• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Hotový překlad The Dig

  • Zakladatel vlákna Smazaný uživatel 9
  • Vytvořeno
S

Smazaný uživatel 9

Návštěvník
1500x450_The_Dig.jpg

Bylo období kdy se pod hlavičkou LucasArts vyprodukovalo obrovské množství dnes již ikonických click-and-point adventur, které se vyznačovali především svérázným humorem a kreslenou grafikou. Překladatel @patrikspacek se zaměřuje na tyto kousky a přináší češtinu všem, kteří by chtěli na tyto časy nejen zavzpomínat, ale i třeba udělat si výpravnou sondu do historie.

The Dig, je výjimkou v nastoleném směru, protože zatím co všechny adventury se zabývali vtipem odlehčenými tématy, tady se jedná o drama a v celku věrného zástupce žánru sci-fi. Inspirace k námětu vzešla ze Spielbergova seriálu Amazing Stories. Celkový zážitek, krom ručně malované grafiky, umocňuje velmi kvalitní dabing doprovázený kombinací orchestrální a ambientní hudby.

Příběh se točí kolem neznámého objektu objeveného radioteleskopem umístěným na Borneu. Ukáže se, že se jedná o obří asteroid mířící přímo k zemi, který by při dopadu na zemi vyhladil všechno živé. Asteroid dostane jméno Attila, po vůdci Hunů a je složen tým pěti astronautů, kteří mají za úkol po povrchu rozmístit jaderné nálože, která by asteroid vychýlili na stabilní oběžnou dráhu kolem země. Jednoduchý úkol, který se záhy ukáže být složitější, než kdy kdo pomyslel.

Profil překladu:
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Back
Top