• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Galactic Civilization 3

Galactic Civilization 3 Epic 4.1

Rimmer

Překladatel
Příspěvky
106
Skóre reakcí
53
Bodů
0
Rimmer přidal nový překlad:

Galactic Civilization 3 - Vesmírná strategie

Zdravím všechny příznivce vesmírných strategií. Dlouho jsem čekal, jestli se tady objeví překlad této hry a i přes některé sliby jsem nic nenašel, tak poskytnu překlad, co jsem udělal. Dlouho jsem přemýšlel, jestli mám překlad vůbec zveřejnit, protože zdaleka není dokončen celý a ani není pořádně otestován, ale mně osobně to přijde celkem hratelné.
Nejsou přeloženy tutoriály a scénáře, ale to jsem ani neměl v úmyslu překládat a dále není přeložen výzkum a názvy lodí.

Bohužel všechno to...

Zjistěte více o tomto překladu...
 
Hrál jsem s tímto překladem asi hodinu a vypadá to dobře. Jsou přeloženy asi i texty, kdy na mě mluví ostatní rasy, události atd. Sem tam nějáká chybka - nesedící text překladu v nějáké ikoně ap., ale to celkem nevadí. Díky za něj.
 
Díky. Bohužel bez tutoriálu do toho začátečník nepronikne :(. Přimlouval bych se za jeho překlad, alespoň částečný.
 
Máš pravdu. Podívám se na tutoriál a uvidíme co s tím.
Pokud někdo objevíte chybu, pošlete screen s chybou, opravím to.
 
I já děkuju za překlad a fakt se přimlouvám i za překlad tutorialu. Ta hra si to fakt zaslouží. Jinak ještě dotaz - mám 2 DLC Altarian Prophecy a Lost Treasures. Pro správnou funkci češtiny je nutné instalovat jen základní hru?
 
Na tutoriálu dělám. Vyšla do toho ale aktualizace 2.32, tak to sem pak dám najednou.
Pokud není nainstalované DLC Crusader, tak by mělo stačit nahrát jenom GC3Zaklad, ale v něm není přeložené všechno. Mohl bych to ale ještě dodělat.
Nevím, jak je to v takovém případě s verzí. Nejstarší verzi co mám je 2.0. Potom se v 2.1 objevilo DLC Crusader
 
Díky za odpověď. Nespěchej - až to bude, tak to bude. Držím palce a pevné nervy.
 
Výborne! Ďakujem Ti aj ja za preklad, hneď je to zrozumiteľnejšie :). A prajem veľa silnej vôle na jeho dokončenie ;). Určite sa všetci naň budeme tešiť. Zatiaľ je to veľmi dobré :).

Doplňujem informáciou, že práve nabehla aktualizácia hry na verziu 2.33 (Steam) :(.
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Vím o tom, ale naštěstí ve verzi 2.33 nedošlo u textů k žádné významné změně, takž můžete použít verzi 2.32
 
Veliké díky. Určitě se to bude hrát podstatně lépe. Ještě tak postupně přeložit i další DLC a bude to super.
Ovšem Stardock jsou pro překladatele oříšek. Vydávají patche i pro staré gamesky. :)
 
Dík moc za překlad a doufám, že se bude za podpory hráčů stále vyvíjet. Díky němu jsem si hru koupil a začínám do ní pronikat :)
 
Dělám na tom, ale už na to moc netlačím a začínám dělat i jiné věci, tak to bude přibývat pomalu :)
Ale jsem rád, že to někomu pomohlo.
 
Dělám na tom, ale už na to moc netlačím a začínám dělat i jiné věci, tak to bude přibývat pomalu :)
Ale jsem rád, že to někomu pomohlo.
No rád bych překlad přímo této hry finančně podpořil nějakou kačkou na pivko :) možná nebudu sám. No prostě aby neupadl v zapomnění. Pomohlo by to? :)
 
To asi ne, stejně to dělám sám:) Dělal jsem to původně pro sebe a můžu slíbit, že na tom budu dělat dál. Teď překládám scénáře. Pak postupně další soubory, ale třeba výzkum dělá těch zbývajících nepřeložených 50 % a to jsem na tom zatím strávil 6 měsíců.
 
Vůbec nevadí, že se bude překládat pomalu, my Vulkánci si rádi počkáme. A jak praví logika, pokud se tato čeština dokončí, a já budu ještě naživu, štědře se odměním! :vulcan:
 
Chtěl bych se zeptat těch kteří mají hru více nahranou, než zatím já. Dal by tu z vás někdo bodově dohromady pár RAD, které nejsou v tutoriálu a které by hře pomohly začátečníkům? :) Dík moc
 
Vyšla nová verze 2.5. Čeština funguje, ale je normální, že mi nejdou načíst SAVY z předchozí verze? :(
 
Už to kontroluji, změn je ale tentokrát celkem hodně.
Uložené hry mi taky nejdou nahrát. Objevil jsem nový text "Toto uložení není kompatibilní s touto verzí hry. Přepněte prosím na klasiku ve Steamu nebo GOG klientovi"
Co je ale ta klasika netuším.
 
Zjistil jsem, že savy 2.33 do 2.5 nebudou podporovány. Na Steamu ale ve vlastnostech hry stačí dát BETAVERZE 2.33 a hru poté spustit a staré savy fungují. Až dohraju starý save, přejdu zpět do nové verze 2.5, která má dost vylepšení. Ještě jednou děkuji za aktualizaci češtiny.
 
Rimmer doplnil k překladu Galactic Civilization 3 nové informace:

Steam 2.5

Sice to vypadá, že jde o velkou aktualizaci, ale pokud jde o texty, tak zas tak velká změna to není. Spíš v tom udělali ještě větší bordel. Texty z verze Crusader jsou teď i v základu a už vůbec nejde poznat, které se vlastně zobrazují. Takže teď vlastně překládám dvě hry, Crusader a základ.

Zjistěte víc o této aktualizaci...
 
Naposledy upraveno:
Ahoj, měl bych dotaz. Mám verzi z GOGu (2.50). Instalovanou mám jen základní část hry. Přesně podle návodu jsem rozpakoval nejnovější češtinu do příslušných adresářů a povolil mody. Po spuštění hry je menu v češtině, ale po zahájení tutoriálu je ta příchozí zpráva od cizí civilizace v anglině a anglicky mluví i poradci. To asi nebude OK, že?
 
I když mě to mrzí, tak bohužel je. Pro základní hru, bez rozšíření Crusader, toho není přeloženo tolik, jako pro Crusader. Já měl hru koupenou už v přeobjednávání, takže mám všechny rozšíření a proto jsem po vydání začal překládat rozšíření. Jinak jsem totiž měl všechno v angličtině. Až později mi došlo, že jde vlastně o dvě různé hry. Doufal jsem, že texty budou aspoň trochu podobné, ale nejsou a musím je přeložit celé znova. Stejný problém se týká kromě tutoriálu i vylepšení planety a některých dalších textů. Omlouvám se za to, ale chci nejdřív dodělat rozšíření Crusader a pak až základ.
I když teď po aktualizaci 2.5 se texty tak promíchaly, že je možný, že budu muset nejdřív dodělat základ hry.
 
Díky moc za reakci. Takže dokoupení Crusader by teď asi nepomohlo pro ten tutoriál, že?
 
Naopak. Dokoupení Crusader by pomohlo. Teda aspoň si to myslím. Pak už totiž budeš hrát jenom Crusader a tam je tutoriál přeložen. Musíš ale nahrát i češtinu pro Cusader verzi.
 
Back
Top