• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Souhrn novinek (hry)

Dauler

Uživatel
Příspěvky
20
Skóre reakcí
55
Bodů
0
banner_novinky_ze_sveta_her.png

Za listopad je nutné si položit otázku, co že se to vlastně všechno nepovedlo a co se děje? Forza se z piedestalu nejpovedenějšího počinu dolů dívá na nový Battlefield a GTA trilogii, tedy, její remaster a na mnoha frontách to schytává i nové Call of Duty. Proto tyto hry nekomentuji, jen dávám do infa, rozeberu je spolu jinde. Každopádně o téhle trojici teď můžete slyšet, slyšeli jste a ještě uslyšíte na mnoha frontách, takže bychom to mohli ocitovat prozatím pouhým „co jsme čekali, jsme místy dostali, co jsme nečekali, toho možná ještě víc, pokud to není základ pro to budoucí.“

spacer.png


Na něco se nejspíš sahat nemá


U případu GTA remaster trilogie nastal moment, ve kterém se vývojáři musejí zamyslet nad tím, na co sáhnout a na co už opravdu ne, pokud tedy nemají plán. To, že tenhle „předělek nedodělali“ ani tak, aby předčil původní modery, které ještě stihnuli postihovat a navíc se i na samotný remaster musí pustit komunita dalších moderů, je zvláštně paradoxní kolotoč. Diskuzi o téhle předělávce, nebo dvou dalších titulech přenechám vám, protože se raději nekloním ani na jednu misku vah.


Co to vývojáři vlastně teď „předvádí?“


K vývoji her obecně, spolu se stínem (nebo velkou září) rodícího se „univerza Metaverse(ů),“ o kterém se rozepíšu jinde, patří s většími a většími rozpočty (chápejte, hlavně u AAA titulů) také logicky větší nároky akcionářů a větší tlak na vývojáře, časový i jiný. Z toho všeho se pak může zrodit ona nedodělanost titulů, které se v listopadu bránili dešti kulek pomalu víc, než jejich protagonisté. Chtěl jsem tady rozebírat kdo, kdy , kde, jak a proč si stěžoval nebo „po kom dokonce šli, když na to po modersku, či jinak sáhnul“ ale uvážení toho samotného problému, jako důležitost/nedůležitost jeho konečného dopadu nechám raději na vás. Proč nekřičím na všechny strany osobně v tuto chvíli já, to nastiňuje další část.
spacer.png

Markova Meta


Mark Zuckerberg přednesl ve víc jak hodinovém videu, které by rozhodně stálo za překlad, budoucnost Metaverse, což se logicky bude týkat, ať to domácí média zatím zmiňují nebo ne, i herního průmyslu, investic a tím pádem i možných novinek. Myšlenka k nepovedeným titulům, ve smyslu „no jo, co když ale tvůrci prostě jen připravují platformy pro budoucí hltání aktuálních značek, kterým se daří prodeje?“ je zajímavá. Sestřelované hitovky ve stavu, v jakém jsou, mohou, ale i nemusejí být základem pro „to pravé“ do budoucna, co se bude ladit. No a kdo jiný by to měl ladit, než hlasité, naštvané a hlavně konkrétní připomínky hráčů, kteří to pak budou kupovat? Proto nehodnotím tak „apokalypsa stylem,“ protože počkat na to „jak to básník myslel“ bude mnohem zajímavější. Žijeme v době motta „nevím, co chci, ale chci to hned,“ takže jakýkoli vývoj bude vždy oštěkávanou záležitostí, než se najde ta pravá kost.


Listopad bych tedy informačně uzavřel tím, že se stala spousta věcí, z nichž mnohé nám ale svou pravou tvář nabídnou nejspíš až v tom příštím (a já myslím, že postupně i v těch dalších) a skutečně začínám mít velmi nerad slova „spekulace“ a „uvidíme.“ Takže, nechám dozrát, až se spekulované prospekuluje k pravdě, ostatně to zmíním i v dalším článku o zajímavém období herního vývoje, protože pocit „místy dávají ne to, co chceme, ale spíš základ toho, co teprve budeme chtít“ je velmi zajímavý.

spacer.png


Co je venku




Football Manager 2022

Vývojář: Sports Interactive
Vydavatel: Sega
Žánr: Simulace
Platformy: PC


Další díl legendární série. Co říct? Ano, dá se „hele ten vzhled zápasů snad nikdy nikam neposunou“ nebo „tak jako ano, máš tady detaily, ale toho si všimneš jenom jako fanda“. No, jenomže to je ono… titul, který má v názvu ono „manager,“ je o trochu jiných věcech, které jsou rozhodně zase o krok dál a to je dobře.
spacer.png


Shin Megami Tensei V

Vývojář: Atlus
Vydavatel: Sega
Žánr: JRPG
Platformy: Switch


Jako více než skalní fanda série Persona mi neunikly za velmi dlouhou dobu dvě věci. Atlus se svými poklady vedle nešlape a není tomu tak ani u hry, ze které Persona přímo vychází. Tohle se povedlo a je to dobře. Rpg série, o které se v našich malých rybníčcích stále málo mluví, se posunuje většímu množství fanoušků. Připravte se ovšem na to, že mechaniky Megami Tensei a odlišné způsoby hry obecně v tomhle RPG buďto „budete chvíli chytat,“ protože už jste v rpg „zkrátka na západě,“ nebo, jako u stále většího počtu hráčů, včetně mě, se do toho, jak to všechno funguje, okamžitě zamilujete. Vydalo by to celé povídání na knihu, raději si SMT5 (nebo můžeme říct i MT5), zahrajte sami. Stojí to za to.

spacer.png


Marvel´s Guardians of The Galaxy

Vývojář: Eidos Montreal
Vydavatel: Square Enix
Žánr: Akční/Adventura
Platformy: PlayStation 4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Switch, Xbox One X, PlayStation 5, Xbox Series


Hráči hned od prvních prezentací tak nějak „větřili,“ že by se tohle mohlo povést…a…ono se to povedlo. Čekal se skvěle padnutý, retro soundtrack, hláškování a provázání postav do něčeho, co vás prostě bude bavit a z čeho si pár hlášek (a melodií v hlavě) určitě odnesete. Dobře ubíhající příběh, skvěle napsané dialogy, povedená hratelnost (ne všude, ale pro to ostatní drobnosti prominete). To vše spolu s jednou z nejlépe převedených Marvel věcí na podnos „this gen“ hráčům z poslední doby.
spacer.png


Forza Horizon 5

Vývojář: Playground Games
Vydavatel: Microsoft
Žánr: Závodní
Platformy: PC, Xbox One, Xbox One X, Xbox Series


Někdy si hráči postesknou…“proč nevezmou to, co tak dobře funguje a nevylepšují to?“ (Ehm..dobrá…veteráni FarCry možná ne) Nová Forza z Mexika je ovšem zcela pohlcující, závodní, arkádovou hrou. Pár mušek se ještě jistě doladí, ovšem už teď je míra toho, jak jsou schopné vás tyhle závody pohltit úchvatným prostředím, rychlostí, scenériemi, hrateln…………………………

spacer.png


Age of Empires IV

Vývojář: Relic Entertainment
Vydavatel: Microsoft
Žánr: Strategie
Platformy: PC


Když se legendární AoE 2 oblékne do nového, moderního hávu, zmodernizuje také některé přístupy a nabídne zajímavé frakce, tak má dnes jméno Age of Empires IV. Tak nějak by se dala shrnout definice pokračování strategické legendy. Na rozdíl od jiných, tohle nezklamalo.

spacer.png

Prosinec


Asterix & Obelix: Slap Them All

Vývojář: Mr.Nutz Studio
Vydavatel: Microids
Žánr: Akční
Datum vydání: 2. prosince
Platformy: PC, Switch,XboxOne,PS4



Asterix a Obelix jsou zpátky. Hrajte za jednoho ze známých hrdinů a užijte si legendární momenty této ságy, zatímco se budete probojovávat stovkami nepřátel v této Beat Them Up akci i pro další platformy. Facek by mělo být hodně.
spacer.png


Warhammer 40000: Battlesector

(+ rozšíření pro PC verze Tyranid Elites a Black Angels Elites)

Vývojář: Black Lab Games
Vydavatel: Slitherine Ltd.
Žánr: Strategická
Datum vydání: 2. prosince
Platformy: PS4, XBoxOne



Rychlá tahová strategie zasazená do kultovního prostředí. Rozvíjejte svou armádu, začleňte do ní mocné hrdiny a bojujte o vítězství ve známém vesmíru her W40000, plném úžasných schopností a ničivých zbraní.

spacer.png


Solar Ash

Vývojář: Heart Machine
Vydavatel: Annapurna Interactive
Žánr: Plošinovka/Akční
Datum vydání: 2. prosince
Platformy: PC, PS5


Posunuté vydání vizuálně velmi povedené „plošinovky“ vás provede hladovou trhlinou, která ve vesmíru pohlcuje hned celé světy. Vizuální zpracování vás provede neuvěřitelnými a velmi originálními prostředími. Originální, bujná, jindy úsměvná, občas mírumilovná a jindy zas velmi temná. Taková je Solar Ash, každopádně se ale připravte na rychlost, divokou gravitaci a krásné výhledy, zatímco v cestě vám budou stát obrovská monstra. Potkávat však budete i další, stejně jako vy, ztracené duše. Proč ztracené? Na to už vám odpoví sama Solar Ash.



spacer.png

Final Fantasy XIV: Endwalker

Vývojář: Square Enix
Vydavatel: Square Enix
Žánr: RPG
Datum vydání: 7. prosince
Platformy: (PC, PS4, PS5)


Očekávané doplnění pro MMO legendu, původně plánované už na konec listopadu, které se odložilo na základě připomínek hráčů. Čas, který sem tam kořenily i velké hádky, snad už dozrál k tomu, aby kult mohl pokračovat a Endwalker by si tak měl zachovávat významnou část mechanismů Final Fantasy XIV, k tomu by však měl přinést také nový režim Island Sanctuary.

spacer.png

Halo Infinite (Campaign)

Vývojář: 343 Industries
Vydavatel: Xbox Game Studios
Žánr: Akční
Datum vydání: 8. prosince
Platformy: PC, XBO, XBX/S


Nejočekávanější hra prosince, která si toho do data vydání už taky letos užila celkem dost. Master Chief, samozřejmě další jeho nepřítel, ale i Covenant, kteří následují vládu Brute, konflikt s Cortanou, trochu zmatený Master Chief, polepení děje z minulých dílů, Zeta Halo, obří sandboxy, nu a další věci o kterých jste četli. Jestli ne, budete se možná v příběhu trochu ztrácet, ale hratelnostně to každopádně vypadá na hvězdu roku, takže pokud máte hořko v ústech po zmíněných nezdarech jiných titulů, tady by se vám chuť měla opět vrátit. Doufáme a věříme.

spacer.png


The Gunk

Vývojář: Image & Form
Vydavatel: Thunderful
Žánr: Akční/Adventura
Datum vydání: 16. prosince
Platformy: PC, Xbox One, Xbox One X, Xbox Series


Vizuálně velmi dobře vypadající, nápadem ne tak obvyklá. Taková by měla být The Gunk. Rani a Beck přijíždějí na cizí planetu, aby shromáždili zdroje a mimozemské rostliny, ale zjistí, že planetu ohrožuje černá látka podobná slizu jménem Gunk. Ten se budete originálním způsobem ve hře plné zajímavých hádanek i krutých monster snažit odstranit z planety právě vy. Ovšem, kde jsou dvě duše, tam se může objevit i problém někde jinde…



spacer.png

Prosincový list vydání

(aneb dále pak, či včetně)







2.12. Century: Age of Ashes (PC)

2.12. Dauntless (PS5, XBOXSeries)

2. 12.: Anvil: Vault Breakers (PC)

2. 12.: Solar Ash (PC, PS4, PS5)

2. 12.: Archvale (Switch, PC)

2. 12.: Hot Wheels Unleashed: Hot Wheels Pass Vol. 1 Batman (PS5, PS4, XBX/S, XBO, Switch, PC)

2. 12.: Warhammer 40,000 Battlesector (PS4, PS5, XBO, XBX/S)

2. 12.: The Kids We Were: Complete Edition (Switch, PC)

3. 12.: 6Souls (Switch, PC)

3. 12.: Big Brain Academy: Brain vs. Brain (Switch)

3. 12.: Chorus (PS4, PS5, PC, XBO, XBX/S, Stadia)

3. 12.: Danganronpa: Trigger Happy Havoc - Anniversary Edition (Switch)

3. 12.: Danganronpa 2: Goodbye Despair Anniversary Edition (Switch)

3. 12.: Danganronpa V3: Killing Harmony - Anniversary Edition (Switch)

3. 12.: Disney Magical World 2: Enchanted Edition (Switch)

3. 12.: Happy's Humble Burger Farm (PS5, PS4, XBX/S, XBO, Switch)

3. 12.: Word Forward (Switch)

3. 12.: Spellforce Reforced (PC, PS4, PS5, XBO, XBX/S)

7. 12.: 9-Ball Pocket (Switch)

7. 12.: Ever Forward (PS5, PS4, Switch)

7. 12.: Final Fantasy XIV: Endwalker (PC, PS4, PS5)

7. 12.: LOVE 3 (Switch)

7. 12.: Twelve Minutes (Switch)

7. 12.: Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Saikyou Battle Royale (Switch)

8. 12.: Halo Infinite (PC, XBO, XBX/S)

8. 12.: Sam & Max: Beyond Time and Space Remastered (XBO, Switch, PC)

8. 12.: Transient: Extended Edition (PS4, XBO, Switch, PC)

9. 12.: Blasphemous: Wounds of Eventide (PS4, XBO, Switch, PC)

9. 12.: Kubinashi Recollection (Switch)

9. 12.: Monopoly Madness (PS5, PS4, XBX/S, XBO, Switch, PC)

9. 12.: Monster Rancher (Switch)

9. 12.: Monster Rancher 2 (Switch)

9. 12.: Monster Rancher 1 & 2 DX (Switch)

9. 12.: Sol Cresta (PS4, Switch, PC)

9. 12.: Super Impossible Road (Switch)

9. 12.: Wytchwood (PS5, PS4, XBX/S, XBO, Switch, PC)

13. 12.: Shovel Knight Pocket Dungeon (PS4, Switch)

14. 12.: Among Us (PS4, PS5, XBO, XBX/S)

14. 12.: Asteroids: Recharged (PS5, PS4, XBX/S, XBO, Switch, PC)

14. 12.: Firegirl: Hack' n Splash Rescue (PS5, PS4, XBX/S, XBO, Switch, PC)

15. 12.: Aeterna Noctis (PS5, PS4, XBX/S, XBO, Switch, PC)

15. 12.: The Letter: A Horror Visual Novel (Switch)

16. 12.: Alfred Hitchcock – Vertigo (PS5, PS4, XBX/S, XBO, Switch, PC)

16. 12. : Hashihime of the Old Book Town Append (Switch)

16. 12.: Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth (PS5, PS4, XBX/S, XBO, Switch, PC)

17. 12.: HIM & HER 3 (Switch)

23. 12.: Tunnel of Doom (Switch)

25. 12.: American Man (Switch)​
 

Přílohy

  • Novinky svet her big NEW.jpg
    Novinky svet her big NEW.jpg
    70,2 KB · Zobrazení: 38.596
Naposledy upraveno moderátorem:
Přátelé, řešíme nastavení Daulerova účtu a tak prosím o strpení. Vše bude opraveno nejpozději po víkendu. :)
 
Back
Top