• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Diskuze ohledně G2A apod.

O

overball

Návštěvník
Super, už se fakt těším. Dnes byl v akci na G2A cd Steam key za 350. kč :) Hru mám tedy koupenou, ale počkám na full CZ. Jste frajeři :)
 
G2A? No to se tedy máš čím chlubit. Takže jsi koupil hru, ale vývojář z ní velmi pravděpodobně neuvidí ani $, ale hlavně že byla tak levná ...
 
Já se mu nedivím, je cvok dne skupuje předražené hry za plné ceny :) já osobně využívám Kinguin a rozhodně ser nestydím :D
 
G2A? No to se tedy máš čím chlubit. Takže jsi koupil hru, ale vývojář z ní velmi pravděpodobně neuvidí ani $, ale hlavně že byla tak levná ...
Trochu nechápu ten "hate" na G2A, Kinguin a jim podobné stránky.
Klíče většinou pochází z různých slev či ze zemí, kde jsou hry levnější - takže nakonec vývojáři dostali zaplaceno. Prodejci jsou také mnohdy ověření velkoprodejci a distributoři.
Kradené klíče, kterých je na těchto stránkách skutečně minimum, jsou potom jiná kategorie... Ale ty stejně Steam, Uplay, Origin i GOG po čase blokují.

Jo a jen tak pro info, aby se neřeklo: 90% her kupuji z oficiální distribuce, tedy ne těchto stránek.
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Doporučuji přečíst články na uvedené téma:
http://www.eurogamer.cz/articles/20...ou-tisice-kli-pro-hry-na-prekupnickych-webech
http://games.tiscali.cz/byznys/seda-zona-aneb-co-se-deje-na-pozadi-trhu-s-aktivacnimi-kody-246392
http://blog.vecera.org/2014/04/co-smrdi-na-key4youcz.html

Šmejdy typu Kinguin, G2A apod. nepodporuji, stejně jako nepůjdu nakupovat autorádio v zastavárně vedle ubytovny pro "nepřizpůsobivé" spoluobčany. Bude to tam levné, ale původ je zcela jasný.
Nechápu lidi, kterým tohle není blbé a obhajují si tak "legálnost" nákupu. :( Věc jako je hra je zcela zbytná zábava a pokud někomu nestojí hra za hodnotu, za kterou se oficiálně prodává, tak ať si ji prostě nekupuje.
 
Naposledy upraveno:
tak přes VPN bych to nenechal aktivovat rozhodně...

To co popisuješ je hodně ošemetné Kamile. Třeba Ubisoft prohlásil že v ČR jsou hry velice levné razantně zvedl ceny na své produkty a já osobně si myslím že nedělá takové zázraky abych mu takové prachy dával. Třeba zaklínače jsme si koupil v plné palbě proto, že jsem chtěl podpořit vývojáře a zasloužili si to, ale hry od velkých gigantů si kupují zde. Ono někde ty klíče se museli vzít a není to jen s help desku, je to možná nemorální ale prachy ač malé stejně jdou k vývojářů.

Já si osobně ale myslím že GA2 a další pomalu ale jistě zlikvidují společnosti tipu Xzone a další protože tyhle jim prostě cenou nemohou konkurovat. Nebude to hned ale přijde to.

největší nebezpečí těchto transakcí je když tam někod použije ukradenou kreditku nakoupí hromadu klíčů a pak je předprodává. nej ne že jako nakupující se vystavuji možnosti že mně ty klíče budou zabaveny , ale i vývojáři s toho mají pak post neboť musí třeba proplatit plně ten klíč. a v tom je uskalí.

A ještě jeden argument všichni jdou za lepší cenou, proto si Hromadu lidí nakupuje v Číně nebo USA různé zboží které je zde dražší a snaží se ho dostat do ČR bez daně případně jinak...kamarád jel do USA a vrátil se s novým mobilem a dvěma laptopy...nikdo ho neclil a tak ušetřil....prostě děje se to globálně všude.
 
Kluci, ono je to bohužel ještě složitější. Třeba v tomhle článku je zmíněný případ krádeže kreditky, na kterou někdo koupil klíče a pak je prodal překupníkům. Samozřejmě většina lidí jenom něco prodá z humble bundle, ale zloději v tom pojedou taky. Ten obchod to sice nemůže hned poznat, ale dlouhodobě musí něco tušit, pokud jim tam někdo sype pravidelně klíče ve velkém. Zrovna u G2A byly pochybnosti o jejich zdrojích. Tím ale neříkám, že souhlasím ve všem s Kamilem, spíš naopak. Protože takto rozhodně nefunguje každý eshop. V článku je třeba zmíněn GreenManGaming jako obchod, který takové problémy nemá. A samotný přeprodej klíčů legální je. Máme tu nějaký volný prodej zboží, však se tím chlubí kdejaký politik, a najednou někdo otočí a tváří se, jak je to strašně špatné, protože si neuvědomil, že to má svoje následky? A zákazník rozhodně nebude a ani nemůže zjišťovat, jestli nějaký klíč v nějakém obchodě není náhodou kradený, i když všichni tvrdí, že není.

Věc jako je hra je zcela zbytná zábava a pokud někomu nestojí hra za hodnotu, za kterou se oficiálně prodává, tak ať si ji prostě nekupuje.

Ale však to lidé dělají, ne? Kupují za takovou hodnotu, která jim v daném případě přijde přijatelná. S cenama se hýbe pořád, máme tu konkurenci, slevy, edice, výhody. Doufám, že jsi to nemyslel tak, že všichni mají poslušně kupovat to, co jim někdo doveze, za ceny, které si řekne, nejlépe ještě bez ohledu na kvalitu (!), a přijít vždy do toho obchodu, který má ceny nejvyšší, abys měl pocit, že jsi "přispěl nejvíc" na vývoj her (což je ovšem pouze alibismus). Určitě sám uznáš, že to je pitomost. Takhle to nefunguje.
Myslím, že moc mícháš dohromady chování obchodů a chování zákazníků a ještě zapomínáš na jednu zásadní věc a to je chování samotných globálních vydavatelů. Protože ti k té situaci významně sami přispívají. Když oni prodají spoustu klíčů někam do Asie, Ruska, Bulharska atp. za velmi nízkou cenu, tak jim musí být jasné, že část těch klíčů poputuje na západní trh a největší poptávka bude asi ve střední a jižní Evropě. Tím neříkám, že mají být všude ceny stejné, to je nesmysl, když nejsou všude stejné platy, ale pokud někde vznikne velký cenový propad, tak to zákonitě bude mít následky. Přesto to udělají, proč asi? A teď si vem, jak ti samí vydavatelé typu Bethesdy (Zenimax), EA, Activision ap. přistupují k lokalizacím. Pokud český distributor nekoupí dostatečně velký počet klíčů, tak lokalizaci odmítnou, protože z toho není dost velký vývar. Teď by někteří (mám dojem, že hlavně bývalí zaměstnanci jisté pobočky :) ) namítli, že to je přece naprosto v pořádku a že se to dělá pro zisk... jistě, jenže v tom je taky oblbování hráčů. Neřeknou ti celou pravdu (jak "překvapivé"), protože celkově je to tak, že globální vydavatelé si zavedou a zpropagují svoje digitální služby, potom prodají levně klíče třeba do Ruska, postupně tím poškodí český trh, ale přitom pořád žádají od českých distributorů dost vysoké prodeje, jinak nepovolí lokalizace, a když už ty prodeje nestačí, protože ta digitální konkurence je moc silná, úplně nakonec si ještě stěžují, že zákazníci v ČR jsou špatní, piráti, nevděční, kupují moc levně. To je obrázek, že bys zaplakal.
 
Nedá mi to a musím reagovat i když téma je neaktivní, tak stále aktuální.

Na G2A jsem narazil včera v souvislosti s tím, že jsem hledal nejlevněji jednu z her, které si plánuji pořídit. Aboslitně nechápu, jak někdo může tyto praktiky obhajovat. Ano, skutečně se mi zdá v pořádku, že někdo prodává pro různé trhy hry za různé peníze (děje se to všude v absolutně jakémkoliv odvětví), snažit se s tím to nějak vyběhnout je asi v pořádku na úrovni jedu do Německa na dovolenou, koupím si tam levnější prací prášek, ale rozhodně ne na systémový nákup toho tovaru a jeho přeprodej pod hlavíčkou oficiální organizace.

Dále k té problematice platbami ukradenými kreditkami. To není tak, že nějaký jarin z horní dolní někde najde kartu, kterou zaplatí. Je to organizovaný zločin a G2A nad ním přivírá oči, protože je to pro ně rentabilní. Detailně je to popsané třeba tady.

To, že tam koupíte hry a berete to tak, že prostě jen chcete ušetřit a nezajímá vás ta inside story je známka maximální bezohlednosti. Reálně tím podporujete zločin bez ohledu na to, jaký je váš osobní názor na vývojáře her a herní studia.
 
Já jsem na G2A koupila jednu hru už před několika lety a funguje dodnes, nikdo mi ji z účtu nesmazal. Ale G2A jsem nezačala používat proto, že mi aktivovali bez mého vědomí nějaký shield, za který chtěli po měsíci zaplatit a který jsem měla dost problém zrušit. Jinak hry kupuju na Instant Gaming, i když mě taky naštvali, protože začali vyžadovat výpalné ve formě příplatku jen proto, že jsme v EU, země mimo EU to nemají, tak přemýšlím, jak to obejít.

Jinak mám tam předobjednaný Cyberpunk (41€), koupila jsem tam v poslední době např. Assassin's Creed Odysey Ultimate Edition za 19€ nebo teď naposledy Expeditions Viking za 2.13€ a opravdu z toho žádné výčitky nemám, nakupuju tam roky, nikdy nebyl nejmenší problém, všechno funguje naprosto bez problémů a jejich technická podpora je taky fajn, jednou mi pomohli a trvalo to celkem asi 20 minut.

A co se týče kradených kreditek a toho, jak to vlastně funguje, tak jsem tedy maximálně bezohledná (což si ve skutečnosti nemyslím) a žíly mi to netrhá, hry tam kupuju pouze kvůli ceně, kvůli ničemu jinému, mám tam koupeno 24 her a prý jsem ušetřila 608€, což je prima (a současně smutné, kolik za to některá studia chtějí, třeba Anno 1800 za 100€ bych nekoupila ani náhodou, za 50€ už možná začnu uvažovat a jestli vychytám akci za 30€ nebo méně, tak si to koupím na tuty).

No a k těm kradeným kreditkám, když někdo není opatrný na svoje peníze, v případě podezření ze zneužití okamžitě nekontaktuje svoji banku a kartu nezablokuje, tak mi ho asi ani není líto a tu krádež si zaslouží. Já jsem jednou dala kartu do podvodného shopu, chtěli mi strhnout 7.000 czk, naštěstí mám nastavený velmi nízký limit pro platby přes internet a před každou platbou ho ručně upravuju, takže to neprošlo. Dále to banka ani nepovolila a kartu mi sama zablokovala, což jsem zjistila asi za dvě minuty, když jsem se spojila s infolinkou a sama jsem žádala blokaci karty. Prostě v dnešní době ukrást peníze z kreditky je dost obtížné, leckdy je dost obtížné legálně zaplatit :D A pokud někdo nedodržuje těch pár bezpečnostních pravidel, tak ho pal hrom.
 
Naposledy upraveno:
Koukám, že se tu dost řešilo to trošku směšné drama s G2A a jiné...Já osobně s radostí používám Kinguin, ale G2A mi tak úžasný nepřijde. Používám snad všechny herní platformy, ale hry už teď kupuji většinou na Steamu, když je výprodej, nebo velká sleva aj...Nicméně pokuď narazím na nice nabídku v obchodě Kinguin, tak taky neodmítnu. Jde jen o to, že mi přijde kravina být takhle zaostalý a nadávat někomu jen proto, že si radši koupil hru levně než, aby za ní například v té době, dával plnou cenu. Respektuji ostatní, když chci být respektován sám :).
 
Ako písal hore pred 5timi rokmi, na G2A je minimum kradnutých kľúčov(resp. kupovaných cez krad.kreditky).
Stačí kupovať o overených predajcov s xy obchodmi a pozitívnymi hodnoteniami, ktorý to kupujú buď v zľavách alebo z iných krajín kde to je lacnejšie a podobne.
Teda vývojárom idú peniaze v momente, keď sa ten kľúč kúpi prvý krát (keďže ten kľúč môže prejsť cez xy predajcov) a nie je dôvod, aby som sa cítil ako "zlodej" a podobne len preto, že platím menej niekomu inému.
A jasné že vývojári podobné stránky radi nemajú, keďže nedostanú od vás plnú a častokrát prehnanú sumu za tie hry.
A áno, sem tam sa stane že nejaký ten kľúč je kradnutý, ale to je fakt minimum.
Z G2A nakupujem asi 5 rokov a ani raz nebol kradnutý.
Nemám problém kúpiť aj zo steamu priamo (keďže využívam len ten), ako napríklad teraz som kupoval CMS21, ale pokiaľ je tam markantný rozdiel a mne sa nechce čakať na zľavy, nevidím dôvod nevyužiť G2A, Kinguin a podobne
 
Back
Top