• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Hlášení #12 - Překlad Divinity: Original Sin 2 je kompletní!

S

Smazaný uživatel 9

Návštěvník
Symbolické dvanácté hlášení, dvanáctého dvanáctý, které si pro vás připravil @PredatorV, vedoucí překladatelského týmu COTT, shrnuje něco málo přes dva roky překladu! Tomuhle týmu dvojky přejí.

Konečně je dokonáno a fanoušci mohou jásat!
Trvalo to krátce přes 2 roky, ale Kompletní překlad hry: Divinity: Original Sin 2 - je hotový a vy si tak můžete užít krásný Vánoční dárek.

Hra se postupně rozrůstala mnohem více, než by kdo čekal... a z původní "Základní hry" se vydáním "Definitive" a patchů hra téměř zdvojapůlnásobila. Vždyť jen samotná DE verze má v současnosti přes 92 tisíc řádků! Momentálně všehovšudy má překlad kolosálních 3.924 NS textů, což představuje zhruba 9.417 klasických stránek knížky (formát A5).
Tímto překonal asi vše, co kdy bylo, kromě Falloutu, tudíž se zřejmě pohodlně řadí na 2. příčku největší textové hry všech dob :)
A tyto texty jsou rozloženy velmi dobře. I pokud budete hrát hru třeba 20x, nikdy nebude stejná. Variabilita je obrovská a testeři stále objevují další a další nové možnosti...

Jak bylo dříve psáno, tímto současně proběhne úprava i Základní hry - je tam téměř 1.700 různých zásahů (překlepy, doladění kontextů, pohlaví apod.).
Překlad je teď komplexní, tj. jeden instalátor vám počeští jak Základní, tak DE verzi hry - celou hru naráz, bez ohledu na instalovanou verzi apod.
Je plně funkční pro Steam i GOG... Savy to nijak neovlivní, můžete směle pokračovat v hraní s novější verzí překladu.

Přesto je zde možnost nabídky pro vás:
Larian stále vydává patche - tyto patche do hry přidávají módy, které zase přidávají nové funkce, kouzla, postavy, ale dokonce i oblasti... spousty textů. Testeři nemají možnost hrát hru od začátku stále znovu a znovu dokola...

Pokud jsou tak mezi vámi tací, kteří mají zájem v tomto pomoci ostatním, můžete se nám ozvat (ideálně na Soukromé zprávy - SZ - zde na webu prekladyher.eu ).
Obdrželi byste speciální soubor překladu, stejný jako zde, ale obohacený o index neotestovaných nových řádků.
Takový hráč by pak normálně hrál hru - podle sebe, bez pravidel... ale mohlo by se stát, že objeví text, značený indexem - a v tom případě by bylo potřeba ofotit obrazovku a screen poslat. Nic víc.
Můžete takových textů objevit desítky, anebo vůbec žádný...
Je jen na vás, zda budete mít zájem pomoci svým hraním naší hráčské a překladatelské komunitě a odladit tak hru i pro další hráče? Rozhodně budeme rádi za jakoukoliv pomoc.

Poslední patch Larianu přidal přes 2 tisíce řádků a z nich nebyl objeven prakticky žádný - obsahují totiž spousty nových textů, které do hry nezapadají - tj. zřejmě bude další nějaký patch, který hru opět o něco obohatí (aktivuje nové postavy či lokace).
Současně s tím, jak budou vycházet nové patche, které určitě ještě budou, budeme samozřejmě informovat a současně nahrávat "aktualizace" překladu...

spacer.gif


A troška statistik, pokud to někoho bude zajímat?

Základní hru jsme začínali s 12ti překladateli...
23 překladatelů postupně odpadlo, do finále dojelo nakonec jen 13. Po celou dobu - od úplného začátku až do konce - jich z původní dvanáctky vydrželo 6.
Na DE (po odpočinkové pauze) se ale někteří opět vrátili a vč. jedné nové překladatelky (která ovšem nakonec zase skončila), se počet vyšplhal na 11.

Celkem žádost o test na překladatele poslalo 154 lidí! Drtivá většina z nich ale po zaslání testu již nikdy nekomunikovala... prostě to ani nezkusili. Jen pár napsalo, že je test těžký - ale nezkusili to...

25 překladatelů udělalo test tak, že jsem měl zájem je přijmout, ale už nikdy neodpověděli...
5 překladatelů udělali test, měli zájem začít, dostali soubory apod., ale nic neposlali... škoda :(
3 překladatelé, kteří testem neprošli, to zkusili znovu pod jiným nickem, mailem apod. Jsou ale způsoby, jak to poznat... Smutné

spacer.gif

Při testování nahlásili testeři 232 tisíc screenů, resp. téměř 70 GB fotek a téměř dva a půl tisíce savů...
Vůbec nejnáročnější oblastí je poslední mapa - město Arx, kde navíc DE přidává nejvíce nových lokací, postav apod.

Celkově je ve hře 103 veršů, které byly díky veršotepcům @Drakefran a @TheSonny21 upraveny tak, aby váš požitek ze hry byl co nejlepší.
Mnohokrát děkuji grafikovi @Char - který pomáhal ladit grafiku (instalátory, bannery atd.), korektorovi @Stoupa - bez jehož korekcí by hra nebyla nikdy dokonalá...
Samozřejmě několika desítkám osvědčených týmových testerů, pod vedením @Barbar a to i z řad překladatelů, kteří si hru rovněž zahráli a ladili texty. Taktéž i testerům z vašich řad - "Beta" pro ty, kteří nám věřili a poslali příspěvky, byla velmi účinná a objevilo se v ní pár lidí, kteří by mohli pokračovat dále u dalších her jako oficiální "testeři".
V neposlední řadě nelze pominout technickou stránku věci a našeho týmového "Technika" (bez něhož by nejspíše nikdy ani nic takového nevzniklo) a technickou výpomoc @Hekimen a @Stoupa.
Zejména za Stoupovu pomoc je nutná vděčnost, neboť se nad rámec korekce/testování věnoval i výpomoci na kompletaci textů, což je nejnáročnější proces - a tímto výrazně urychlil postup celé hry řádově o mnoho měsíců...

A samozřejmě nelze opomenout již zmíněné podporovatele našeho překladu. Celkem vás bylo 103 a velice si vaší podpory vážíme.
spacer.gif

A co bude dál?

V této chvíli již máme uzavřenou novou aktualizovanou smlouvu s Larian Studios (kvůli EU směrnicím GDPR apod.).
Oficializaci tohoto překladu by tak nemělo nic stát v cestě a tudíž se snad brzy dočkáte toho, že hra bude přímo v češtině bez nutnosti stahování. Možná to stihnou i do Vánoc? Kdo ví...

Larian Studios navíc oficiálně počítá s tím, že budeme pracovat i na jejich "megaprojektu" Baldurs Gate 3.
Na tento projekt se již dopředu přihlásilo mnoho překladatelů a někteří noví se již "školí" na našem novém menším meziprojektu: Age of Wonders: Planetfall.
Stále hledáme překladatele, ale nově i korektory a může to být právě i dobrý odrazový můstek pro budoucí BG3. Stačí si napsat o testík. Zejména překladatelů není nikdy dost a jen na jejich počtu závisí rychlost dokončení projektů!
 
Nemožné se stalo skutečností. Obdivuhodná práce.Nejlepší dárek k Vánocům.Mockrát díky a přeji mnoho úspěchů u dalších překladů.
Štastné a veselé Vánoce všem. :):woot:;)
 
Jste nejlepší!!! Chtěl jsem dohrát Zaklínače 3 než bude seriál, ale jdu raději na DOS2.
 
musim nam zatleskat :)) tech hodin vysvetlovani doma proc to porad hraju dokola a dokola doufam ze se se mnou bude pocitat i na dalsi projekty :)) hezky svatky !
 
No asi jsem slepej, ale kde mám stáhnout ten instalátor??? Jinak gratuluju k maratonské práci. :) Specielně u takovéto hry, kde se člověk často ztrácí i s pokročilou AJ. :)
 
Doufám, že krom ovací přispějete Predátorovi i na KAFE. Je to otec dvou dcerek a dal do toho dost času!!!!!!!!!!!!
 
Skvělá zpráva, mám dohránu základní verzí s vaší češtinou, tak se ještě pustím do definitivní. Každopádně díky za tu spoustu práce co jste odvedli.
 
Přátelé, mnohokrát díky za Vaši práci a vůli udělat něco pro druhé a pro komunitu.
 
Díky, už se těším jak zahraju. Bude čeština tedy oficiálně i ve hře přes patch? Důvod proč se ptám je možnost zahrát si na PS, Díyk za odpověď.
 
V čem je chyba? Úvodní začátek hry mam v eng. viz screeny. Po tutoriálu se zdá hra v cz.
 

Přílohy

  • Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    313,3 KB · Zobrazení: 47
  • Clipboard02.jpg
    Clipboard02.jpg
    322,3 KB · Zobrazení: 49
@jose999 - a víš určitě, že nemáš ještě starý instalátor jen pro Základní verzi? Toto je text pro DE - ten v původní verzi nebyl a tudíž nebyl přeložen...
Ev. jestli máš nějak "podle svého" přehozenou instalaci, což si rádi mnozí z vás dělají - pak je nutné soubory rozstrkat ručně do příslušných složek...
 
Dobrý den,

mohu poprosit o číslo účtu kam posílat poděkování? ..
Děkuji
Richard
 
@Wokoun Chcete-li podpořit překladatele, můžete tak učinit na účtu:
670100-2207732208/6210 (BRE Bank - tj. mBanka).
Mezinárodní IBAN: CZ83 6210 6701 0022 0773 2208
BIC (SWIFT) kód banky: BREXCZPP
 
Děkuji všem za odpovědi. - posláno.
S pozdravem a poděkováním
Richard
 
Děkuji překladatelskému týmu a přeji krásné vánoce. A nenechte se prosím rozhodit pár zlodějskými ubožáky, kteří si neváží vaší práce.
 
[QUOTE="Pr...[/QUOTE]Je to DE a zkoušel jsem to kopírovat po složkách a to stejné.. ale je divné že na začátku hry postavy něco mluví, ale napsaný text je jiný a je stejně v eng ... no po tutoriálu už je to ok, ale stejně je to divné :D jinak děkuji za překlad, jste skvělí.
 
Zdravím, existuje nějaká rada jak češtinu nainstalovat do Mac OSX GOG verze?
 
Teda, super ! Velké díky celému teamu a všem co se na překladu podíleli.

Bude to někdy přímo na Steamu ? Že bych počkal na ofiko patch.
 
Moc děkuji za překlad. Sice jsem zde koukal na jiné překlady na kterých se stále pracuje. Nějak sem se dostal až na tuto stránku a zjistil jsem že to je hra přímo pro mě. Rpg a tahový systém boje ala fallout. Tak sem kouknul na steam a momentalně 50% sleva. Cca 580kč. A čeština již je oficialní přímo na steamu.
 
Back
Top