• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

  • Než zase začnete plodit weby, discordy a jiné komunity pro sdružování lidí kolem amatérských překladů, tak prosím nejdříve přemýšlejte a čtěte...
    Spuštěn web skupiny Herní překlady ←→ Nový portál pro každého od Lokalizace.net

Novinka z dění na portále od vašeho oblíbeného diktátora

banner_novinky_z_prekladu_her.png

Vážení přátelé,

snad to je v dnešní době dostatečně genderově vyvážený pozdrav. ;) Novinky na poli překladů se vám servírují v pravidelné i nepravidelné formě, ale novinky z dění kolem samotného portálu jsem delší dobu zanedbával, a tak nastal čas podělit se s vámi o nějaké zákulisní i nezákulisní informace, abych mohl být zase po dlouhé době opět kamenován a zatracován. :)

spacer.png


V první řadě začnu u týmu, který se nám začíná celkem pěkně rozrůstat. Tento měsíc jsme přijali další členy, tentokráte s působením na poli korektorském, takže už snad nebudete muset ronit slzy při četbě našich textů. Vítám tímto naše nováčky a doufám, že se jim bude u nás líbit. Členy týmu si můžete prohlédnout na naší nové týmové stránce i s krátkými popisky z jejich života :), a pokud máte sami chuť se k nám přidat, tak určitě neváhejte, práce je stále dost a metody cukru a biče aplikujeme minimálně. ;) Jak se k nám přidat a koho hledáme najdete na stránce O nás.

spacer.png

A nyní se vrhneme na naše zázemí, kde došlo ke spoustě změn. Asi tou nejvýraznější je nová grafika. Ano, vím, že byla již slibována v loňském roce, ale kdo si počká, ten se dočká a já si rozhodně myslím, že to čekání za to stálo, co říkáte? V současné době je již většina grafiky nahrazená za novou, ale ještě na pár místech můžete narazit na staré kousky, počítám, že v nejbližší době se změní i to a budeme konečně kompletně v novém kabátě, třikrát hurá!


Další změna, poměrně čerstvá, je úprava podmínek na členství. Z původních 10 příspěvků jsme snížili požadavky pouze na 5 příspěvků, ale rozhodli jsme se podmínky členství udělat o něco komplexnější. Takže kromě 5 příspěvků je třeba mít potvrzený registrační e-mail, nahrát si svého avatara, reagovat na některý z příspěvků jakoukoliv dostupnou reakcí, sledovat některého z místních uživatelů a mít zde účet registrovaný minimálně 14 dní. V případě, že si nejste jistí, jestli již jste, nebo nejste členy, najdete na stránce fóra v postranním panelu na první pozici blok, kde se automaticky odškrtnou dané body po jejich splnění a jakmile podmínky splníte, blok zmizí a vy se do 24 hodin stanete členy. Pokud by se tak nestalo, tak nás prosím kontaktujte buď přes kontaktní formulář nebo přes fórum Rady, návody a pomoc a my s tím zkusíme něco udělat.


Další novinkou, které jste si jistě všimli, jsou odpočty. Aktuálně jsou využívány k oznamování chystaných akcí, které pořádá náš portál, ale pokud máte zájem informovat místní uživatele o nějakém vlastním projektu či události, neváhejte se obrátit na některé z administrátorů nebo moderátorů a oni vám rádi vytvoří vlastní odpočet. Aktuální možnost umístění odpočtů je na jejich vlastní stránce, v záhlaví portálu po pravé straně či v postranním panelu na fóru.


Ta asi nejdůležitější a nejzajímavější novinka, protože konverzace jsou zde na portálu velmi využívané, je vylepšení konverzací. Přibyla možnost rozdělovat si konverzace dle štítků do složek, tak jako to je možné třeba v e-mailech. Stačí si během vytváření konverzace zvolit buď jeden z předvolených štítků, nebo do pole "Štítek..." vepsat vlastní, zmáčknout Enter, tím se vytvoří váš vlastní štítek, který se přiřadí k dané konverzaci a následně ho pak najdete jako položku v levém bloku v seznamu konverzací. Taktéž je nově možné konverzace připínat tak, jak tomu je ve fóru u vláken a tyto konverzace pak budete mít vždy navrchu, bez ohledu na jejich stáří. Další funkcí je Koš, zde naleznete všechny konverzace, které jste opustili, ale ostatní ne. Tímto bych chtěl apelovat na všechny, aby konverzace, které již nevyužívají opouštěli, obzvláště pokud v nich je velké množství příloh. Protože tato data pak zbytečně zabírají místo na hostingu. A další funkce, i když ta je hlavně pro nás, bylo nastaveno automatické odmazávání konverzací. Aktuálně je pravidlo nastaveno na konverzace, ve kterých rok a více nedošlo k žádné aktivitě. Dle statistik zde před aktivací tohoto pravidla bylo přes 47 000 zpráv v konverzacích a aktuální stav je necelých 25 000. Historicky, od počátku portálu už zde bylo posláno necelých 140 000 zpráv v konverzacích. S tím je také spojena jedna nepříjemná zpráva, a to že byly konverzace částečně omezeny. Jak? To zjistíte v tomto pravidle. K tomuto pravidlu dodám jedno, v případě, že se povede dostat řekněme pod 20 000 zpráv, tak není problém limity zvýšit. Přibylo ještě pár vylepšení, ale to už nechám na vás, abyste si je našli sami. :)


A poslední novinkou, sice momentálně minimálně využívanou, což se doufáme do budoucna změní, jsou formuláře. Aktuálně je k dispozici jeden formulář, kde nám můžete navrhnout, co zde změnit, přidat nebo odebrat, aby byl portál více přátelský pro celou komunitu. Opět je zde možnost na požádání vytvořit vlastní formulář s tím, že výsledky mohou chodit do soukromého či veřejného vlákna, do soukromé konverzace či na e-mail. Do formuláře je možné zakomponovat hlasování, zaškrtávání polí, textová pole pro obsáhlejší testy, atd. Zde je k dispozici testovací formulář.

spacer.png

Toliko asi k aktuálním novinkám na portálu a co ještě? Jasně, něco do budoucna! Aktuálně se pracuje na nové formě pravidel a FAQ. Pokud máte nějaký podnět co přidat do FAQ, sem s ním, opět stačí napsat některému z administrátorů nebo moderátorů, případně využít náš kontaktní formulář. Dále pracujeme na dvou projektech, kdy jeden projekt plánuje rozšíření působnosti na poli překladatelském, více informací se dozvíte v novince, které se dočkáte v blízké budoucnosti od @Paras a druhý projekt, pokud to nebude čistá utopie, by mohl výrazně pomoci překladatelům, ale zde si podrobnější informace zatím nechám pro sebe, jelikož je to sice projekt, který se táhne s portálem již delší dobu, ale nikdy na něj nebylo dostatek prostoru, což by se mohlo v dohledné době změnit.

spacer.png

No a to by snad mohlo být aktuálně vše. Co říci závěrem? Snad raději už nic, já myslím, že to bohatě stačilo.
 

Přílohy

  • Novinky_z_prekladu_her_new.jpg
    Novinky_z_prekladu_her_new.jpg
    49,6 KB · Zobrazení: 63.909
Naposledy upraveno moderátorem:
Ano i ne.

VLÁKNO: je obrázek prostě ve vláknu tak jak jsme všichni zvyklí, nahraješ obrázek k vláknu nebo zkopíruješ z internetu a vložíš ho dle vlastního uvážení kamkoliv v daném příspěvku.

NOVINKA: To teď testujeme, že lze vložit pouze u článků obrázek, který bude určen jen pro náhled z úvodní stránky novinek.

FORUM: Zde se budou zobrazovat vybrané články z celého portálu, něco ve smyslu "Nepřehlédněte" a zde lze zvolit také vlastní obrázek či případně výchozí, který bude aktuálně použité logo.

V podstatě tento článek je takový testovací kousek, jak by to mohlo do budoucna vypadat.
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Ty konverzace byly divočina :D Já to kdysi dřív ručně odmazával, ale protože to byla piplačka, tak jsem toho pak nechal...
Je fakt, že likvidovat staré je logické a tohle je podle mě dobré zlepšení. A ty štítky jsou bomba.
Teď už je z toho plnohodnotnej komunikátor ;)
Ale těch 140 tisíc zpráv? Páni.

Nejsem si jistý, jestli je pro nováčka nutné "sledovat" někoho - proč? :D Proč by měl někoho sledovat? Ale tak klikne prostě na sledovačku... Jen je to divný požadavek :D

Tohle je docela slušný nášup zajímavých novinek. A omezení, která přinesl (např. ty počty) myslím bez problémů postačí každému.
 
V podstatě to je kombinace nějakých funkcí které jsou zde k dispozici a konkrétně "sledovat" někoho může lidem přinést to, že pokud začnou sledovat tebe, Jetra, Farflama, Maykiho, atd. atd. tak potom přes "Informační kanál" (ano, uznávám, že některé fráze nejsou zrovna šťastně volené, proto se aktuálně pracuje na jejich počeštění :D ) budou ve vší té změti příspěvků přednostně informováni pouze o obsahu od těchto uživatelů.

Nooo, nech být, u některých lidí, co například řeší techniku, tak ty příspěvky jdou i do tisíců v podstatě jenom proto, protože točí pořád jednu a tu samou konverzaci, kterou už tu mají několik let... :D
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Back
Top