• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

The Jackbox Party Pack 6 - Trivia Murder Party 2

The Jackbox Party Pack 6 - Trivia Murder Party 2 1.03

Darby Scabb

Překladatel
Příspěvky
24
Skóre reakcí
11
Bodů
0
Darby Scabb přidal/a nový překlad:

The Jackbox Party Pack 6 - Pokus o přeložení této skvělé párty hry, kde může být angličtina často překážkou k plné porci humoru

Po objevení série The Jackbox Party Packs a pár večerům s přáteli strávených u těchto her jsem si řekl, jak skvělé by bylo hrát tyhle hry v češtině. Už jen kvůli tomu, že má přítelkyně umí anglicky pouze hrubý základ a spoustu věcí zkrátka nemá šanci pochopit se zcela správným významem. Ať už otázky, zadání úkolů..a další. Což je u této hry celkem podstatná část a ubírá to pak na prožitku ze hry takřka všem zúčastněným.

Na internetu jsem žádný překlad nenašel, tak jsem se rozhodl, že bych...

Přečtěte si více o tomto překladu...
 
Po několikadenním brouzdání po internetu a různých pokusech a omylech se mi podařilo přijít na to, jak do hry dostat diakritiku. I když jako naprostého lajka v tomto odvětví mě to stálo opravdu hodně námahy a zabralo spousty hodin času.

Zdrojové kódy s texty i fonty se mi podařilo objevit a upravit je. Stejně tak jako grafiku.

Tímto bych chtěl poprosit, jestli by se nenašel někdo, kdo by pro mě případnou grafiku hry přeložil, pouze bych zaslal extrahované položky ze souboru.

To je ovšem věc vedlejší, co bych potřeboval především je úprava znaků s diakritikou do fontu které používá hra. S grafickou úpravou přes různé programy mám minimum zkušeností a za výsledek bych se nedokázal zaručit. Popřípadě budu rád alespoň za radu a nějaký tip, jak to zvládnout svépomocí, kdyby se nikdo nenašel :)

Každopádně to znamená, že po vyřešení problému s diakritikou již nezabiji 90% času řešením tohoto problému, ale budu se moci naplno věnovat překladu! :)
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Uživatel Darby Scabb vložil k překladu The Jackbox Party Pack 6 novou aktualizaci:

Diakritika

Po urputném snažení se, brouzdání po internetu a nekonečných testech s překlady do jiných jazyků a kopírování soubor po souboru, hodnotu po hodnotě..se mi konečně podařilo vyřešit diakritiku ve hře.

Tímto bych chtěl poprosit nějakého ochotného grafika o pomoc s úpravou znaků s diakritikou do jednotlivých fontů, které hra používá. Popřípadě uvítám radu, jak toho dosáhnout svépomocí, aby to ovšem také nějak vypadalo :)

Nyní se již naplno mohu věnovat překladu samotných textů hry..

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
Uživatel Darby Scabb vložil k překladu The Jackbox Party Pack 6 novou aktualizaci:

Technik/Grafik - práce na diakritice

Tímto bych chtěl poděkovat uživateli termit, který se mi velmi pohotově ozval do zpráv a nabídl svoji pomoc s úpravou fontů ve hře pro podporu českých znaků.

Veškeré soubory s fonty byly poslány a dále se pracuje na samotném překladu.

O víkendu bych rád překlad textů dotáhl na zhruba nějakých 50%, tak uvidíme jak to dopadne :)

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
Uživatel Darby Scabb vložil k překladu The Jackbox Party Pack 6 novou aktualizaci:

Víkend za námi, spousta otázek stále před námi..

Celý víkend jsem překládal jak divý a překlad celkem hezky utíká. Dostal jsem se ovšem zrovna ke dvěma největším souborů ze hry, které obsahují 99% otázek z celé hry. Je to něco kolem 10 000 řádků v CAT programu. A problematiku s otázkami a pomalým postupem skrz ně popisuji na hlavní stránce překladu ;)

Abych ale podal i nějaké lepší zprávy, tak celý tento týden se budu překladu věnovat 5-8 hodin denně.
Další z dobrých zpráv je, že @termit dodělal fonty s diakritikou a...

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
Uživatel Darby Scabb vložil k překladu The Jackbox Party Pack 6 novou aktualizaci:

Titulky ve hře, postup

Po delší době podávám opět informace o postupu překladu.

Během překládání, předělávání a vymýšlení otázek jsem si potřeboval sem tam odpočinout. To jsem praktikoval při překládání Quiplash3 z The Jackbox Party Pack 7. Celý The Jackbox Party Pack 7 mám již z asi 30% přeložený a bude se jednat o další přeložený díl hned po The Jackbox Party Pack 6.

Před týdnem jsem narazil na problém s titulky ve hře, které jsem nemohl za žádnou cenu v žádném souboru hry najít. Pomalu jsem to začal vzdávat...

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
Uživatel Darby Scabb vložil k překladu The Jackbox Party Pack 6 novou aktualizaci:

Přesunutí práce na SmartCat, hotová diakritika u veškerých fontů Jackbox Party Pack 1-7

Po dlouhé době se mi ozval alespoň jeden starý známý, který byl ochotný trošku mi pomoci s překladem. Jsem tedy rád, že na to nejsem konečně úplně sám. Kvůli lepší spolupráci a přehledu nad překladem jsem založil profil překladatelského týmu na stránkách smartcat.com.

Z toho jak tento online CAT nástroj funguje jsem nadšený. Hlavně se dá naplno využívat i zdarma. Přijmu členy do týmu, nahraji soubor s texty a přidělím jednotlivým členům týmu podle mého...

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
Dobrý den. Je již projekt hotov? Mám veliký zájem o překlad této hry. Držím palce.
 
Dobrý den.

Na projektu jsem již delší dobu nepracoval. Jednak kvůli časové vytíženosti..a další z důvodů byly i priority. Vlastně jsem si nebyl jist, jestli o tento překlad bude mít vůbec někdo zájem. Ať už o pomoc s překladem nebo o překlad samotný. Jelikož se nejedná zde u nás o přílíš známou hru a i já sám jsem na ni narazil náhodou. Zkrátka jsem ztratil motivaci.

Ta se samozřejmě velice rychle vrací, když člověk ví, že jeho postup i práci někdo sleduje a těší se na výsledný produkt mého úsilí :)
 
Uživatel Darby Scabb vložil k překladu The Jackbox Party Pack 6+7 novou aktualizaci:

Dočasné pozastavení překladu, hledání překladatelů

Zdravím všechny.

Jak jsem již psal v diskuzi, po velmi rychlém začátku s překladem a přeložením značné části za pár dní to na mě nějak celé spadlo. Dělání grafiky, překladu, korekce a vlastně všeho dá se říci pouze v jednom člověku na mě bylo moc. Nějakou dobu jsem se snažil hledat pomoc na překladu, ale nikdo se neozval, ani co se ohlasů ohledně očekávání týče. A když už se někdo ozval a já mu skoro ihned odpověděl, už se zde na stránkách neukázal a zůstalo to bez odezvy.

Teď tedy...

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
Dobrý den, rád bych se přidal do překladu jednotlivých částí, mohu nabídnout práci s photoshopem / programováním / překladem. Byla by to moje první práce na překladu hry. Jackbox games jsem si ale opravdu oblibil.
 
Dobrý den, včera jsem hrál jednu z Jackbox her Quiplash s mými kamarády a tato hra mě velice nadchla, bohužel jsme při pár otázkách pořádně nechápali některé věty, protože mířily hlavně na USA. Proto bych se rád připojil a pomohl s překladem, aby se tato zkušenost nedostala k ostatním. Sice by to byla moje první práce na překladu hry, ale nebojím se něčemu přiučit.
 
Zdravím.

Případní zájemci nechť mě prosím kontaktují na Discordu - DarbyScabb#7101
Jsem tam pravidelně každý den a domluva tam bude mnohem lepší.
 
Na překladu se opět začalo velmi aktivně pracovat. Dokončení minimálně tohoto dílu vidím na konec léta. Když vše půjde tak jak má, bude na konci léta hotový i překlad sedmého dílu. Nabídka spolupráce na překladu těchto her stále trvá a budu rád za každého schopného pomocníka, co se mi ozve na Discord (DarbyScabb#7101) :) Překlad probíhá na internetové stránce SmartCat.com - nemusíte mít tedy k dispozici žádné překladatelské programy v počítači apod. Veškeré soubory s texty určené k překladu vám budu vkládat na stránky projektu našeho týmu, kde je budete rovnou v editoru i překládat. Možné jsou i společné konzultace a překlady. Kdyby měl někdo jakékoliv otázky nebo nejasnosti, klidně mi napište soukromou zprávu (nejrychlejší reakci čekejte na Discordu) a můžeme se o všem co vás zajímá pobavit. Na případné zájemce o pomoc s překladem se budu těšit ;)

Pěkný den
 
Naposledy upraveno:
Uživatel Darby Scabb vložil k překladu The Jackbox Party Pack 6+7 novou aktualizaci:

Pokračování s překladem, nový člen týmu..

Na překladu se opět začalo velmi aktivně pracovat. A to hlavně díky uživateli @DaMz , který se mi ozval ohledně pomoci s překládáním. I když neměl vůbec žádné předešlé zkušenosti s překládáním her, vyklubal se z něj velmi pracovitý, důsledný a spolehlivý překladatel. A čeho si vážím nejvíce je to, že díky němu jsem chytil druhý dech i já a rozhodl jsem se práce na překladu The Jackbox Party her opět rozjet naplno. Tímto mu patří velké díky. Ozvalo se i dalších pár...

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
Do týmu nám přibyl další člen. Aktuálně jsme tedy v týmu 3. Nově byl také založen Discord překladu, kde budeme dávat nejaktuálnější informace ohledně našich překladů Jackbox her. Ať už tedy překlad sledujete a čekáte na jeho vydání, nebo máte zájem přidat ruku k dílu a nějakým způsobem se na překladu podílet, neváhejte se na náš Discord připojit! ;) Pravidelně budou probíhat i otevřená testování našeho překladu, ke kterým se může kdokoliv připojit a vyzkoušet si tak hru v češtině ještě před jejím vydáním :bottle_with_popping_cork:
 
Uživatel Darby Scabb vložil k překladu The Jackbox Party Pack 6+7 novou aktualizaci:

Založen Discord překladu, nový člen týmu

Do týmu nám přibyl další člen. Aktuálně jsme tedy v týmu 3 (stále hledáme). Nově byl také založen Discord překladu, kde budeme dávat nejaktuálnější informace ohledně našich překladů Jackbox her. Ať už tedy překlad sledujete a čekáte na jeho vydání, nebo máte zájem přidat ruku k dílu a nějakým způsobem se na překladu podílet, neváhejte se na náš Discord připojit! ;) Pravidelně budou probíhat i otevřená testování našeho překladu, ke kterým se...

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
Uživatel Darby Scabb vložil k překladu The Jackbox Party Pack 6+7 novou aktualizaci:

První veřejný test 18.12. v 18:00

Zdravíme všechny, kteří sledují tento překlad a ještě nejsou na našem Discordu.

Dnes v 18:00 proběhne veřejný test naší češtiny do Trivia Murder Party 2, která je již z 99% kompletní.

Díky možnosti připojení se do publika a zapojení se tak do hry stejně jako i 8 hlavních hráčů nám dává takřka neomezenou kapacitu míst k testování pro všechny v jednu chvíli, bez jakéhokoliv čekání. Připojit se dá i během již rozehrané hry, takže si s...

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
Uživatel Darby Scabb vložil k překladu The Jackbox Party Pack 6 - Trivia Murder Party 2 novou aktualizaci:

Vydání překladu pro hru Trivia Murder Party 2 (The Jackbox Party Pack 6)!

Po dlouhém čekání, náročné práci a několika pauzách vám chci s radostí oznámit, že jsem se rozhodl vydat překlad pro hru Trivia Murder Party 2 z The Jackbox Party Pack 6! Pokud máte naplánovaný víkendový večer s přáteli, neváhejte si překlad stáhnout a obohatit si večer tak trochu jinou kvízovou hrou, kde nerozhodují pouze vědomosti ale i spousta dalších zábavných faktorů a miniher..to vše za doprovodu majitele hotelu, který se nebojí černého humoru ani leckdy brutálních...

Přečtěte si více o této aktualizaci...
 
Back
Top