• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Ashes of the Singularity: Escalation

Ashes of the Singularity: Escalation 2023-08-01

SirGoodTeaCZ

Překladatel
Příspěvky
16
Skóre reakcí
15
Bodů
0
SirGoodTeaCZ přidal/a nový překlad:

Ashes of the Singularity: Escalation - Čeština do Sci-Fi RTS strategie

A je to tady. Něco se pokazilo. Nově založenou koalici nadlidí sužuje neznámý nepřítel a jediný, kdo ji může zachránit, je samozřejmě hráč. Kdo by se nechtěl stát hrdinou vesmíru v této skvělé strategii v reálném čase. Projeďte si tutoriál, pak pokročilý tutoriál, pak příběh, ve kterém zjistíte, že je z větší části taky tutoriál. Pak si projeďte ještě příběh druhé frakce, který je... Ano uhodli jste! Další tutoriál! A jestli si myslíte, že vás tolik tutoriálů připraví pro hru více hráčů, tak...

Přečtěte si více o tomto překladu...
 
Pěkná práce budu držet palce :), kdy si dost náročná hra.
 
Tak mě napadlo, že by bylo dobré pěkně vypsat jak se překlad vyvíjí. Takže:
Základní tutoriál - dokončen
Pokročilý tutoriál - nic
První kapitola, Imminent Crisis - dokončena
Druhá kapitola, Escalation - dokončena
Memories - nic
Třetí kapitola, Genesis - pracuje se
Uživatelské rozhraní - téměř dokončeno
Budovy - téměř dokončeno
Jednotky - téměř dokončeno
Ostatní scénáře - nic

V tuto chvíli překládám kapitolu Genesis, která se ukázala být srovnatelně otravnou s tutoriálem. Až ji dokončím, tak se pustím do "Vzpomínek", následně do pokročilého tutoriálu a nakonec jednotlivé scénáře, které se přidávají v DLC. A mezitím budu muset ještě jednou projet první kapitolu kvůli sjednocení se slovníčkem a až pak to bude zralé na korekturu.
Budovy a jednotky jsou víceméně hotové, jen tam je ještě pár obtížně přeložitelných jmen a tak to zatím nechávám otevřené.
Všechny změněné názvy sem pak vypíšu, kdyby si někdo chtěl náhodou prohlížet třeba Ashes wiki a nevěděl jak se jednotky jmenují v originálu.
 
Moc držím palce. Oceňuji že se někdo pustil do překladu. Je to parádní hra hlavně v MP. Doufám že i ten bude přeložen. Rád přispěju nějakýma drobnýma ;)
 
Ahojte, moc a moc se omlouvám, za tu přestávku, nebylo to pěkné. V době, kdy jsem na překladu začal dělat, se komunita kolem hry docela rozjela a to mi dodalo inspiraci. Stejně tak rychle, jak vzrostla, zase upadla a s tím i má inspirace. Když do toho přidáte ty klasické věci, které pronásledují každého překladatele: Osobní problémy, nedostatek času, práce na dalších projektech, zmatky s aktualizací hry a tak dále... No docela se stydím, že jsem to na rok opustil. Nicméně včera jsem to dodělal. Týden to budu testovat a opravovat překlepy a stringy nevhodně přeložené vzhledem k situaci ve hře a pohlaví a tak dále a tak dále a pak to vydám. Ještě se tedy zeptám, zda z toho půjde udělat instalačka, ale ani ručně to není problém nainstalovat.

Ještě jednou se moc omlouvám, chtěl bych říci, že už se to nestane, ale věc se má tak, že nikdo neovlivní svůj život na více, než týden, dva dopředu.
 
Uživatel SirGoodTeaCZ vložil novou aktualizaci k překladu Ashes of the Singularity: Escalation:

Téměř hotovo

Tak a je to. Po mnoho hodin, co jsem překládal ty zpropadené výuky, popisky, kopíroval příkazy, které textu měnily barvy a vymýšlel jména pro jednotky substrátu, z nichž některé prostě přeložené nebudou, protože by to prostě nedávalo smysl. Ale je to hotové. Konečně to je hotové, všechno funguje. Teda až na disk google, který po mě chce cookies, aby mi dovolil stáhnout si z něj soubory, ale nebojte, na googlu to...

Přečtěte si zbytek informací o aktualizaci...
 
Uživatel SirGoodTeaCZ vložil novou aktualizaci k překladu Ashes of the Singularity: Escalation:

První hotová verze

První verze překladu je tu a dokonce i s instalátorem.
Pakliže by s ním byl nějaký problém, je možná ruční instalace následujících položek do následujících složek:
Fonty do: steamapps\common\Ashes of the Singularity Escalation\Assets\UI\Art\Fonts Nahraďte soubory v cíli.
Texty do: [COLOR=rgb(247, 218...[/quote]

Přečtěte si zbytek informací o aktualizaci...
 
Back
Top