• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Hlášení #13: Překlad Divinity: Original Sin 2 se stává oficíálním

  • Zakladatel vlákna Smazaný uživatel 9
  • Vytvořeno
S

Smazaný uživatel 9

Návštěvník
Zdravíme všechny fanoušky Divinity: Original Sin 2 a přinášíme několik zpráviček!

Jistě první dobrou zprávou je, že v týdnu vyšel patch, který kromě oprav a přidání několika nových módů konečně přidává i oficiální podporu českého jazyka!
Trošku kaňkou je fakt, že Larian nezklamal a zase udělal několik chybek.
Aktivace češtiny na Steamu již byla opravena, ale čeština tak není úplně aktuální, protože se několik stovek řádků změnilo (změny ale nejsou promítnuty), několik stovek řádků přibylo (na překlad byl zaslán ze studia jen zlomek z nich a tak jsou tam stovky nepřeložených) apod.
Achievementy stále nefungují...

Na této nápravě se ale již pracuje...
Aktualizaci češtiny nahodíme sem ke stažení, jakmile to bude hotové (odhad je v rámci cca dvou-tří týdnů?) ale oficiálně to zase bude až kdoví kdy... až to Larian sám aktualizuje.
A jestli zase vydají nějaký patch...? V každém případě nespíme, ale děláme na tom ;)

spacer.gif

Druhou dobrou zprávou, a troufám si říci, že překvapivě velkou, je fakt, že tento překlad vyšel i na konzole!
I když Larian Studios dříve obhajoval fakt, že se jim nevyplatí poplatky Microsoftu, Sony aj. kvůli rozšiřování překladu (i když texty na konzole byly překládány), tentokrát to udělali.

Mohu tak potvrdit, že překlad je nyní dostupný na konzole Xbox, PlayStation 4 a Nintendo Switch!
Problémy jsou zřejmě jen na straně Xboxu, kde se sice objevilo pár, kterým to jde, ale jsou asi jediní... Doufejme, že to Microsoft brzy opraví...
Samozřejmě jde ale opět o "neaktuální" překlad s výše uvedenými problémy, který bude aktualizován až Larianem poté, co ho dokončíme a pošleme nový soubor.

Z širšího pohledu příběhu by ale neaktualita neměla mít výraznější vliv - týká se zejména posledních dvou balíčků módů, jinak byste to asi ani neměli poznat...

Snad Vám tato zprávička udělala radost a přejeme všem hráčům a fanouškům této série příjemný zážitek ze hry...

Text si pro vás připravil @PredatorV , vedoucí překladatelského týmu COTT.
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Dáte sem nějak vědět až budou fungovat achievementy? Hraju na ně rád a bez nich na to fakt prdím aby se mi neodemykali kvůli češtině ... :/
 
Aby vývojáři integrovali překlad do hry?

Is it possible to learn this power?
 
Já nechápu proč to prostě ty vydavatelé nedají do hry hned :) Já si třeba hru kvůli češtině koupil :)
 
Tak to je sila, dostať češtinu na konzole. Nie ste náhodou prvý, ktorým sa to podarilo? Jednu otázku by som mal ohľadom češtiny na Xbox One. Musím kúpiť hru priamo cez Microsoft Store, alebo sa to vzťahuje aj na diskové verzie a preklad si stiahnem cez aktualizáciu hry?
 
Jakou verzi hry mám koupit, abych měl češtinu na PS4?
Je na to nějaký návod/postup?
Děkuji.
 
Tak já jsem si kvůli tomu koupil Nintendo Switch, protože tohle si moct zahrát na cestách v češtině je úplná bomba!

edit: Jinak překlad tohodle rozsahu se pohybuje v profi branži kolem 1.000.000,- jestli to chápu dobře, Larian to má jen za poplatky za implementaci. Nohy by vám měli líbat
 
No a kdy ta čeština bude ke stažení ? ? :)
už to tady sleduju nejakej patek a pořád nic :/
Docela bych si tu hru zahrál s češtinou
 
Češtinu stahovat nemusíš je ve hře oficiálně. _________________________________
 
[QUOTE="Pl...[/QUOTE]
Anebo, pokud si ji chceš přesto stáhnout, překlikej z Fór do Překladů a dál do Divinity: Original Sin 2 + Definitive Edition Aktuální verze a v pravém horním rožku máš odkaz na stažení aktuální verze češtiny. Pokud se nemýlím, měla by být i o fousek aktuálnější než ta, co je přímo ve hře.
 
Back
Top