• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Surviving Mars

Abby

Překladatel
Příspěvky
411
Skóre reakcí
194
Bodů
0
Koukám, že tu není diskuze pro tuhle hru (už podruhé zdarma na Epicu), tak zakládám a rovnou pokládám první otázku.

Potřebovala bych poradit. Dá se vyřešit problém s kolonisty nebo je např. oznámení o počínajícím alkoholismu jen informační a nic s tím dělat nemůžu? Stalo se mi totiž, že se mi tohle oznámení objevilo u jednoho kolonisty a za pár solů se objevilo další, že tento kolonista spáchal sebevraždu. A u jiného se mi objevilo, že propadl hazardu. Můžu to nějak vyřešit nebo prostě smůla? Díky :cool:
 
@Abby Myslím, že k tomu slouží Sanotorium, jestli jsem to správně pochopil.. Ve výzkumném stromě Sociální :) Ale já ho teda ještě vyzkoumané nemám, ale dle popisu to bude ono :)
 
E24BC9A7B2189A2EB7C8DEABFC3D41906556596E

Obrázek první kolonie :) Už teď bych udělal půlku věcí jinak :D
 
Sanatorium, juknu na to, díky za tip :)

Taky zkusím udělat screenshot své kolonie a dát sem.
 
Mimochodem jak jsi daleko? Já jsem aktuálně asi v 60 solu a rozhodně tam nic zeleného nemám :D
 
Ale přiznám se, že to asi rozjedu znovu.. Nedokázal jsem tu kolonii udělat úplně soběstačnou a bojuju za každý desetník :) Takže znovu a lépe.. Plus jsem asi na první pokus nezvolil úplně nejlehčí obtížnost :D
 
Já jsem si vybrala misi s obtížností 100%, fakt nemám ráda zbytečné výzvy, zvláště když nezvládám herní mechaniku a učím se za pochodu :) A stejně i tak je to dost těžké, protože nikde není vysvětleno jak spolu co souvisí a vlastně to zjišťuju metodou pokus/omyl. Jinak já mám v podstatě všeho dostatek, dokonce i peněz, kromě elektro součástek (tedy, takové ty zelené tištěné spoje, myslím, že to jsou elektro součástky), vyrábí se z nich např. drony, kterých potřebuju momentálně vyrobit přes 360 :D Abych měla plný stav. A to budu muset na chvíli pozastavit expanzi, protože právě dronů mám celkem nedostatek. A taky jsem zjistila, že u každého ovladače dronů musí být skladiště, aby se přesouvaly suroviny automaticky, což je taky věc, o které mi nikdo neřekl a já na to přišla až když mi chybělo železo na stavbu a já ho měla přes 500 kousků na druhém konci kolonie...
 
@Abby Vidíš s tím mám zrovna já trošku problém :) Přesouvání z těch 3 dómů dle fotky do toho posledního.. Jelikož je podstatně dál, tak přemýšlím jak to vyřešit.. Zatím mě napadlo postavit další ovladač mezi se skladištěm a dát mu dostupné další meziskladiště :D To jsi mi vnukla myšlenku, tak to odpoledne zkusím.. Ono je asi dobrý mít ten automatizovaný sklad někde uprostřed a následně další distribuce.. Tím bych nemusel asi ani začínat novou hru.. Ikdyž :D
 
Já mám velké sklady umístěné u ramp pro raketoplány a pak podle zaměření u dolu/ů a u každého ovladače mám to malé univerzální skladiště, kde mám nastaveno, že od každé jednotky musí být minimálně 5 kusů, pak doprava funguje celkem rychle a ani není moc nedostatek (kromě těch zelených tištěných spojů, to musím nějak vyřešit).
 
@Abby Přiznám se, že ty nakupuji ze Země ve velkém :) Vždycky koupím tak 50 jednotek a to mi tak na 5 solů stačí.. :) Tak já se dnes asi vrhnu na logistiku přepravy zásob :) Díky za nápad jak to udělat :)
 
Ideální je ty "ovladače dronů" stavět tak, aby se jejich dosah částečně překrýval a přesně na to místo (kde se překrývají) vrazit univerzální skladiště (to začátečnický malý). Tím se ty suroviny dostanou všude - teda pokud mezi hlavním skladištěm a všema místama máte takovýhle meziskladiště. Jinak v pozdější fázi hry tam jsou drony lítací a ty pak suroviny přenášej taky a jestli si dobře pamatuju, tak nemají omezenej dosah.
 
@Flu tak daleko jsem se ještě nedostal, ale díky za informaci :) To se hodí do budoucna, tím pádem bych nemusel rozjíždět hned další mapu :)
 
Tak nám dnes vyšla aktualizace, tak uvidíme jaká bude a kdy to tým dopřeloží :)
 
Rozjel jsem tedy další hru, když jsem trošku poznal herní mechaniky a je to podstatně lepší :) Jen se zeptám, jak řešíte důchodce? :) Říkal jsem si, že postavím samostatný dóm s rezidencemi a nějakou prodejnou, propojený s ostatními a dám tam filtr pouze pro seniory.. Má někdo nějaké lepší řešení? :)
 
Přiznám se, že já důchodce zatím neřeším, ale napadlo mě posílat je zpátky na zem nebo eutanázie :D Ale nevím, asi je řešit nebudu vůbec, nechám je tam, kde jsou a uvidíme jak to dopadne. I když oni se mi možná přestěhují sami, důchodce už nemá označení inženýr, geolog a podobně...
 
No vidíš, to jsem si nikdy nevšiml :D No Marťan se ti na zem úplně vracet nechce :) Tak pokud jim nezůstává vyškolení a jsou bez specializace, tak je to v tom případě pohoda :) Udělám samostatný dóm, propojím s jídelním a zdravotní péčí :) Nejlepší by byl poslední výlet po planetě, než jim dojde vzduch :D Ale to asi nejde :D
 
Back
Top