• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Redaktor Score vyzpovídal PredatoraV, vedoucího týmu COTT

  • Zakladatel vlákna Smazaný uživatel 9
  • Vytvořeno
S

Smazaný uživatel 9

Návštěvník
Za tu dobu, co portál existuje, se nám pomalu rozrůstá fanouškovská základna nejen tady na portálu, ale i na Facebooku. Je to růst živelný a vždy je to závislé hlavně na tom, jak který překlad zaujme lidi, jak si o tom lidé řeknou a jak se o nás kdo zmíní. Samozřejmě zvučná jména titulů, které jsou překládány, strhnou větší pozornost než ty menší a tak není divu, že překlady jako Divinity: Original Sin a Divinity: Original Sin 2 patří dodnes k předním magnetům na pozornost, které se dostane celému portálu i překladatelům obecně. V mezi čase byl těmto překladům co do pozornosti schopný konkurovat jenom Fallout 4, který dosáhl podobných čísel.

Překlad DOS 2 je obrovský a na poli amatérských překladů bezesporu jedním z mála, který kromě úspěšného dokončení dosáhl i tak velkých milníků jako dohody se studiem, kdy se do hry dostal oficiální cestou a i díky tomu dosáhl až na konzole, kam se opravdu podívá jen setina překladů.

Kdo sleduje náš portál, tak měl veškeré informace vždy defakto z první ruky, protože kromě toho, že se @PredatorV věnuje vedení týmu a překladům samotným, poměrně dost času stráví i tím, že svou práci přibližuje širšímu okolí, fanouškům, kteří mají o překlady i trochu širší zájem než je jen stáhnout a začít využívat. Série jeho hlášení, tak dokresluje jeho snahu ukázat, co vše za tím stojí a jaký ohromný kus dobrovolnosti se zde mísí s nemenším úsilím, aby něco tak velkého vzniklo.

Kde je snaha, je odvedená dobrá práce a kde je odvedená dobrá práce, přijde samozřejmě i větší pozornost z míst, kde si našeho koutku všimnou jen velmi málo kdy a o to je vzácnější, že někdo takový přijde se svým zájmem a popíše práci zdejšího týmu dalším zástupům potenciálních fanoušků překladů.

Není to tak dávno, co vyšel překlad na Age of Wonders 3 jako příloha 306. čísla herního časopisu Score.
A tentokrát si mohou fanoušci Score přečíst rozsáhlý rozhovor, který se s titulkem "Hezky česky" stal tématem posledního čísla 313, kde redaktor Tomáš Krbeček vyplnil celých pět stran rozhovorem s @PredatorV nejen o DOS 2, ale o celém týmu, jeho členech a plánech do budoucna.
Jde tak o další milník překladatelského týmu jako celku, kterému se po té neuvěřitelné práci dostalo zasloužené pozornosti.

Díky @PredatorV a celému týmu COTT, ještě jednou za skvělý překlad a doufám, že nejen já se budu těšit na další překlady z vašich rukou.
 
Překvapivá aktivita Score. Rozhovor určitě zajímavý, jen kdyby byl někde online... ? :)
 
Online to bohužel dostupné není, ale třeba to časem dovolí Predatorovi uvolnit veřejně :)
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Super počteníčko dobrá práce!!

WEDFA - nevim co to placas SCORE je super jsem dlouholety predplatitel a nejsem urcite jedinny!
 
Ten článek byl opravdu povedený , resp. bylo to 5 stránek :) . Myslím si , že lepší reklamu si překladatelské týmy nemohli přát :)
 
milý WEDFO , měsíční náklad SCORE je cca 15 000 výtisků , takže ho určitě někdo číst musí :)
 
Score a Level jsem jeden čas kupoval pravidelně, teď už jen občas ale tenhle jsem propásl, je někde na netu? díky
 
Tak Score je stále největší herní magazín na trhu, jejich redakce jede prakticky beze změn. Level řešil otázku existence, ale co to převzali šéfredaktoři, tuším od Mafry, upravili obsah a přešli tuším na dvouměsíční režim, tak jsou stále ve hře. Uvidíme jestli z dlouhodobého hlediska se jim ta strategie vyplatí.
 
Leffi: Děkuji za vysvětlení.
V mládí jsem si level a score kupoval neustále... v dnešní době se dostávají do popředí spíše internetové redakce.
Ale už v tom není to kouzlo jak když jsem si otevřel nově koupený level či score.
 
Back
Top