• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Ubisoft končí s lokalizacema pro Český trh

Petice byla na nic, to už by Ubi ani nestíhal. Ale nečekal jsem, že ještě zdraží. To se fakt povedlo - terminologií AC bych to nazval "dvojitým zabitím". :D Když to vidím, tak mám chuť říct - lidi, kašlete na to, počkejte si, podpořte nás, my na tom budeme makat a přeložíme to a pak uvidíte. Bude to znít asi blbě, ale co na to říct. Jsme prostě mimo zájem takových velkých společností.

Předpokládám, že Watch Dogs a Far Cry a další věci budou taky bez češtiny...




To je výhoda. :) Zrovna Valhalla by ale mohla mít nějaké kvality. Čím víc nás to bude bavit překládat, tím líp.




To mi povídej, z Might & Magic vytvořili naposledy ten (nadzemní) dungeon, to už je x let, a pak to použili na nějakou mobilní blbinu, jestli se nepletu? A Heroes ani nevím... dělají s tím něco? Už jsem o nich dlouho neslyšel.
To zdražování her je ještě trochu zvláštní v době kdy na druhé straně je plno her a to mnohdy velkých titulů dost brzy po vydání dostupných zdarma. Poslední dobou mi tohle přijde obecně dost velký podraz na platící hráče a moc takové akce neoceňuji. A tohle je vyloženě z extrému do extrému, ještě když nejspíš s takovou cenou tam dost možná přibude nějaká fajnová ochrana, která bude omezovat platící hráče. Teď naposled jsem si na chatě chtěl pustit Pro Evolution Soccer 2018 a bez internetu to nechtělo fungovat a to nikdy nehrajeme online, stačilo přitom mít internet pouze na zapnutí a pak ho klidně vypnout, ale opět věc která by se mi s warezem nikdy nestala.

Zkoušel jsem celkem nedávno ten poslední Assassins Creed, ale mě to vážně nesedí, speciálně tyto otevřené světy, která mi přijdou pak prázdné a bez větší hloubky, třeba je to jen mým herním stylem, kdy chci plnit naprosto vše, ale vážně mi to nesedí. Dokážu mnohem víc ocenit ručně vytvořené lokace ve stylu třeba Dragon Age.

Might and Magic X Legacy ještě nebylo tak strašné, sice má stále pár neduhů, které už nedostali opravu, ale ve finále sem si to nakonec docela užil, ale už je to taky 6 let vážně bych ocenil něco v duchu klasiky jako MM6,MM7,MM8 pro mě osobně zvlášť MM7 je jedna z nejlepších her vůbec.

A ano Heroes mají nějaké ty mobilní blbosti, ale to vůbec nesleduji. Chvíli sem hrál ten poslední sedmý díl, ale naprosto šílená AI hru neskutečně snižuje. Něco málo jsem o tom četl a bohužel je to dost i tom, že jak na Heroes 7 tak MMX pracovalo Limbic studio, které nemělo pořádné zázemí a ve výsledku tyhle dvě hry lze považovat za "Indie" a takové chování od Ubisoftu mi přijde vážně strašné, jen si bohužel v dnešní době člověk mezi AAA studii vážně nevybere, Bethesda, Bioware, Blizzard, dříve epické značky, které se teď zaměřují pouze na to jak vyždímat z trhu maximum profitu.
 
K tomu zdražování, třeba je na tom Ubi opravdu blbě (nezdražuje se jen v ČR), ale nehledal jsem to a ani hledat nebudu.
Absence češtiny ve FC6 mě mrzí, na rozdíl od AC mám tuhle sérii rád..
 
Podle mě to dopadne podle toho starého "kdo chce víc, nemá nic", bude se víc pirátit (já jsem třeba stáhla AC Origins, po odehrání cca dvou hodin jsem zkonstatovala, že mě nebaví a smazala jsem to, pak když vyšlo Odyssey, tak jsem udělala to samé a následně zakoupila nejvyšší edici. To že jsem to nedohrála je věc druhá, asi po 40 hodinách mě to přestalo bavit, je to neskutečný stereotyp, stále dokola to samé a je to dost nuda). Ale teď se nějakým kupováním zabývat nebudu a nejspíš teda ani stahováním. Stejně mi spoustu času zabere Cyberpunk 2077, který mám předobjednaný :D A do té doby možná dohraju Watch Dogs 2 co byl zdarma, ale není to zase takový zázrak, spíš nic moc. Ubi může jít kam chce co se mě týče.
 
A netýká se to ohlášené zdražení pouze konzolových verzí her? Přinejmenším na Vortexu to tak psali...
 
To se dalo čekat !! Slyšela jsem, že ubisoft ma velice finanční problemy a děla usporní opatření a nebude, už nadále podporovat oficialní překladatele pro česku komunitu.

No nebudu prostě kupovat hry s anglickou verzi bez podpory češtiny, proč bych musela. Tady platí jedno pravidlo. Neumiš angličtinu tak tu hru prostě nebudeš kupovat a problem je vyřešen ...

Bohužel, ale dotkne se to nejvíce česke komunity, nekteři lidi budou nadavat, vyhrožovat, protože budou naštvaní a nakonec to skonči fiaskem
ikdyž s vědomím, že tyhle herní společnosti nejsou nijak povinné udělat pro nás český překlad a nejsou pro česku komunitu nijak vazane. Jenomže je to pro nás takové ponižení a znehodnocení. Anglicke komunitě je to uplně jedno a nezajíma je to, že my nekteři mame s tímhle problem.

Japonci to vyřešili velice chytře, už jsem to aj psala, že svoje hry nebudou překladat, když tak maximalně do anglického jazyka, ale co udělali je, že zakazali region v určite oblasti, prostě nezahraješ si ani nemaš možnost si ji koupit, protože je neaktívni. Při registraci herního učtu zadaš svoji japonsku oblast, ktera se po registraci zaznamena a neni ji možne změnit, tudiž nepomůže ti ani VPN system maji tam na tohle ochranu a fakt to maji dobře promyšlený, častečně to využiva aj blizzard při zakladaní učtu, když uvedeš svůj region pak se zacykluje proti VPN a pokud si chceš koupit nějaku levnejší hru napřiklad z ruska maš smůlu, ikdyž použiješ VPN hra bude neaktivní na tvojem učtu kvůli regionu, při registraci jsi uvaděl česku republiku jako tvůj region a ten nelze, už změnit ....

Kdyby ubisoft a origin zakazal region v naši oblasti byl by problem, určitě vyřešený. Žadne rozčílovani, žadne nadávky, nemusite kupovat hru v angličtine ani nebude žadna možnost si ji zahrat.

Za par let skončí s podporou češtiny, už jenom microsoft a steam herní server. Ma to jedinu vyhodu, že tento překladatelsky server, kde se tady sejdou skoro všichni překladatele her ma velice daleko do krachu a zaniku a bude další důvod na další překlady pro nás všechny. Akurat hlavní roli tady bude hrat čas s překladaním ... :)

Pokud by se možná každa hra vyzdražila minimalně na 3000 kč a neexistoval by warez a nelegalní stahovaní, možna by nadále existovali oficialní cz překladatelé z herních průmyslu, kdoví, kde je zakopany pes, ale nebyl by důvod na zanik českých překladatelu z herních průmyslu. Nemusi to byt aktualní, ale to je jenom můj tip a tušení :)

Warez hru spustite jenom cez crack a ten vždycky ma v sobě nějaky nebezpečny vírus neexistuje žadny čisty crack, protože vyvojaři to nedělaji zdarma. Ja bych tohle nikdy neriskovala. Prostě neveřím tomuhle svinstvu.
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Kdyby ubisoft a origin zakazal region v naši oblasti byl by problem, určitě vyřešený.
Nebyl... Nemohl bych si koupit například Mass Effect Legendary.... Takže ten zákaz by uškodil hlavně obyčejným hráčům...
 
Kdyby Ubisoft zakázal region v naší oblasti, připravil by se o peníze a hráči by přesto hráli, akorát holt tak trochu nelegálně a zadarmo. Ale restrikce ještě nikdy nic nevyřešily a nevyřeší.

A co se týče warezu, ano, možná se najde nějaká skupina, která to zneužije, ale taková velmi rychle skončí. Zavedené skupiny si nedovolí dát do cracku nějaké svinstvo, protože jde o čest, o nic jiného. Kdysi se říkalo, že warez není právo, že to je výsada. A něco na tom asi bude. Jsou lidé, kteří si stáhnou demo verzi a po zjištění, jestli to má cenu, si hru koupí. To není krádež. Pak jsou lidi, kteří prostě kradou, což v pořádku není. A pak jsou lidé, kteří odsuzují warez jako celek a to podle mě v pořádku také není. Ale regiony a omezení a koneckonců i ta chybějící lokalizace warez jen podporují. Kdyby byla možnost si koupit cokoliv kdekoliv bez omezení (platí i o filmech a hudbě), tak nebude nikdo nic stahovat, protože ofiko to prostě je pohodlnější. Ale když není možnost...

Nicméně tady se warez neřeší, takže se řešit nebude a to ani jeho filozofie.
 
@Lilly
"Za sebe: Pokud neni podpora češtiny ve hře tak to prostě nebudu kupovat a hrat, protože vím, že by mě ta hra nebavila a teď, abych čuměla do monitoru a zjištovala minimalně 30 minut co tam mam udělat .... zbytečně bych se rozčilovala."

S tím plně souhlasím, koneckonců jsem to tu dříve napsala taky. Sice anglicky umím dost dobře, ale hraní v češtině je prostě pohodlnější a mě osobně jde o princip. Když mám za hru zaplatit stejně jako brit nebo amík, tak tam chci stejný support, tedy ten jazyk, který je "můj". Pokud mě chtějí ošidit a nevydají lokalizaci, tak nejsem ochotná jim zaplatit, protože je zjevné, že o moje peníze nestojí. Pokud jde o hodně kvalitní hru, tak si ji koupím za cenu, kterou já považuji za přiměřenou (např. 8€ za Fallout 4 GOTY) a použiju neoficiální překlad (a ušetřené peníze za hru dám překladatelům).

Jinak Lilly, obecně platí "kdo chce víc, nemá nic" a Ubi možná tvrdí, že nemá peníze na českou lokalizaci, ale dopadne to tak, že bude mít ještě míň peněz, protože čeští hráči si to radši stáhnou než aby zaplatili, protože je to svým způsobem na nás podvod, chtít plnou částku a dodat nekompletní produkt.
 
Tady jde spíše o otázku jestli náš trh nebyl dokonce ztrátový. Pokud ano tak se nemůžeme divit, že se lokalizace nevytvoří. Což nechci aby vyznělo, že hájím Ubisoft jen říkám, že to nebude jednoduché a do všech čísel nevidíme. Za stále platí kdo chce hru hrát se suportem, který je ať si hru koupí. Kdo není spokojen se suportem ať hru samozřejmě nekupuje, ale rozhodně suport není za mne jako výmluva na warez. :)
 
Mně akorát mrzí Far Cry 6, z pohledu lokalizace.
Asasíni mě naprosto neoslovují, 3. Watch Dogs prý nic moc, jiné série se mi teď rychle ani nevybavují..

Na druhé straně, her jsou spousty a člověk je stejně nestačí odehrát, i když si bude vybírat.
 
Nedávno UBI rozesílali nějaký dotazník ohledně překladů svých her, člověk se tam mohl vyjádřit. Natvrdo jsem tam naklikal, že bez češtiny jejich hry nebudu kupovat. Pochybuju, že jsem ale otočil kormidlem dějin :D :D
 
Hele je to velice jednoduchý. Razantně to s nima ukončim. Nebudu kupovat a podporovat hry pokud nejsou a nebudou v češtině, jsou to jenom zbytečně vyhozené peníze ať si dělaji co chtěji a ja se jich nebudu ptat jestli si můžu z pc odinstalovat ubisoft klienta a nehrat ty jejich ENG hry v budoucnu a pokud se jim to nelíbi, že co si to dovoluji od nich odcházet tak ať mě zažaluji na evropský soud, že jsem porušila pravidla a podmínky zavaznosti a pravidel.

Nenecham se omezovat ve svobodě s mojim rozhodnutím oni nebudou se mnou manipulovat. Jejich problemy mě nezajímaji, je to jejich boj ne můj a dotazníky jsem neřešila, ale to je jenom taková moje fraška vím, že se to nikdy nestane a ani k tomu nedojde. Je to vaše věc a právo, když chcete odejiít a nekupovat hry. Žadná herní společnost vám v tom nesmí zabranit ani vyptavat se na důvod odchodu s hloupyma dotazniky, které v budoucnu stejně nic nevyřeši ...

Každyho věc jakto uděla, ja mluvim sama za sebe. Doufejme, že jenom steam vydrží, protože on nic neřeši a komunita si češtiny děla sama a to je velice dobře ...

Česká republika není anglicka zoná regionu ! KONEC ....
 
Zdravím, myslím si, že všechno není ztraceno, trochu jsem hledal, ale asi jsem slepý, ale nic jsem nenašel (tedy něco úplně nového), ale pochybuji, že by Ubisoft zrušil češtinu :). Ale jak jsem psal, nic nového o tom jsem nenašel. Snad to dopadne dobře a Ubisoft nás vyhodnotí pořád jako podstatné a na češtinu nezanevře.
 
Souhlasím s tím jak se tu již několikrát objevilo bez lokalizace nemá cenu kupovat, alespoň ne za plnou cenu.
 
Zdravím, myslím si, že všechno není ztraceno, trochu jsem hledal, ale asi jsem slepý, ale nic jsem nenašel (tedy něco úplně nového), ale pochybuji, že by Ubisoft zrušil češtinu :). Ale jak jsem psal, nic nového o tom jsem nenašel. Snad to dopadne dobře a Ubisoft nás vyhodnotí pořád jako podstatné a na češtinu nezanevře.
Tohle, už je mrtvá zona jak u kienta UBISOFT tak s ORIGINEM. Nejlepší je razantnost, protože problem je velice rychle vyřešen, zahodim ho za hlavu a nikdy se, už o tohle vůbec nebudu a nechci v budoucnu zajímat. Prostě nekupovat ! Tam ať si nadale pokračuji ve vyvoji her v angličtině, ale nebudu je podporovat !

Klidně ať si zavedou aj měsiční poplatky za použivaní herního klienta aj to se klidně může v budoucnu stat. Jedině, už steam klient zůstal s podporou češtiny. Maji finanční problemy dobře chapu to, ale mylim aj na sebe a na moji budoucnost. Proč bych musela nadale kupovat hry v angličtině ? Nebavilo by mě to a jsou to jenom zbytečně vyhozené peníze ....
 
Maji finanční problemy dobře chapu to, ale mylim aj na sebe a na moji budoucnost. Proč bych musela nadale kupovat hry v angličtině ? Nebavilo by mě to a jsou to jenom zbytečně vyhozené peníze ....
To, že se zařídíš podle svého, je samozřejmě správné. Jsou to tvé peníze a tvůj čas. Oni se tě na názor taky neptali.
Jenom k těm problémům... oni finanční problémy opravdu nemají. :) Třeba Valhalla prý byla nejprodávanější AC. To, že korporace je zklamaná, že na něčem nevydělá tolik prachů, jak očekávala, a zruší druhý díl, fakt neznamená, že má finanční problémy nebo že její ředitelé si stejně neodnesou roční mimořádnou odměnu ve výši desítek miliónů (a to přesto, že vrazili moc peněz do špatných projektů).


@jimbou Mám pocit, že něco podobného s kávičkou už jsem tady viděl... :)
 
jak to je do budoucna s Ubisoft a lokalizacema ? Je šance že se začne zase překládat nebo vývoj dalšího pokračování Might and Magic 11 ,,Heroes 8 atd ???
 
jak to je do budoucna s Ubisoft a lokalizacema ? Je šance že se začne zase překládat nebo vývoj dalšího pokračování Might and Magic 11 ,,Heroes 8 atd ???
Při dnešním šetření na všem (věci jako jsou min. covid, Ukrajina atd...) opravdu myslíš, že vrátí CZ lokalizace?.... To nemluvím o tom, co se tady dokola furt opakuje, jsme moc malý trh, aby lokalizovali. Samozřejmě si to přejeme, ale realita je jasná. Tomu už nepomůže ani zázrak ;)
 
jak to je do budoucna s Ubisoft a lokalizacema ? Je šance že se začne zase překládat nebo vývoj dalšího pokračování Might and Magic 11 ,,Heroes 8 atd ???
Krátké video k tématu (2,5 min).
Pro zobrazení tohoto obsahu potřebujeme váš souhlas s nastavením souborů cookie třetích stran.
Podrobnější informace naleznete na naší stránce o souborech cookie.
 
Back
Top