• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Hlasování o Maykiho jubilejním desátém překladu

  • Zakladatel vlákna Smazaný uživatel 9
  • Vytvořeno
S

Smazaný uživatel 9

Návštěvník
1500x450_hlasovani.jpg

Za zhruba dva měsíce to bude rok, co na portálu začal publikovat své překlady @Mayki, jenž se zaměřuje převážně na žánr hororu a temných sci-fi, povětšinou zaměřených na vyprávění příběhu, kdy by se jednotlivé hry dali zařadit do oblasti interaktivních románů, jež dohrajete za pár hodin.

Nyní máte, již po druhé, možnost přičinit se projevením zájmu a vybrat si, který z jeho překladů bude jubilejní desátý. A že na výběr jsou zase vcelku zajímavé kousky, které by vám mohli ozvláštnit dlouhý teplý večer:

Lost Ember
No dobrá, to není horor. Nicméně, jako interaktivní román, který se zaměřuje na putování zbloudilých duší, jež by rády dosáhli pověstného klidu a míru na onom světě, je vám zde originálně předkládán, už sice ne tak originální příběh, v poutavě zpracovaném světě, kde hlavní prim hrají právě zástupci zvířecí říše. Při své cestě postupně odhalujete taje zaniklé civilizace, co předcházelo jejímu zániku i jak žila. Ono známá příběhová klišé zde člověk snadno odpustí, když se zaměří na tu propracovanější část, kterou je samotné pojetí světa, jeho obyvatel, do kterých se máte možnost vtělit a když si pustíte hlavní dva protagonisty k tělu, nebudete se s nimi chtít rozloučit.

Maid of Sker
Všechno začíná dopisem žádajícím o pomoc! Dopisem, leč zde není úplně radno vydávat příliš hluku a ten papír tak nějak to ticho zaznamená nejlépe. Velšský hotel Sker, který údajně patří mezi nejděsivější místa v celém Welsu, se totiž stane ústředním dějištěm příběhu, kde ticho bude hlavní vaší zbraní a prokletím současně. Na zdejší obyvatele padla temnota, které je připravila o zrak, za to ale sluch jim slouží proklatě dobře, takže sebemenší zavrzání, klidně i horečné zadýchání, jim prozradí kde se nacházíte a jak už to tak bývá, nebudou váhat se vydat vaším směrem a pokusit se vás polapit, zabít. Nevhodné škrtněte. Příběh je zde vyprávěn dopisy, ale pokud vás nebaví dlouhé čtení, pochytíte stěžejní okamžiky i z telefonních hovorů s uvězněnou příbuznou, která vás současně tímto způsobem úkoluje a přibližuje ke své záchraně.

Remothered: Tormented Fathers
Jak už to tak bývá, když se hodně ptáte, hodně se dozvíte a že to mnohdy mohou být i informace, které byste raději nikdy neslyšeli, neb už je nikdy nepustíte z hlavy, je většinou riziko takového jednání. Na podobném principu je postaven mysteriózní psycho thriller, ve kterém se přesně do takové situace dostane reportérka a lovec záhad v jedné osobě, která značně podcení na co by mohla narazit, a tak se zcela nepřipravená ocitne v situaci, kde jí jde prakticky na každém kroku o život. Byť vám může být zprvu hrdinka pěkně protivná, skoro si i budete přát aby zahynula krutou smrtí, nebude trvat dlouho a v sídle doktora Feltona, kde budete odhalovat pěkný zvrácenosti, vám jí začne být i tak trochu líto a začnete se snažit, aby se z toho holka dostala a nejen to, aby se jí povedlo ty hrůzy zastavit.

Daymare: 1998
Začalo to jako snaha udělat remake Resident Evilu 2 v Unreal enginu, který dost možná i díky reakcím skalních fanoušků nakopl Capcom k činnosti na vlastním pojetí a tak ten italské tvůrce kontaktoval, aby od své snahy upustili. Jistě, učinili tak, kdo by se chtěl soudit s Capcomem, ale na druhou stranu měli v ruce již rozpracované dílo, které byť silně inspirované svou předlohou by nejspíš mohlo klidně fungovat i samo o sobě. Slovo dalo slovo a máme tady plnohodnotný titul, který se tak nejen vzdává čest vlastnímu vzoru, ale pokouší se překročit jeho stín. Hra sice maličko zapadla, ale podle všeobecných reakcí nedopadla vůbec zle a tak se coby milovník akčních hororových adventur, kterých nikdy nemáte dost, můžete vydat na americký venkov do městečka Keen Sight, v jehož okolí, hlavně pak v blízkých laboratořích Hexacore, se něco velmi nepovedlo a vy samozřejmě můžete být prevencí, aby se to něco nikam nešířilo.


Hlavní protagonisty hlasovačky jsme si představili a pokud se mezi nimi našel váš favorit, pak neváhejte a přejděte k hlasování, které ovlivní jaký bude další, jubilejní, překlad překladatele @Mayki.

Hlasování:


Choose wisely young padawan!
- Mr. Yoda

Zdroj: Doupě.cz , Zing.cz , Games.cz
 
Zdravím.
Za mna by zvládol všetky preložiť :)
Postup :
1, Maid of Sker
2, Remothered: Tormented Fathers (bude pokračovanie 10/2020)
3, Daymare: 1998
4, Lost Ember
;)
 
Dobrý den, sto lidí sto chutí. Autorovi překladu děkuji z jakou chutí překládá jednu hru za druhou. Vidím, že, se vyžívá ve hrách s pochmůrnou tématikou, takže napíšu co mě zaujalo v této oblasti a je to hra Song of Horror (5.episod)
 
Takže to vidím následovně:
1- Remothered Tormented Fathers 12x
2- Ani jedna si češtinu nezaslouží, zbytečná práce a ztráta času... 11x
3- Lost Ember 6x
4- Remnant: From the Ashes 6x
5- Maid of Sker 5x
6- Daymare 1998 3x
7- Pillars od Ethernity, Mortal Shell, Mirror's edge catalyst, Monster Hunter World 1x

Takže si myslím, že o vítězi je rozhodnuto i když těsně, mohl jsem mít dovolenou...

Takže se pustím do Remothered Tormented Fathers, brzy očekávejte bližší info...

Jen pro info: Hlasování skončilo ;)
 
Ako nič v zlom ale zišiel by sa lock na tému lebo očividne niekto nechápe že už hlasovanie nebeží a to dávno.
 
Back
Top