• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Tahové hry

Apoliener

Překladatel
Příspěvky
415
Skóre reakcí
154
Bodů
0
Zdravím,

Hrajete nějaké tahovky, nebo jste dříve hráli?

Já jsem teď naposledy narazil na Blackguards 1+2 a i když hodnocení to má rozporuplné tak mě hra hrozně bavila a moc si nedokážu vybavit nějakou jinou, čistě tahovou RPG hru a s pěkným příběhem.

Z dřívějška jsem hrál třeba Gorky 17, které mě vždycky bavilo, na svou dobu prostě klasicky poctivá RPG hra s lehkými adventurníma prvkama, což je podobné i u Blackguards, není to adventura typu spoj tohle a tohle, ale spíš zamyšlení se při boji jak použít to s tamtím nebo oním.

Posléze třeba Age of Decadence, které má různorodé styly hraní, ale já jako čistý válečník jsem si to užil, jen mě moc nebral ten nádech "sci-fi", já radši jednotnou dobu, když starověk, tak čistý :)

Tohle je co mě první napadlo, ale nevíte o něčem podobném, třeba z dnešní doby?

Včera jsem koukal, že vyšlo Dungeon Rats což je následovník Age of Decadence.
 
Ahoj jako nová tahovky za poslední roky bych určitě doporučil XCOM: Enemy Unknown / Enemy Within, XCOM 2, Heroes Might and Magic VI, Age of Wonders III.. třeba
 
Na tahovkách jsem vyrostl :) Tenkrát třeba Battle isle, Sim City, Civilization jednicka , Master of Magic (srdcovka) , Xcom1-3, serie Jagged Alliend, HoM 1-3, Warlords atd....no teď už hraji jen serie Total War , nebo Civky nebo nové Xcom.Možná ještě Age of Wonders.
 
Je pravda, že XCOM obecně patří mezi hry na které se dlouhé roky chystám, jsou to super hry, to bezesporu, ale vždycky mě to více táhlo k fantasy.

HOMAM obecně novější díly než 3, jsou pro mě skutečné zklamání a to včetně série Might and Magic, kde to pro mě končí 8 dílem.

Age of Wonders 3 - nad tím teď skutečně váhám při slevách na gogu a i díky vámi chystané češtině nejspíše zakoupím :)

Pro mě je srdcovka Jagged Alliance 2, na svou dobu opět dokonalá hra.

Ale obecně tohle jsou dost tahové strategie, kterých hádám je plno, ale spíše si říkám, jestli jsou ještě nějaké tahové RPG a tím myslím "čisté" a ne typu Dragon Age, kde souboj jde pozastavit, ale není to už na hexa polích.
 
Právě taky bych poradil Total War ale to je spíš už hodně strategicky i když parádní a je tam i nový fantasy díl - Warhammer který je doslova libovej :p . Nový Xcom neváhej a zahraj. Pokládám to za nejlepší počin za poslední dekádu snad (když nepočítám TW warhammer :) . Vážně parádní hratelnost..děj..atmosféra..znovuhratelnost...prostě luxus :)
 
Ještě mě napadlo The Banner Saga by tě mohla bavit. A má tu taky češtinu
 
jj Baner Saga je hodně dobrá stejně jako Warhammer. Ještě by těš mohl chytnout Battlefleet Gothic: Armada ale neni CZ a dale pak Hard West. A jinak jeste jedna ma srdcovka na kterou je CZ a to je Král Artuš (King Arthur). Neuvěřitelně dobra fantasy campan teda jednička dvojka byl ****...
 
Ještě mně napadlo v noci dvě hry...RPG s tahovým soubojovým systémem ******** Orgin Sin a pak strategie v novem kabate Master of Orion. To uz ti snad bude stacit :)
 
Říkám obecně mě trochu "odrazuje" to sci-fi, mnohem radši mám fantasy tu Banner sagu hraju na tabletu, celkem se to dá :)

Hard West jsem překládal, takže to jsem i hrál :)

Divinity Original Sin jsem hrál a ano, bavilo mě to dost, jen musím uznat, že ten příběh by si to zasloužilo lepší. Jsem zvědavej na druhej díl, trochu se ho bojím, jako každého pokračování.
 
já teď poslední dobou ujíždím na menších indie tahovkách jako třeba
  • Chroma Squad ( tahovka o natáčení Power Rangers)
  • Wasteland 2
  • UnderRail (Indie Fallout 1.5)
  • Renowned Explorers (se skupinou dobrodruhu objevuješ poklady , souboj systémem "agresivní vs přátelský vs prohnaný")
  • Massive Chalice (boj proti tajemnýmu nepříteli v rozmezí 300 let, generace hrdinů a jejich dětí)
  • Skyshine's Bedlam Redux (postapo a roguelike, 2 rezimy boje)
  • Sorcerer King Rivals (fantasy tahovka od autorů Galactic Civilizations séŕie)
  • Planar Conquest (v podstatě remake Master of Magic)
  • Mordheim City fo Damned (warhammer fantasy, 3d tahovka ve městě)
  • Dead State Reanimated (tahový RPG, zombie)
  • Endless Legends (v podstatě fantasy civka, ruznej gameplay za ruzny narody)
  • Expedition Conquistador (pribehovy RPG, souboje stylu heroesu, 16st. jižní amerika)
  • Tahira Echoes of Astral empire (tahová strategie, spíše středověký bez magie)
  • Masquerada songs and shadows (pauzovací RPG)
  • Crookz The Big Heist (tahový loupeže , sedmdesátý léta)
  • Shadowrun série od Harebrained (cyberunk RPG ze světa shadowrunu - což je v podstatě evolvovaný fantasy do moderního světa)
  • Invisible Inc. (špionazní tahovka)
  • Transistor (pauzovací RPG)
  • Legends of Eisenwald (středoveka tahovka, heroes souboje )
zbytek už byl asi řečen , ty podtržený jsou fantasy :confused:

Když se na to tak zpětně podívám včetně her co psali ostatní tak žánr tahových RPG a tahových strategií začívaj celkem slušný obrození v posledních letech, především z indie scény (i divnější tématiky než jenom scifi a fantasy)
 
Naposledy upraveno:
Endless Legend je určitě lepší hra než civka a má i lepší grafiku :)
 
Když jsme na fóru o češtinách, tak tam prosím pro ostatní pište, které mají CZ.
 
jo tak tim se to hodně zkrátí :( ( z mýcho seznamu asi jenom Eisenwald, Wasteland a Invisible)
 
Jo na Invisible bych zapomněl parádní hra :) Jinak všechny hry co jsem psal češtinu mají. Bez ni nehrávám...
 
Já RPG s tahovými souboji zbožňuju už od dob Falloutu (který snad ani nebyl zmíněn...první dva díly jsou to nejlepší, co tento žánr nabízí) , je to můj jednoznačně nejoblíbenější žánr. Naštěstí se teď díky komunitnímu financování vrací do módy a třeba ve Wastelandu 2 už mám přes 30 hodin a konec v nedohlednu. Výborně se hraje i série Shadowrun, jen je hodně ukecaná a nemá češtinu (což se doufám brzy změní ... :)). S fantasy je to ale trochu horší, krom Divinity OS mě napadá jen nový Torment (narozdíl od svého předchůdce vsadili na čistě tahové souboje a vypadá to báječně, navíc se hra překládá, takže jasná volba), no a pokud ti nevadí lehce starší kusy, tak mám hrozně rád Arcanum (je to fantasy řízlé technikou ve stylu Verneovek, navíc s češtinou).

EDIT: jo a ještě z klasických dungeonů...Might and Magic 10 dej klidně šanci, na šestku a sedmičku sice nemá, ale oproti devítce velký posun. No a ze starších kusů určitě stojí za zmínku Wizardry 8, kde je sice svět hodně řízlý sci-fi, ale herně je to čistě fantasy.
 
Wastelandu 2 počítej 60-70 hodin :) Když jsem to testoval nechál jsme se unášet jen se nedokážu nastartovat abych si to zahrál znovu :)

pakliže Wizardry 8 tak rovnou můžeš i Ultimu nebo Stonekeep nebo Ishara ale předem varuji že málo kdo došel Stonekeepa je to opravdu hard core :) Nebo třeba Dungeon Master 2 :) Ale to sem se už nechal unášet vzpomínkami :)
 
Musím říct, že jsem taky asi dost vybíravej co se takhle týče her, nebo tím jak jsem starší a mám méně času na hraní, tak to dost probírám. Nad Age of Wonders 3 jsem hodně váhal, ale nakonec ještě kupovat nebudu, bojím se toho, že to budou jak nový Heroesy, hlavně hezká 3D grafika a rozvoj hradu, rozmanitost surovin, potvor, osekaná na minimum, aneb v jednoduchosti je síla, pokryje se větší trh.

Total War: Warhammer jsem koukal, vypadá to zajímavě a určitě bych to býval zkusil, ale zatím mě odrazuje cena, takže chvíli počkám a případně v nějaký akci.

The Banner Saga - nějak mě neoslovila grafika + ten systém hraní na dny obecně nemám moc rád a taky moc postav.

UnderRail, Wasteland 2, Fallout,... - dobré hry, to každopádně, ale musím říct, že to taky není pro mě to pravé, alespoň pro teď :)

Invisible Inc. - rozehráno, ze začátku nadšení, postupem času celkem rychle omrzelo, ani nevím čím to.

Zmíněné Expedition Conquistado - na to se chystám, dostal jsem na gogu teď v jejich slevových akcí a jsem na to hodně zvědavý, to je přesně, to co jsem hledal :)

Might and Magic X já to zkoušel, ale to fakt nejde, ta atmosféra je pryč. Opravdu zlatý Might and Magic VII mám na to i nejspíš skvělé vzpomínky z dětství a nejvíce nahraných hodin :) Případně novější Legend of Grimrock.

Arcanum a Wizardy 8 - bohužel jsem nehrál v mládí a teď už je na to asi pozdě, zpravidla se ke starším hrám vracím z nostalgie (Gorky 17 dnes dohraji :)), ale jiný až tak starý hry spíše ne.
 
NA ACRANUM NENI NIKDY POZDE!!!! je tam jen otravnej bug v CZ ale da se to oddelat ze jednu cast prostep ojedes ciste v En a pak zpet nahodim CZ
 
Ještě si myslím, že by stálo za to zmínit Disciples a Disciples 2.
 
Napadá mě ještě..

- Bedlam - malé roguelike post-apo RPG s tahovými boji
- Day Watch - tahové RPG podle knih, moderní doba - vyšlo v češtině

Nebo můžeš zkusit mix RPG a strategie King Arthur, který zmínil Barbar. Ta RPG hratelnost se ti bude asi hodně líbit, ta strategická část asi méně. Nevěděl jsem, že je Barbar takový fanoušek. :)
 
Co mě teď naposledy uchvátilo bylo Steamworld Heist, pěkně udělaná Indie hra. Piráti ve vesmíru s tahovými souboji kde skutečně míříte, nebo využíváte odrazy.
 
Back
Top