• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

  • Než zase začnete plodit weby, discordy a jiné komunity pro sdružování lidí kolem amatérských překladů, tak prosím nejdříve přemýšlejte a čtěte...
    Spuštěn web skupiny Herní překlady ←→ Nový portál pro každého od Lokalizace.net
Anno 1800 (včetně DLC)

Anno 1800 (včetně DLC) 1.36

Dlouho jsem hrál jen základní hru.Nedávno jsem si koupil season pass,včera nainstaloval novou češtinu,vše proběhlo v pořádku,čeština supr.
 
MilanM

pisal som ti cez konverzaciu, nech to tu uplne nezasvinime.. napis mi tam dohodneme ako to spravit na dialku , lebo mi je to fakt záhada...
 
Jetro: tak ani instalace hry jinam nepomohla. Zkoušel jsem i to co radil Mad Man a stále stejná chyba. Jestli najdu řešení, tak dám vědět. Díky
 
Tak ještě jedna selská rada pro ty co jim nejede instalátor češtiny a mají s tím problémy . Pokud máte možnost
zkuste hru nainstalovat na jiný HDD , nebo komp. a pak ověřit instalaci češtiny . I to je jedna varianta . Mě kdyby to nefungovalo tak bych taky hledal různá řešení .
 
Tak jsem dnes zkoušel aktuální češtinu a bohužel nefunguje. 17.1.2020 vyšel patch na verzi 6.2 a čeština nejde nainstalovat. Moc prosím o aktualizaci, děkuji.
 
Najprv Vám chcem poďakovať za naozaj vynikajúci preklad hry. Už som vám aj prispel na kávičku.:) Chcem sa Vás opýtať či po aktualizácii hry na 6.2 bude fungovať aktuálna verzia češtiny? Či radšej vynúť aktualizácie?
Bude sa prekladať aj verzia na aktualizáciu 6.2? Ďakujem.
 
paldy : pokud chceš hrát s češtinou , tak si momentálně zabloukuj stahování aktualizací , ale to máš do čtvrtku
čas než vydají opravdu aktualizaci 6.2.
A Jetro asi bude mít zase trochu práce s aktualizací češtiny pro 6.2. Je to nekonečná práce , pokud budou vydávat pro hru aktualizace .
Uvidíme ve čtvrtek co budou za změny ve hře .
Takže je dobré si hlídat články a informace o připravovaných aktualizacích pro 1800 , aby pak někdo nebyl překvapený že mu nejde čeština .
 
čeština určite nepôjde nakoľko som čítal že tam bude i nejaká korekcia v textoch.. tým pádom nie. Aj keď ostane v tom istom rda, zmaní sa ale jeho veľkosť.

s tým hraním offline je len do času, či niekoľko spustení, ako som už spomínal pár krát pred tým, zablokuje to ochrana Denuvo.
 
Podle patchnotes tam toho nebude tolik, viděl bych to na den dva, než připravím aktualizovanou verzi.
 
Já to tušil , že to bude brnkačka :) . Počkej až vydají další DLC s nějakým světadílem , to bude pak mazec . :biggrin:
 
Bohužel mám stejný problém jako L501, čeština hlásí Pravděpodobně se jedná o neznámou verzi hry. Hru jsem zkoušel instalovat na různé disky, zatím nic nepomáhá.

Btw. Soubor data13.rda má správný počet bytů jak psal Mad Man
 
Zase další aktualizace ? Nejhorší je, že když mám aktualizace vypnuté a nemám hru aktualizovanou, tak mě Uplay do hry nechce pustit :( No každopádně čeština se moc povedla. Co se týče hry samotné - je až neuvěřitelné, že taková hra vznikla pod taktovkou Ubisoftu. Opravdu komplexní, zábavná a graficky krásná budovatelská strategie.
 
Čo sa týka tých neúspešných aktualizácií češtiny, ma ešte napadlo, že či by nebolo pozrieť aktuálnosť Microsoft Visual C++ pretože to niektoré programy pre svoj beh potrebujú a máte tento problém asi len štyria ľudia. Alebo ak ho inštalátor používa, tak ktorý špecificky, hoci spätná kompaktibilita by tam mala byť a tie verzie sa ťahajú od myslím 2005 po súčastnosť.

Odkaz na zrejme aktuálnu verziu: https://aka.ms/vs/16/release/VC_redist.x64.exe
 
Mad Man: Ahoj, v mém případě jsem řešení našel. Postupoval jsem podle tebe s tím, že jsem soubory Anno1800.exe a data13.rda (s vytvořeným adresářem) a češtinou přesunul na USB flash disk a přímo na tomto disku jsem nainstaloval češtinu, ale na jiném Pc (ještě že mám záložní notebook :) Potom jsem soubor data13.rda z USB disku vložil zpět do složky maindata, kde je nainstalovaná hra. Řešení jsem našel, ale příčina je mi záhadou, ale to je problém v mém Pc. Děkuji Jetrovi i celému týmu lidí, kteří se na překladu podíleli, čeština je perfektní. Díky Martin.
 
Jo, vypadá to, že jde o nějaký specifický problém na straně uživatele. Jsem rád, že aspoň u tebe už se to tedy podařilo vyřešit, i když to nebylo zrovna dvakrát komfortní. A kdo ví, třeba nás ve čtvrtek vývojáři překvapí a v rámci chystaného patche umístí texty do nového (a velikostně přijatelného) rda souboru. Modlím se, ať nejsou líní a nenechají nás znovu stahovat těch 6 GB. :)
 
L501 Takže si asi neskúšal update Visual C++ čo som písal pred tým. Lebo ako som spomínal, mňa to aj technicky zaujíma sa šprtať v hre a to skrz módovaniu. Čiže by ma bolo zaujímalo či to mohlo byť tým, pretože ked som skúšal spomínané módovanie musel som kôli tomu práve urobiť ten update Visualu. No toto ma napadlo pozde, až včera.

Ale hlavné je, že si to rozchodil. I keď nie celkom štandardne. Podstatný je výsledok... :)

Jetro: ...hej prijateľných 10 či 11 giga :D šup ho nazad do data8-ky :)
 
Naposledy upraveno:
Ahoj, Visual C++ mám nejnovější verzi, takže tím to nebude. Asi jsem něco zakázal v nastavení Windows :) Jestli mi nepůjde ani nová verze češtiny na update 6.2, tak provedu čistou instalaci OS a zjistím, kde byla chyba. V Pc mám pouze 2 hry od Ubisoftu a pár základních programů (MSI Afterburner apod.), takže mě ta čistá instalace OS nevadí :)
 
Zdravím, prosím mohl by mi někdo poradit, co je nevhodné na tomto jméně ostrova protivníka? screenshot_2020-01-19-20-02-53.jpg A jak se zbavit té otravné hlášky pokaždé, když se k tomuto ostrovu přiblížím? Děkuji
 
Ankehe... v jednom rda subore je podzložka blacklists a v nej pre kazdý jazyk subor s databázov "zlých" slov ako fuck , ****, pussy atd a ich kombinácie .. a cez ten súbor cez zástupné znaky sa snaží tieto slova takto napádať prípadne možno aj zakázať.. ale toto údajne nefunguje správne a havká to aj na slová ktoré by ani nemuselo. A zrejme je to aj tento prípad.. jedine fakt čo tam vidím je ten "chuj" a prezrel som databázu a nič som tam také nenašiel. Takže je asi pravda že to nefunguje správne a preto aj našli spôsob ako to vyradiť. A to je nahradením toho suboru databázy s prázdnym obsahom a tým pádom to už nič nenájde a nepyskuje.. :)
 
L501 zdá sa že je tam ešte niečo.. lebo inému nešlo dokonca spraviť ani tak ako som písal a odskúšal, čo tebe ale prešlo.. iná záhada. Len príde mi zvláštne že iba pár ľuďom.. tak uvidíme...
 
[QUOTE="Ho...[/QUOTE]
Mám stejný problém, a nic ze zde uvedeného nepomáhá :)
 
Ahoj a díky moc za odpovědi. Překládal se tedy i blacklist, chápu. Jdu si přejmenovat lodičky na slepičky =) Krásný večer
 
Dneska se mi stáhla aktualizace cca 62 MB tedy nic moc , ale jak je vidět asi se přitvrdily podmínky hratelnosti , protože mne hra
"vyprovodila" k porážce :) . V Novém světe stačilo abych neměl postavenou radnici a bylo zaděláno na problém . Jinak bonusy v
ZOO za chov domácích mazlíčků se mi zdají málo efektivní :) . Možná kdyby byl ostrov zaměřený výhradně na chov .....
 

Přílohy

  • Domácí chov.jpg
    Domácí chov.jpg
    694,3 KB · Zobrazení: 299
Back
Top