• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Age of Empires 4 - slovenčina

Máte záujem o slovenský preklad pre AoE4?

  • áno

    Hlasů: 58 75,3%
  • áno a som ochotný/á preklad podporiť

    Hlasů: 27 35,1%

  • Celkem hlasovalo
    77

Gaunt

Překladatel
Příspěvky
507
Řešení
4
Skóre reakcí
540
Bodů
0
Dobrý deň,
minulý víkend sme mali príležitosť si vyskúšať beta verziu (stress test) Age of Empires 4. Síce sme si mohli vyskúšať len tutoriál a multiplayer, ale videli sme už konečne, ako bude hra, zrejme, už za mesiac vyzerať. Ako fanúšik série by som sa rád podujal preložiť aj tento diel. Zo stress testu sme vytiahli texty. Podľa všetkého by tam mohli byť aj všetky alebo väčšina z nich, aktuálne je to skoro milión znakov, čo je o dosť menej než som očakával. No až po vydaní budeme môcť s určitosťou povedať, koľko ich bude presne. Zatiaľ ešte nemáme nástroje na import, ale keď hra vyjde, verím tomu, že sa MixerXovi podarí niečo pripraviť.
Skôr by som sa chcel opýtať vás hráčov a fanúšikov stratégií, či máte záujem o slovenčinu, aby som sa vedel podľa toho prispôsobiť, keďže tento rok potrebujem dokončiť diplomovú prácu a mám ešte stále rozpracovaný preklad AoE3. Podľa záujmu by som sa tak rozhodol, či presuniem svoju pozornosť na AoE4 alebo budem popri tom pracovať aj na trojke.
Ďakujem za vaše hlasy, prípadne za vaše názory.
 
ahoj, možná že sami vývojáři uvolní modovací nástroje jako u Company of Heroes 2
 
Ahoj, možno áno, aj keď pozeral som sa letmo na tie nástroje k CoH2, len tam boli napr. texty voľne dostupné a ten nástroj vie otvoriť, editovať a vytvárať len nejaké súbory .mode. A ono základné súbory ako aj texty v AoE4 sú v tých sga súboroch.
 
Zdravím chcem sa opýtať ci sa už pracuje na nejakom preklade pre AoE4, nakoľko všetky predchádzajúce diely boli preložené tak by som si rad počkal aj na tento preklad než začnem hrat? Ďakujem
 
Ahoj,
na preklade sa zatiaľ zrejme nepracuje, keďže nie sú k dispozícii nástroje na vrátenie preložených textov do hry. Aktuálne je nutné počkať, kým vyjdu oficiálne modovacie nástroje od vývojárov, ktoré nám snáď pomôžu dostať texty naspäť do hry. Tie však vyjdu až niekedy na jar. Dovtedy je tak nutné čakať, keďže prekladať to je zatiaľ zbytočné.
 
Doufám, že překlad bude, nejlépe i do češtiny. Hru jsem si pořídil přes gamepass, ale počkám, zda čeština vyjde.
 
V akom stave je preklad? kludne cely predlad zaspaonzovujem vramci mojej firmy. aj je zaujem napíšte mi na [email protected]
Ďakujeme za ponuku, ale na preklade sa, bohužiaľ, nepracuje. Texty máme, ale nie sú nástroje, pomocou ktorých by sme texty vrátili naspäť do hry. Vyšli oficiálne módovacie nástroje, ale s tými sa nedajú upravovať lokalizačné súbory, teda ani vytvoriť nový súbor s prekladom.
 
No, ani jsem nedoufal.. ale Microsoft přidává českou lokalizaci
The Age of Empires IV Anniversary Update on October 25th will also add eleven languages to the game! Players will now be able to experience Age of Empires IV in Hindi, Dutch, Danish, Swedish, Czech, Norwegian, Greek, Hungarian, Polish, Finnish and Portuguese (Portugal) in addition to the languages we launched with.
Join the Celebration: 25 Years of Age of Empires! - Age of Empires
 
Back
Top