437
  • Vytvořeno
S

Smazaný uživatel 437

Návštěvník
Microsoft sliboval, že windows 10 jsou poslední verze a žadne jine operační systemy, už nebudou existovat. Bohužel není tomu tak. Byla jsem velice spokojena s W7, ale situace mě donutila, abych přešla na W10 což mi nadělalo mnoho starosti, problemů a trapení a zbytečná ztrata času v uprávach, nastaveni jak po technické strance tak po kosmeticke upravě ikon, vzhledu ....atd. Než jsem se ho naučila ovladat a seznamit se s ním, tak to chvíli trvalo a, už se mi to nechce znovu opakovat. Chtěla bych zůstat u W10, protože nechci a nebudu zase shánět nove ovladače do herního systemu a tolerovat nepodarky a další problemy jakto kdysi to bylo u windows vista.

Je to povinna instalace ? Nic jsem zatim nezjistila. TPM nechci, aby toleroval podporu a chci ho vypnout a to jedine vratit se a zase flashnout starší verzi biosu co to, už nepodporuje, protože všechno funguje zatim tak jak ma a neveřim tomu, že všechno co bude nový a aktualní bude na 100% fungovat. Počitam s tím, že zvukova karta Creative-Z by zase měla s timhle problemy a nechci to, už prostě nadále tolerovat ....

Pokud skončí podpora W10, prostě odpojim se od internetu. Dnes jsem se to dozvědela a velice mě to naštvalo pořad s tímhle microsoft neda pokoj a zajíma mě kdy konečně bude existovat poslední verze windows.

Určitě ja s tímhle nesouhlasim, abych přešla na W11, akurat se toho nejvíce obávam, že nebude později fungovat steam klient a další herní platformy. Neptejte se kolik vlastní her na testovaní. Můžete mi někdo poradit co mam udělat ? Zajíma mě hlavně vaš názor velice jsem z toho znervozněla, protože vím co mě zase čeka a ja ho nechci. Kdyby microsoft ponechal aktualizace na W10 natrvalo, ale to se nikdy nestane.

Jestli bude existovat W11 podpora aktualizaci brzo na W10 skončí, mam ještě W7, ale je, už odpojena od internetu. S pozdravem LILLY
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Podpora W10 má být minimálně do října 2025... (to je oficiální stanovisko MS)
Spekuluje se, že rozšířená podpora by měla být do března 2023 a poté už jen základní podpora... Ale oficiálně to MS takto neohlásil...

Co se týče nároků, tak ty se u W11 už asi příliš nezmění (ostatně do ostrého vydání zbývá už jen pár měsíců)... Ale PRÝ je ještě ve hře snížení minimálního požadavku z TPM 2.0 na fTPM 1.5... (Což vám asi moc nepomůže)
 
Naposledy upraveno:
No pravě .....

TPM, už neřešim protože flashla jsem bios zase do starší verze od asusu a můj herní počitač už nepodporuje přechod z W10 na W11 Tpm je odstraněn nebo je vypnuto. Předtím to podporoval a byl připraveny na přechod podle diagnostickeho W11 programku.

Řešit zase nekompatibilitu pc her anebo pc komponentu a upravovat zase windows podle sebe se mi, už fakt nechce. Jsem si toho vědoma co by mě zase čekalo. Děkuji ti za info .... :)
 
Já bych to udělal následovně. Pokud ti jede w7 na jiném stroji, kde máš vypnutý net, tak ho tam nech vypnutý a i w7 nainstalovany (ať už z jakéhokoliv důvodu) flashovat bios nazpět? Už jsem za svůj život slyšel hodně věcí, ale jsi první člověk, který to dělá kvůli obavě z win :D pokud nechceš w11, tak na ně prostě neklikej ne? Instalace se sama od sebe nezačne. Ty klidně můžeš zůstat i u w98 když chceš. Co si pamatuji, tak jsi psala že máš v bedně 3090 RTX a chceš jet s w7? Bez dx12 a rtx? To mi nedává vůbec smysl. Znám lidi, kteří si drží staré stroje, ale spíš notasy s w7 na starý cajdy a mají ho připojený na main monitor jako druhý vstup, což bych poradil i tobě že jo. Takovou shitku seženez za 3k a máš po starostech. S těmi w7 můžeš fungovat 100 let. Tam jde jen o bezpečnosti aktualizace, který jsou ti jedno u herního stroje, kde stejně máš vypnutý net
 
@Lilly To UEFI flashni naspäť na najnovšie. Pri AMD je to nutnosť, lebo prakticky vždy obsahuje novú verziu Agesy, ktorá zvyšuje výkon CPU, odstraňuje rôzne chyby, zlepšuje kompatibilitu, zavádza nové voľby a podobne. Práve teraz sa začína distrubuovať finálna Agesa 1.2.0.3 patch C, ktorá rieši problémy pri USB (najmä s VR) a zvyšuje výkon a stabilitu. Pri Inteli je to tiež treba.
Tá kompatibilita UEFI s Windows 11 je vlastne iba to, že defaultne povolí voľbu fTPM, je to pre tých userov, ktorí ani nevedia, že nejaké UEFI v PC vôbec majú. Ale to sa dá ľahko zakázať.
Windowsu 11 sa neboj. Je to presne tak, ako napísal @Alixon , inštalácia sama od seba nezačne. Ak chceš využiť svoju RTX 3090, potrebuješ aspoň Windows 10 kvôli podpore DX12 a RTX, Windows 7 už nový HW nepodporujú.
Vývoj ide ďalej, v IT sa treba učiť a vzdelávať neustále, celý život.
 
@Lilly Windows 11 se bát nemusíš, samy se ti nenainstalují. Windows 10 mají mít podporu do roku 2025. Windows 11 mám momentálně ve Virtual Boxu a vzhledově to jsou konečně pěkné Windows, přehledné, stabilní a insider funguje překvapivě dobře, že dokonce uvažuju je nainstalovat na fyzický PC. Ovladače fungují stejné jako ve Windows 10, takže Sound Blaster Z bude samozřejmě stejně funkční a bezproblémový jako dosud.
UEFI flashni nejnovější, je opravdu velmi hloupé mít starou verzi. Pokud chceš mít jistotu, že se ti nikdo nevloupá do bytu a v noci ti tajně nenainstaluje Windows 11, tak vypni fTPM, UEFI zahesluj a zakaž spouštění z externích médií a nikdo ti tam Windows 11 nenainstaluje.

A v roce 2025 uvidíš, v zásadě budeš mít tři možnosti: 1. nainstalovat Windows 11 a normálně fungovat, 2. zůstat na Windows 10 a být víc a víc v ohrožení a 3. přejít na Linux. A pak je ještě čtvrtá možnost, zahodit PC, koupit Mac a místo hraní her používat počítač pro práci :)

Já jsem každopádně na Windows 11 hodně zvědavá. Stabilita zatím vypadá stejně špičková jako u Windows 10, vzhled je mnohem hezčí a je to přehlednější a snadněji ovladatelné a upgrade bude zadarmo. Mě ke štěstí stačilo začít používat prográmek zvaný WUMGR, v něm zakázat automatické aktualizace a aktualizovat tehdy, když na to mám čas a chuť a už se mi nestává, že by PC něco přes noc dělal a ráno mě vítal restartovaný a aktualizovaný systém a práce byla v pr... Jinak je to stabilní a bezproblémové.
 
Hlavně prosímtě nevěř tomu, co kdo píše o tom, jak je Windows 11 špatný systém a jak je podraz zahození zpětné kompatibility (měli to ve skutečnosti udělat už dávno a stejně radikálně, jako to udělal Apple). Nejdřív si to vyzkoušej a pak uvidíš.
 
WIndows 11 používám už od začátku beta buildu a neměl jsem s ním jediný problém. Už teď funguje parádně. Až do něj dodělají věci co slíbili, tak to bude nejlepší OS v historii windows.
 
Chápu obavy, já sám začnu používat windows 11 až budu muset, nebo pokud mě k tomu něco nepřiměje, nicméně vím, že je mnohem víc směrován pro gaming stránku, ale jak sami psali, nehodlají nikoho nutit do toho, aby si ho musel nainstalovat :).
 
Když jsem před pár týdny zkoušel aplikaci, zda můj PC by pro W11 vyhovoval, ani se nespustila.. A když jsem ji (PC Health Check) hledal dnes, neexistuje, prý se připravuje...

Na stávajícím PC W11 mít nebudu, na dalším/novém ano. A nemyslím si, že bych na W11 nespustil hry, které chci. Dnes na W10 mám stovky a stovky her z různých časů (i 25 let staré věci) a jedna jediná hra, která mi tam nefunguje (a nemíním ji znova kupovat na jiné platformě) je match-3 hra Angkor z BigFishGames (na W7 na jiném PC funguje). Pokud bych ji mermomocí chtěl hrát i na tomhle PC, tak jedině ve VirtualBoxu, ověřeno.

Myslím si (ale nevím :) ), že ve W11 to bude podobně.
 
jaký je vůbec datum pro plnou verzi?
Podle různých leaků u poznámek ovladačů etc to vypadá, že Windows verze 21H2 (Windows 11) by měla vyjít ve stabilní verzi 20 října... Ale znovu opakuji, že jde jen o spekulaci na základě různých leaků... Oficiální termín je stále pouze neurčité "podzim 2021"...
 
jaký je vůbec datum pro plnou verzi?
Tak datum je stanoveno na 5. října 2021...
 
Windows 11 je venku...

01.jpg
 
Mám tento build nainstalovaný už 12 dnů (podle všeho poslední insider build převedli na finální verze), předtím dva buildy v insideru a naprosto bez problémů, Windows 11 je rychlejší, hezčí a přehlednější. Akorát mi chybí nabídka start z Windows 10, ta je fakt povedená a start z 11 mi nevyhovuje v tom, že si nemůžu připnout odkazy na aplikace a vytvořit si skupiny. Zkusila jsem StartIsBack a sice to vrátilo možnost zobrazit všechny ikonky v systray, ale nabídku z Windows 10 ne, je tam jakási příšernost, ještě horší než v 11 (podle všeho takhle vypadala nabídka start ve Windows 7, naštěstí jsem to nezažila, protože to fakt je hrůza). Takže kdyby se podařilo vrátit start z Windows 10, byla by to pecka.

Každopádně na mém 2 roky starém a vlastně průměrném PC (Ryzen 3600, 32 GB RAM, NVMe SSD, RTX 2060, SB Z) běží Windows 11 lépe než Windows 10 a hry běží bez nejmenšího problému, většina má o ~5 fps víc, ATS má víc dokonce o 17 fps. Takže za mě spokojenost a doporučuji každému, kdo má PC, které splňuje požadavky.
 
Já si zase nemůžu zvyknout na to, že na hlavním panelu mám jen ikony (W10 uměl zapnout i popisky)... Ale jinak potvrzuji, že to rychleji nabíhá (I když už W10 startovali rychle) a běhá to trochu svižněji...
 
:unsure:hmm mám od 14.7. a neľutujem v ničom aj keď v 3dMark mi ukazuje nižší výkon ale môže to byť ovládačom (iba cca 3% pokles).
k dispozícií od 5 októbra ?? ja neviem ale tento mesiac mi žiadne veľké update nesťahoval okrem ovládačov..
Nová položka Bitová mapa.jpg

Windows 11 je super - neverte všetkému čo sa píše už dávno bol k dispozícií napr pre vývojárov atd.
Nie som insider a pod. všetko legálne cez OEM a rovno verzia PRO (jasneže sa bude meniť a ešte opravovať ako Windows 10).
Podpora programov je taktiež ako pri Windows 10 (vlastne je len prerobený Windows 10 - nič viac :D).
V podstate neni sa čoho báť, dokonca aj ovládače manuálne všetky zoberie od Win10..
 
Když se řekne A, tak by se také mělo říct i B:
VBS má být ve výchozím nastavení zapnuta v rámci předinstalovaných Windows 11 a také se má týkat upgradu z Windows 10 ve verzi Enterprise, přičemž při čisté instalaci systému má být vypnuta.
Zkušeností nemohu posloužit, neboť mám čistou instalaci... Ostatně čistou instalaci považuji za samozřejmost jak při předinstalovaném systému, tak po upgrade na nový systém...
Ten článek spíše považuji za takové "bu-bu-bu - nový systém je zlo"...
 
To byla spíš reakce na post od Martinzzz, kdy píše, že mu to srazilo výkon v 3Dmark. Článek nevidím jako zlo, je to za mě dobrý info pro lidi, kteří by mohli mít problém, A i B si vytáhneš z článku. Stejně to je jedno, kdo chce vidět jen A, tak ho stejně nepřesvědčíš :) Za mě si W11 určo nainstaluji.
 
Podla toho ich testu moj PC nesplnuje poziadavky:/procesor AMD FX 8320/Takze co?Nepojde mi to nainstalovat,bude to sekat alebo co sa bude diat?
 
Back
Top