• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

opět starcraft II

GeneralX

Uživatel
Příspěvky
435
Skóre reakcí
110
Bodů
0
Vidím že na Warcraft vyšla fukční čeština - Warcraft 3 Reforged mod CZD. Tak se ptám opravdu by nešla udělat funkční čeština na Starcraft II complete edition? Pamatuji si že prví díl kampaně byl naprosto skvělý a tak moc bych si chtěl zahrát v češtině celou trilogii..
 
Noooo joooo , to by bylo luksusní , je to vynikající strategie. taky bych se přimlouval :whistle:
 
Problém u něho je že by si musel vyvořit něco co by hru udělla off line bez te kontroly.
 
Starcraft 2 nevlastním, ale co jsem koukal tak hra by teoreticky hrát jít offline měla jít viz. https://us.battle.net/support/en/article/10313

Pak to na mě působí tak, že případná čeština by měla fungovat, protože v offline režimu (bez internetu) nemůže přece nic ty soubory přepsat, leda že by to ověřilo tu hru jako takovou a v případě změny vůbec nespustilo.
 
Sú tam dva úplne rozdielne aspekty.

Jeden je, že hry distribuované cez Battle.net používajú vlastný súborový systém CASC, ktorý na viacerých úrovniach implementuje spomínanú kontrolu integrity. So samotnými hernými súbormi to nemá vôbec nič spoločné, nachádza sa akoby o vrstvu nad nimi. Akonáhle sa zmenia tabuľky súborov (nie samotné dáta, iba pomocné súbory hovoriace o tom, aké dáta hra používa a kde ich v CASC nájde), spustí sa opätovný download. To, že Warcraft vie načítavať súbory mimo súborového systému CASC je vďaka tomu, že autori hry si takú možnosť dorobili. Skúšal som iné hry a tie to nepodporujú.

Druhý aspekt je, že neexistuje žiaden nástroj, ktorý by dokázal do CASC vkladať súbory. Existujú knižnice na čítanie a rozbaľovanie, tú najväčšiu zhodou okolností vytvoril istý Čech, ale prepisovanie dát nepodporuje žiadna. Nie je preto ani priestor na experimentovanie, čo presne ten opätovný download spustí a či by sa to dalo nejako obísť. Niekto by musel investovať desiatky hodín času do toho, aby spravil vlastnú knižnicu, a až potom by sa vôbec dalo začať rozmýšľať, či je možný import dát. Spomínaný český autor sa importu nemieni venovať.

Zjednodušene povedané, nie je to o tom, že hra má textové súbory voľne pohodené, ale po ich zmene si ich hra stiahne nanovo. Je to o tom, že textové súbory sú vo vnútri herných dátových súborov, ktoré sú ďalej vo vnútri súborového systému CASC - a až ten je chránený proti úpravám.
 
A celý tenhle CASC systém přišel s příchodem toho jejich klienta? Protože pokud si pamatuju, tak čeština na SC2 byla a fungovala, ale celkově to jen ukazuje na to jak všechny tyhle moderní věci jsou uživatelsky přívětivé a praktické. Neznám snad žádný klient, který by mi někdy u nějaké hry v něčem nedělal potíže, když pominu že mi osobně dost vadí mít X různých klientů. A další speciality jako denuvo a jiné ochrany, které si berou část výkonu PC jsou taky super. Pak to není takové překvapení, že si lidi kolikrát tu hru radši stáhnou.
 
V tomto prípade si myslím, že to boli spojené nádoby. Chceli mať vlastnú platformu a chceli lepšie zabraňovať ľuďom, aby sa im vŕtali v hrách, keďže väčšina hier na Battle.nete je online a cheatovanie je na PC veľký problém. Hoci je to trochu zle cielené paľba, keďže väčšina cheatov zasahuje do hry v RAMke a nie v súboroch na disku.

Díky za vysvětlení. No zní to asi beznadějně
Ja mám výzvy rád, sú tam niektoré hry, ktoré by som rád videl preložené. Ak si nájdem čas, trochu sa v tom povŕtam, ale tak skoro to nebude :).
 
takze male info dnes som rozbehal offline starcraft remastered a starcraft 2

v pripade žeby niekdo rad prerobil cz alebo by mal zaujem dajte mi vediet :)
 

Přílohy

  • Starcraft 01.png
    Starcraft 01.png
    2,5 MB · Zobrazení: 172
  • Starcraft 2-04.png
    Starcraft 2-04.png
    2,7 MB · Zobrazení: 188
  • Starcraft 2-03.png
    Starcraft 2-03.png
    2,9 MB · Zobrazení: 191
  • Starcraft 2-02.png
    Starcraft 2-02.png
    880,4 KB · Zobrazení: 158
  • Starcraft 2-01.png
    Starcraft 2-01.png
    2,9 MB · Zobrazení: 145
  • Starcraft 02.png
    Starcraft 02.png
    1,1 MB · Zobrazení: 132
Naposledy upraveno:
Wow pecka! Tomu kdo by přeložil funkční kampaň pro kompletní starcraft II. nabízím odměnu 2000,- :)
Asi ti to nikto nepreloží pretože je to ukážka z warez verzie a to by sa vážne musel niekto nájsť (skalný prekladateľ) kto by ti prelozil danú verziu... aj ja by som tiež osobne uvítal a podporil preklad (pridavám navrch dalších 2000,-) ... furt by to bolo lepšie ako nič... od Blizzardu sa asi nikdy nedočkáme aby mám dali možnosť na preklad... a otázka je či by sa dakto pustil do tak starej hry a preložil aspoň pre tých skalných fanúšikov...
 
Instalace Statcraft II, doinstaloval updaty kde mě ještě čeština fungovala to je do version 1.1.3.16939. Další updaty jsem již nedával, hra už byla nefunkční. Hru samotnou jsem blokoval ve firewallu. Je to nějaká doba kdy jsem si to kompletoval, takže už nevím přesně.
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Wow pecka! Tomu kdo by přeložil funkční kampaň pro kompletní starcraft II. nabízím odměnu 2000,- :)
Wings of Liberty jsme kdysi přeložili, myslím, že mám i něco z té zergské kampaně, ale bohužel, na aktuální verzi hry je to kvůli technice nejspíš bez šance.
 
Wow pecka! Tomu kdo by přeložil funkční kampaň pro kompletní starcraft II. nabízím odměnu 2000,- :)
A co za číslo je ten warez? Protože jestli to není ta prehistorická 1.1.3, tak to prostě nepůjde. Hlavní problém je změna souborů z MPQ archivů na CASC.
 
Wow pecka! Tomu kdo by přeložil funkční kampaň pro kompletní starcraft II. nabízím odměnu 2000,- :)
prehistorická 1.1.3 to určite nie je lebo by neobsahoval podľa mňa všetky 3 rasy... posledná dostupná funkčná verzia je 3.1.0. Podľa Googlu.. CASC is a file format that works the same as MPQ but provides more benefits. :D :D :D
 
Ista sanca na plnohodnotny preklad tu vzdy bude. Ak sa Microsoftu podari uspesne dokoncit akviziciu Activision-Blizzard, je celkom pravdepodobne, ze sa hry ako Warcraft, ci Starcraft objavia na Steame, kedy uz nebude problem z prekladanim. Snad Battle.net klient casom skonci v prepadlisku dejin ako Bethesda launcher (a snad ho casom bude nasledovat aj epic store)
 
Wow pecka! Tomu kdo by přeložil funkční kampaň pro kompletní starcraft II. nabízím odměnu 2000,- :)
Offline rezim Blizzardie hry bezne podporuju. Ale nie je to nic platne, nakolko najprv sa treba do hry prihlasit s Battle.net uctom, az potom sa da prepnut do offline rezimu, a aj ten zostane aktivny len max. 30 dni. Nasledne bude opat potrebne sa prihlasit. Blizzard Support - Offline Mode in Blizzard Games

No a samozrejme sa nebavime o tom, ze SC2 pouziva CASC a ten sa neda editovat, ani ked je hra v offline rezime.
 
Back
Top