• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

pomos s xml súborom

ares258

Uživatel
Příspěvky
23
Skóre reakcí
2
Bodů
0
Mám súbor z jednej hry (hru nechcem menovať) je vo formáte xml.
Dokážem ho otvoriť v notepad++ ale zobrazujú sa mi tam kódy a je to zdĺhavé vyberať text a nepoškodiť kód.
Skúsil som ho otvoriť v exeli kde pri vložení súboru mi to dá 3 možnosti, jednu vyberiem, vyhodí mi to hlášku : Zadaný zdroj údajov XML neodkazuje na schému. (pokračuje to že ju vytvorí) vytvorí mi to tabuľku bez kódov. (super)
Keď ho chcem uložiť ako xml zahlási mi : Údaje XML nie je možné uložiť ani exportovať. Mapy v tomto zošite nie je možné exportovať.
Ako uložiť súbor naspäť do formátu xml?
Alebo mám použiť iný program (ak áno tak aký)?
 
Řešení
V Notepad++ se mi s *xml soubory pracuje dobře, kód od textu je (respektive mám) i barevně odlišen. Ještě můžeš zkusit PSPad od Honzy Fialy a na pc.poradna.net se jej klidně zeptat na konkrétní problém (je tam furt, tady nechodí).

S těmi kódy se ale asi budeš muset smířit.
Ahoj,
z mojej vlastnej skúsenosti ti radím, aby si xml súbory radšej prekladal buď priamo v notepade, alebo kopíroval texty do Wordu aj s označím stringov a len to vracal naspäť do xml. V Exceli by som to nerobil. Stačí, že poškodíš jeden string a nebude ti fungovať nieže preklad ale ani hra.
 
Ďakuje za radu.
Napadlo ma že by som tie kódy v NP++ zmenil na jeden znak ktorý nepoužívam.
Napríklad:
<Value>Privolať</Value>
Privolať$
Skôr si všimnem že mi chýba znamienko. Už sa mi stalo že som vymazal časť kódu. A hľadať to bolo utrpenie a strata času.
 
Excel určitě ne. Pokud něco běžně dostupného tak word, v něm vybrat přes funkci najdi/nahraď všechny části kódu a obarvit nějakou barvou. Tím budeš mít alespoň visuální kontrolu, že nepíšeš někam, kde nechceš. Takto bych asi postupoval já.

Jinak nějaký free xml editor se základními funkcemi neexistuje?
 
V Notepad++ se mi s *xml soubory pracuje dobře, kód od textu je (respektive mám) i barevně odlišen. Ještě můžeš zkusit PSPad od Honzy Fialy a na pc.poradna.net se jej klidně zeptat na konkrétní problém (je tam furt, tady nechodí).

S těmi kódy se ale asi budeš muset smířit.
 
Řešení
Ostal som pri notepad++. Dobre sa mi tam pracuje a tie kódy už mi moc nerobia problém. Na PSPad som zabudol ale už nechcem skúšať nové veci, ostanem pri notepad++. Ďakujem za každu pomoc.
 
V notepad++ si můžeš libovolně nastavit barvy, font i velikost písmen jednotlivých typů "komponet" souborů. Takže klidně si ten (v xml šabloně) fialový text zvětši či podkresli nějakou barvou, aby se ti lépe hledal/vybíral.
 
Back
Top