• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Novinky ze světa her

KratosTM

Překladatel
Příspěvky
346
Řešení
1
Skóre reakcí
608
Bodů
0
Novinky_ze_sveta_her.jpg

Na úvod bych vám rád představil novou krev do redakce PH a tou je @Dauler. Budete se moci s ním setkávat právě v tomto měsíčníku a rád by si udělal i diskuzní sekci o novinkách v redaktorském koutku, který nám za pár dní vznikne. Tento článek je Daulerova první práce pro nás a od příště si to bude publikovat sám. Držme mu všichni palce a případné úpravy tohoto měsíčníku směřujte na něj a můžete být společně kreativní.

Novinky ze světa her za minulý měsíc + očekávané hry na listopad
Listopad je tady, to znamená, že nejen listí ze stromů, ale také spousta nových nápadů vývojářů a herních studií „padá“ k nám na zem, k běžným smrtelníkům. Podzim je v plném proudu a jako velmi plodné herní období už nejen něco nabídl, ale rozhodně bude nabízet i dál. Pojďme se podívat, co podstatného už se stihlo, „je venku“ a co by vám z nadcházejících dní nemělo uniknout.
spacer.gif

JEDEN NA MOBILU, DRUHÝ TŘEBA NE
Uplay a Ubisoft Club se spojily do jediné služby Ubisoft Connect. Lidé, mající celou záležitost na starosti slibují velkou podporu cross-playe, tedy hraní napříč platformami. Tento styl hraní není novinkou, ovšem chystá prý nové možnosti. Ty budeme moci, podle těchto nových scénářů Ubisoftu, zkusit už s nadcházejícím titulem Riders Republic.
spacer.gif

POD KÁPÍ JE ŽENA
Jade Raymondová, jedna z týmu kolem Assassins Creed, založila nové herní studio Haven, které sdružuje mnoho bývalých pracovníků Ubisoft z týmů právě kolem Assassins Creed. Spekuluje se o velkém projektu a novém systému kooperace mezi hráči. jak to ale vlastně Jade Raymondová vše myslí, to prozatím nikdo nepřiblížil.
spacer.gif

Zajímavé tituly z poslední doby
ENCASED
Česká/Slovenská lokalizace
: Není
Vývojář: Dark Crystal Games
Vydavatel: Black Tower Entertainment, Prime Matter
Datum vydání: 7. říjen 2021
Žánr: Akční, RPG
Platformy: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S
Prozkoumejte otevřený svět alternativních (v tomto případě však ne až tak veselých) 70.let minulého století! To vše v počinu studia Dark Crystal Games. Tvůrci šli pro rady za fanoušky, a tak dokončili titul, který notně připomíná svou nejmenovanou inspiraci Fallout. Ale pozor, tohle není žádná kopie! Ve hře okolo tajemného Dómu, ze kterého je, nu, ne tak úplně snadné se dostat, se ze situací můžete prostřílet stejně snadno, jako se z nich „vykecat“. Možností je totiž, vedle obrovského světa, navíc i v herních mechanikách spousta.
spacer.gif
FAR CRY 6
Česká/Slovenská lokalizace
: Můžete podpořit zde.
Vývojář: Ubisoft
Vydavatel: Ubisoft
Datum vydání: 7. říjen 2021
Žánr: Akční
Platformy: PlayStation 4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, PlayStation 5, Stadia, Xbox Series
Ubisoft si pro další díl série Far Cry vybral (tedy, spíše vytvořil) karibský, Sluncem, tabákovými plantážemi a neskutečným množstvím aktivit zalitý ostrov Yara. Ten mimochodem „zalévá“ svou diktaturou další ze záporáků, na jejichž ikoničnost jsme již v sérii zvyklí. Opět tak budeme zachraňovat, zkoumat, lovit, hledat poklady, prohánět se na zemi i ve vzduchu ve všem možném, dobývat tábory, pak taky…počkat…pokud už máte nějaký díl za sebou, víte, že možnosti jsou opět obří. Pokud jste ještě neměli tu čest, proč nezačít právě u šestého dílu?
spacer.gif
FIFA 22
Česká/Slovenská lokalizace
: CZ tit.
Vývojář: EA Sports
Vydavatel: Electronic Arts
Datum vydání: 1. říjen 2021
Žánr: Sportovní
Platformy: PlayStation 4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, PlayStation 5, Xbox Series
Jak by řekl klasik „je to o rok dál, nu, tentokrát zas o něco lepší.“ Vylepšená umělá inteligence, herní možnosti (v konzolových verzích výrazně lepší vizuál), pohyb, zas o trochu lepší kolize a třeba i vylepšení animací sítě. Fifa, stejně jako i jiné sportovní simulátory se letos opět posouvá tu většími, tu menšími detaily, ovšem ty letošní skutečně poznáte.
spacer.gif
AGE OF EMPIRES 4
Česká/Slovenská lokalizace
: Není
Vývojář: Relic Entertainment
Vydavatel: Microsoft
Datum vydání: 28. říjen 2021
Žánr: Strategická
Platformy: PC
Realtimová legenda pokračuje, aneb množství bojů a důležitých historických období v novém dílu AoE. Hru samotnou doplňuje bohatá, jakási historicko-naučná encyklopedie, která ji ovšem nijak nekazí, ale, jak bylo řečeno, velmi trefně a poutavě rozvádí. Velký úspěch v prvních dnech na Steamu dokazuje, že nový díl, který se hrdě hlásá k odkazu těch minulých, včetně legendárního druhého, se povedl.
spacer.gif
GUARDIANS OF THE GALAXY
Česká/Slovenská lokalizace
: Není
Vývojář: Eidos Montreal
Vydavatel: Square Enix
Datum vydání: 26. říjen 2021
Žánr: Akční adventura
Platformy: PC
Co takhle vzít vše, co ve hrách funguje a dát to dohromady? Co takhle dát dohromady k tomu všemu ještě komiksové Strážce galaxie? Skvělý koktejl. Vynikající mix hratelnosti, humoru, příběhu, skvělých postav i dialogů s retro muzikou a parádním vizuálem. Guardians nabízí dobrodružství strážců při jejich řešení galaktických potíží a to i v dnešní době neobvyklém, vzácném a tudíž i dost vyhledávaném singleplayer režimu. Pohlcující atmosféra a jeden z nejpovedenějších, velkých titulů poslední doby.
spacer.gif
ALAN WAKE REMASTERED
Česká/Slovenská lokalizace
: Není
Vývojář: d3t, Remedy Entertainment
Vydavatel: Epic Games Publishing
Datum vydání: 5. říjen 2021
Žánr: Adventura, akční
Platformy: PlayStation 4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, PlayStation 5, Xbox Series
Remastrovaná verze slavné adventury, která se tím mimochodem poprvé podívá i na konzoli Playstation. Pokud jste nehráli původní hru, inu, věřte, že ne vždy výlet kamsi jinam pomůže k navrácení inspirace vaší duši. Dopadnout to může velmi děsivě. Jedna z adventurních klasik pro všechny fanoušky v novém grafickém hávu.
spacer.gif

ZAJÍMAVÉ NOVINKY PRO MĚSÍC LISTOPAD
spacer.gif
CALL OF DUTY: VANGUARD
Vývojář: Sledgehammer Games
Vydavatel: Activision
Datum vydání: 5. listopadu 2021
Žánr: Akční
Platformy: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S
Tahle slavná série pokračuje a opět se podíváme na bojiště 2.sv.války. Čekat nás budou zásadní okamžiky války a samozřejmě místa důležitých bojů. „CoDéčko“ v novém díle nezapomene samozřejmě ani na multiplayer, na kterém bude hodně stavět a který by měl přinést velké množství novinek do žánru. A kdo si říká, že možná přijdou i Zombies, není daleko od pravdy.
spacer.gif
FORZA HORIZON 5
Česká/Slovenská lokalizace: CZ tit.

Vývojář: Playground Games
Vydavatel: Microsoft
Datum vydání: 9. listopadu 2021
Žánr: Závodní
Platformy: PC, Xbox One, Xbox Series X|S
Forza to je otevřený svět. Ne, moment - obrovský otevřený svět. Forza jsou závody aut. Ne, moment - vynikající arkádové závody. Forza je k tomu i množství aktivit, tedy, teď půjde opravdu o velké množství aktivit. Forza je prostě…prostě směle do Mexika v novém díle ještě lépe vypadající a my věříme, že i ještě lépe se hrající legendy.
spacer.gif
GRAND THEFT AUTO: THE TRILOGY – DEFINITIVE EDITION
Česká/Slovenská lokalizace: Není
Vývojář: Rockstar Games, Groove Street Games
Vydavatel: Také-Two
Datum vydání: 11. listopadu 2021
Žánr: Akční
Platformy: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch
Šestý díl GTA je prozatím v nedohlednu, takže si fandové mohou připomenout (nebo někteří i poprvé zahrát) trojici slavných dílů série GTA. GTA III, Vice City a San Andreas se vracejí v novém kabátě s modernějším ovládáním.
spacer.gif
BATTLEFIELD 2042
Česká/Slovenská lokalizace: Není
Vývojář: EA Dice
Vydavatel: Electronic Arts
Datum vydání: 19. listopadu 2021
Žánr: Akční
Platformy: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S
Nový Battlefield už si námi „nebude hrát single,“ což ale rozhodně není minusová položka, protože o to víc se soustřeďuje kompletně na multiplayer. Platforma Battlefield Portal a možnost kombinovat prvky z minulých dílů, to je jen začátek toho, kam Battlefieldové multiplayerové bitvy podle tvůrců směřují.
spacer.gif

Další hry, které vyjdou tento měsíc
4. 11. Just Dance 2022 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, Stadia
11. 11. Star Wars: Knights of the Old Republic (Switch)
23. 11. Final Fantasy XIV: Endwalker (PC, PS4, PS5)
30. 11. Beyond a Steel Sky (PS4, Xbox One, Switch)
30. 11. Evil Genius: World Domination (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
 

Přílohy

  • Novinky svet her big NEW.jpg
    Novinky svet her big NEW.jpg
    70,2 KB · Zobrazení: 26.100
Naposledy upraveno moderátorem:
Jen doplním, že Forza Horizon 5 má CZ titulky a 9. 11. vychází Jurassic World Evolution 2.
A díky za přehled, jdu stáhnout AoE IV, koukal jsem, že hra je v Game Passu.
 
Ano, skutečně toho vychází víc, nejen Jurassic World, ale třeba i další edice Skyrimu, mnou milované Shin Megami Tensei na Switch, další Sherlock Holmes nebo Pokemoni. Snažil jsem se ale spíš zmínit tituly, o kterých obecně ještě uslyšíme, nebo, jako právě u Megami Tensei, nejsou jen na jednu platformu. Ale info by Jetro je správné, takže díky ;)
 
A ja dodám, že ak to bude technicky možné, k remasteru trilógie GTA vyjdu remastery slovenčín :).
 
Na konci října vyšla adventura Saint Kotar od chorvatských tvůrců Red Martyr Entertainment. V českých herních médiích o této hře ani slovo.
 
Aha, tak to je o to jednoduší Qubick
verze pro u427 v příloze
 

Přílohy

  • unreal_tournament_4_0.4.27.zip
    2,8 KB · Zobrazení: 13
Na konci října vyšla adventura Saint Kotar od chorvatských tvůrců Red Martyr Entertainment. V českých herních médiích o této hře ani slovo.
Zdravím,jak už jsem psal,vyšlo toho víc a já si tak vždy škrábnu co se kde hne a poznamenám (třeba u zmíněného Saint Kotar: The Yellow Mask,co tak alespoň vím, se čekalo vlastně už přes rok do letošního vydání,to původní bylo léto toho loňského)ano,pravdou je,že domácí herní média si množství her možná na první pohled "nemusejí všímat," ale je toho obzvláště teď docela dost,takže se to dá chápat. Na druhou stranu je třeba přiznat,že je tu např. zmiňované Megami Tensei (viz nahoře),což je série,ze které vychází další slavné Jrpg Persona,rpg s mechanikou hraní zcela odlišnou té typicky "západní"....či,pokud zůstaneme na východě, před už skorem dvěma týdny vyšla pro "thisgen" hráče upravená slavná indie legenda Corpse Party (obecně indie scéně největší weby stále nevěnují tolik místa,i když poslední konference přinesly obzvláště v indie vodách spoustu zajímavých věcí.) To je hned několik kapitol,které bude dobré probrat k nasměrování rubriky,tohle byl nástřel...popravdě takovou ultrahype FC6,o tom prostě čtete všude,ale zkrátka je to ultraUbi,takže zmínka sem patří. Obecně bych se k situaci v herním průmyslu chtěl třeba později věnovat i z jiného soudku. Tam určitě situace kolem zajímavých her,které jen prostě vyjdou v nešikovnou dobu nebo ect ect ect patří. Díky za připomínku,to každopádně
 
Aha, tak to je o to jednoduší Qubick
verze pro u427 v přílozes
Samozrejme, že som tým nemyslel, že problémom by mal byť UE4. Problém môže byť Rockstar Launcher a zabudovaná ochrana proti modovaniu, ktorá bola použitá napr. pri poslednej launcherovej verzii San Andreas. V posledných mesiacoch sa navyše zo strany Take Two rozmohli žaloby na moderov GTA a neminuli ani OpenIV alebo wide screen fixy (napr. link).

ps. Na prácu s UE4 vysoko neodporúčam používať bms skripty. Unreal editor je zadarmo.
 
MixerX: proč nedoporučujete Bms scripty ? ,jak se prosím ten editor jmenuje jestli se můžu zeptat? omlovám se že se tak vyptávám
 
Ti Strážci Galaxie by si zasloužili cz/sk lokalizaci. Od lidí, co to hráli v angličtině jsem slyšel, že bez OPRAVDU DOBRÉ angličtiny si hru absolutně neužijete - ty dialogy a vtípky jsou prý totální nářez. Snad se toho někdo ujme.
 
Jen doplním, že Forza Horizon 5 má CZ titulky a 9. 11. vychází Jurassic World Evolution 2.
A díky za přehled, jdu stáhnout AoE IV, koukal jsem, že hra je v Game Passu.
Tak si mne nezapomeň přidat do přátel (Sushi#2464), ať se můžeme porovnávat ve Forze :D
 
Back
Top