• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Velký nádech překladu hry Vampyr

S

Smazaný uživatel 9

Návštěvník
1500x450 Vampyr se blizi.jpg

Rádi vám oznamujeme, že hra je celá přeložena a po korekcích. Pracuje se na testu, který zabere hodně času, hlavně kvůli vyhledávání chyb ženského a mužského oslovení, vykání, tykání a větným nesrovnalostem.

Sám překlad hry Vampyre měl divokou cestu jako cválající kůň v horském průsmyku, kdy se nevědělo, zda zdechne, uteče nebo se doplazí k vytouženému cíli. A jak vidíte, nakonec s hlavou vztyčenou, se řítí k cíli. Prvním překladatelem a nadšencem, který se zhostil této velké RPG hry, byl Spid3rUL, který se stal šťastným otcem a času na překlad se mu už nedostávalo, proto se ho rozhodl poslat dál, aby nepřišel vniveč.

spacer.gif

Pokud vím, na původním překladu se podílelo několik lidí, ale jak to tak bývá, postupně přicházeli a odcházeli. Přibližně po dvou letech překlad stále ještě nebyl dokončen. Já jsem se se Spid3rULem spojila v lednu, kdy jsem mu nabídla, že pro něj budu Vampyra překládat. Od ledna do května jsem přeložila více než 8000 řádků. Tlak v komentářích na PH ovšem sílil a já jsem poprosila @Spid3rUL, zda na ně můžu odpovídat. V květnu jsme se dohodli, že mám komplet celý překlad vzít pod naše křídla. V tu dobu jsem hledala technika, který by nám pomohl texty po dokončení opět vložit do hry. Nakonec pomohl @Farflame a technik @Martin3D. Spolu s nimi jsme hru po velkých peripetiích zprovoznili a zjistili, že text je bohužel starý a nekoresponduje se současným stavem hry. Takže překlad hry byl opět na 0%. Poté se k nám přidal @PredatorV a COTT, kteří nám nabídli systém X, kde se lépe testerům vyhledává chyba v textech a překladatelům vyhledává shodné věty.

spacer.gif

Hra má úctyhodných 20 071 řádků, což odpovídá 742 normo stran textu.
Na korekcích se podíleli @prcek67 a částečně @Iowerth36, což jim zabralo spoustu času. Tímto jim za skvěle odvedenou práci velmi děkuji.
Původně jsme přemýšleli o pre-alfa testování, ale naši testeři se zhostili svého úkolu nadmíru vášnivě a tak bude hotov i alfa test.

Zatím poslali přes 14 tisíc obrázků, z toho je cca 1/5 oprav a upřesnění. Velké díky patří @Char a @morfeus.. za za jejich totální nasazení u této hry.

Až se dokončí alfa test, na kterém strávíme určitý čas opravou chyb, započne beta test, kde nám ostřílení testeři z COTTu pomůžou doladit a najít i ty nejvíce ukryté rozhovory. Tato hra má několik úrovní a různých konců, které testeři nemohou na jeden průchod objevit. Vaše hraní, skutky a v neposlední řadě ochrana či záhuba NPC, se odrazí v celém univerzu a dopady v rozhovorech jsou zásadní.

Mohu jen poděkovat všem, kteří se účastní na tomto velkém díle a i všem budoucím, kteří nám pomůžou doladit tuto hru k dokonalosti.
Taktéž budeme moc rádi za poskytnutí jakékoliv částky na kafíčko nebo čaj.

Video ukázka překladu:

Pro zobrazení tohoto obsahu potřebujeme váš souhlas s nastavením souborů cookie třetích stran.
Podrobnější informace naleznete na naší stránce o souborech cookie.

Profil překladu:

Text si pro vás připravila @Charlotte Anna, vedoucí týmu Charlottiny Čestiny.
 
Omlouvám se, že otravuji, ale nemohl by prosím někdo v prvním řádku na druhém odstavci opravit chybu Vampyre na Vampyr. Děkuji
 
Back
Top