• Provozní plány portálu Překlady her pro rok 2024

    31.3. přejde portál do režimu pouze pro čtení, tedy bude možné dála stahovat překlady, ale již nebude možné se registrovat a jakkoliv přispívat do diskusí kromě překladatelů
    31.12. dojde k ukončení provozu portálu Překlady her

    Za celý tým, který se od založení staral o tento portál, bychom vám chtěli poděkovat za vaši přízeň. Bylo to dlouhých 9 let našich životů. Všechno někdy končí, aby něco nového mohlo začít.
    Za mě jako provozovatele bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří svojí prací přispěli k chodu celého portálu, všem překladatelům, kteří sem přispívali svými díly, a i vám všem, kteří jste se rozhodli nás, jakkoliv podpořit.

Jaka je nejlepší kvalitná zvuková karta na 5.1 herní sestavu ?

S

Smazaný uživatel 437

Návštěvník
Ahoj nevíte mi někdo poradit jaka by byla nejlepší a nejkvalitnejší zvuková karta pro tento herní system Z906 ?


Popřipadě bych koupila tuhle aplikaci DTS z microsoftu za 569 Kč jako vylepšení, ale nejsem si jista jestli se to vyplati


Bohužel tato zvukova karta CREATIVE mě velice zklamala a nejsem s ni spokojena, žadna kvalita zvuku basy, stereo surrond jenom slyším obyčejní stereo ikdyž windows 10 ma nastavení 5.1 v hrach a mam hyper X Cloud 2 sluchatka na 7.1

https://www.alza.cz/creative-sound-blaster-z-d382645.htm (Šmejd od Creative)

Přemyšlela jsem jestli tahle zvukova karta je kvalitná a spolehliva s Z906, jde mi o kvalitu a zažitek z her a perfektní surrond zvuk na investici neberu ohled. Můj přítel mi to zaplatí. ale jsou tam 3 druhy od ASUS STRIX nechci něco kupovat co nevyužiju. Zvukovka pojede na sluchatka a repro herní sustavu na hrani pc her nic více ....

Co byste mi doporučili ?


Děkuji za pomoc
 
Já mám k Z906 Creative Sound Blaster AE-7 a jsem spokojený, ale nejsem znalec zvuku. Se zvukovým hardwarem je to těžké. U grafické karty se člověk koukne na nějaké benchmarky a ví hned jak je dobrá a jaký je poměr cena/výkon, u zvukovky se vždycky najde někdo kdo napíše, že to je zvukovka o ničem.

Ty repráky co máš mám taky a jsou super. Tam je znát ten rozdíl oproti slabším, levnějším reprákům fakt dost.

O tom softwaru nic nevím, ale pochybuju, že udělá zvuk lepší.
 
" stereo surrond jenom slyším obyčejní stereo ikdyž windows 10 ma nastavení 5.1 v hrach a mam hyper X Cloud 2 sluchatka na 7.1"

Ve windows 10 nic nemáš nastavovat. Nastavit to musíš v softwaru té zvukovky. Já tu zvukovku měl taky a hrála mi normálně 5.1. A to co tam nastavíš pak platí jenom pro repráky, nebo sluchátka co nemají vlastní zvukovku.

Ty tvoje sluchátka mají ale vlastní zvukovou kartu, takže na ně nemá vliv ani nastavení windows, ani nastavení zvukovky (zapojují se přes USB, takže ani nejdou přes zvukovou kartu co máš v PC). U nich to musíš nastavovat v jejich vlastním softwaru.

Možná nakonec tu novou zvukovku ani nebudeš potřebovat. A co se týká kvality zvuku, tak to musíš taky řešit přes software zvukové karty. Tam si zapni crystalizer pokud je defaultně vyplý, to hodně oživí zvuk.
 
Naposledy upraveno:
Sound Blaster Z je nadprůměrně kvalitní karta. Basy jejím prostřednictvím podávané naopak musím na studiových monitorech trošku krotit. Takže pokud se nejedná v tvém případě o vadný kus, bude spíše problém mezi klávesnicí a židlí ;)
Nejdříve zkus něco nastudovat z netu, popřípadě sehnat někoho kdo tomu rozumí a ušetříš... tedy tvůj přítel ušetří spoustu peněz :)
 
Mám SB 5AE a lidi tu píšou dobre rady. Osobně mám studiové sluchátka sennheiser, kdy přímo SW zvukovky dokáže nasimulovat "5+1" a taky musím krotit basy. Takže nastavit všechno všude default. Vyhodit tyhle shity sluchátka. Koupit pořádný - Ideálně nějakou audiotechniku nebo ty sennheisery za větší peníz a nastavit co potřebuješ přímo v SW Sound-blaster. Nekupovat sluchátka 5+1 ani jiný tyhle šidítka. Stejně je to všechno stereo a přes SW se nastavuje ten surround.
Jinak pokud máš v mobo pořádnou zvukovku - 1220RT nebo equivalent, tak ani zvukovku nepotřebuješ. Rozdíl je už fakt malý. Obzvláště na ty strašidelný sluchátka co máš. Ten Sb 5ae a výš má výhodu lepšího zesilovace na sluchátka a i tu tvoji 5+1 haha soustavu to zvládne v pohodě
 
Naposledy upraveno:
Ak chceš kartu na sluchatka ber Asus xonar AE + Asus Xonar Essence One Muses alebo Creative Sound Blaster AE-9 zvuk musí každému sadnúť podľa jeho preferencii ja mám Asus lebo viac počúvam hudbu ako hrám hry v každom prípade to musí byť externá zvukovka interná by ti do sluchatiek prenášala elektromagnetický šum zo skrine to by si mohla ostať aj pri integrovanej zvukovke ak budeš púšťať zvuk do kvalitnejšieho repra vyveď ho v analogovej forme ak do toho čo máš teda ten Z906 nechaj to na integrovaný prevodník.

 
Úplně nechci být skaredohlid. Ale opravdu si myslíš že potřebuje zvukovku za 9k ke sluchátkum za 2k? A jsi si 100% jistý, že ti integrovaná bude do sluchátek za 2k přenášet šum? Protože osobně ti řeknu že za 1.ne nepotřebuje kartu za 9k ke sluchátkum za 2k a ani ti integrovaná nebude přenášet šum. Mám onkyo zesak a sluchátka s 50ohm impedanci a neprenasi šum. Jasný mít tam sluchátka za 30k s 5impedanci, tak by člověk měl za přemýšlet. Ale slečna nemá ani žádný pořádný repro.. Ty nové zvukovky už to odruseni mají kvalitní a také záleží na zdroji v pc, který to může zposobovat. Každopádně pokud by řešila externí, tak jsou daleko lepší jak SB9 ae za 9k.. I za 3k sežene fakt slušnou na to co má doma
 
Ještě jednou tady zopakuji důležitou informaci. Lilly má sluchátka co se zapojují pomocí USB - tudíž nejdou vůbec přes zvukovou kartu a tudíž je úplně jedno jako má zvukovou kartu. Ty sluchátka mají zvukovou kartu v sobě. Takže je opravdu úplně jedno jakou má zvukovou kartu, jestli za 300 Kč, nebo za 500K.

Pouze sluchátka co se zapojují přímo do zvukové karty jsou ovlivněna tou zvukovou kartou.
 
Neřešil se původně ten tralala systém od logitechu? A. Kdo si proboha koupi sluchátka s usb? Asi úplně zbytečná energie vložena do tohoto vlákna koukám
 
Kluci všem vám děkuji za pomoc, rady a veškeré informace, ktere velice oceňuji .... Pokusim se to tak udělat, jak mi doporučujete.

Na počitači je 750 W zdroj značky corsair. Moje zvukovka SB-Z je vložena na desce v gafickem slotu na pc express 2.0 doufejme, že tohle nebude ten hlavní problem, ale funguje protože na dalším grafickem slotu pc express 3.0 je vložena, už graficka karta RTX 3090 na monitoru s maximalním rozlišením 1920 x 1080. Hry jsou nastavené na ultra s FPS, už nejsou problemy a ta my zabrala misto překryla zvukovy slot na desce, kde by podle správnosti měla byt vložena zvuková karta, ale slyšela jsem, že prej to je jedno ....

Asus je velice dobrá značka, tak nejdřiv zkusim vyladit a nastavit SB-Z a půjčim si jine sluchatka, ale určitě na moji pc pujde Z906. Bylo mi vřele doporučeno, že to je nejlepší reprostustava pro hry a skvěly zažitek

Už nikdy nechci vidět sluchátka na usb s vlastní zvukovkou, mate pravdu fakt to je blbost, když tam neni jack do zvukovky. Pokud se problem nevyřeší a nebudu spokojena kupuji tuhle zvůkovku od ASUSU za 4000 kč a bude připojená na z906

Zajíma mě nejdříve ten crystalizer nebo co to tam je za zazrak v menu něco jsem tam uviděla, ale byl vypnuty. Prostě testovat, ladit a správně vše nastavit ..... Uvidime jinak všem ještě jednou děkuji
 
Jakou máš desku? A když máš GK za bambilion, tak proč si nekoupís raději receiver a poradny bedny? Pak bys nepotřebovala ani zvukovku, protože propojís přímo receiver s GK a GK ti bude dělat zvukovku.. (ano jde to) hlavně pak můžeš měnit bedny, když chceš a receiver zůstane X let. Klidně i desítek.
 
Naposledy upraveno:
Ahoj :)
... v uvodu jsi zminovala "mam hyper X Cloud 2 sluchatka na 7.1" ... nasledne v druhem prispevku "Už nikdy nechci vidět sluchátka na usb s vlastní zvukovkou, mate pravdu fakt to je blbost, když tam neni jack do zvukovky."
... on tam jack preci normalne je :)

... vyzkousel jsem behem vice nez 20ti let nekolik zvukovek a 5.1 repro sestav k PC ... kvalita zvuku po spravnem nastaveni byla OK, ale jak zminuje Alixon, receiver + rozumne bednicky budou zvukove uplne jinde :)
... momentalne pouzivam receiver, ktery je zaroven i subwooferem ze sestavy: https://avmania.zive.cz/onkyo-htx-22hdx-test-aktivni-sestavy-21/51
(koupeno na bazaru za par penez ... vsechny bednicky jsem nahradil timhle: https://www.dexon.cz/katalog/hifi-d...o-70-largo-120-sestava-domaciho-kina-5-0.html) ... koupeno v akci za 12k.
... zvukovou kartu jiz nepouzivam, protoze receiver je propojen pres HDMI s grafickou kartou ( ve win ovladacich panelech jen nastavis 5.1 a zvuk je pote digitalne spravne prenasen rovnou do receiveru )
(jedna vec mi trosku vadila ... a to, ze sub/receiver obsahuje vetracek pro chlazeni, ktery byl v naprostem tichu malicko slyset ... nahradil jsem ho za Noctua vetracek a zredukoval otacky, ze je naprosto tichy)

... musim rict, ze az teprve ted jsem skutecne spokojen se zvukem k PC :) (hry, filmy, hudba)
 
Jakou máš desku? A když máš GK za bambilion, tak proč si nekoupís raději receiver a poradny bedny? Pak bys nepotřebovala ani zvukovku, protože propojís přímo receiver s GK a GK ti bude dělat zvukovku.. (ano jde to) hlavně pak můžeš měnit bedny, když chceš a receiver zůstane X let. Klidně i desítek.

ASUS TUF B450M-PLUS GAMING​

Ta deska, už ukončila seriovu výrobu v podstatě je to mini verze jak, už jsem napsala ta zvukovka od creative musela jit do spodního černýho grafickeho slotu, pod šedym grafickym slotem je slot pro zvukovu kartu, ale díky velikosti grafiky mi ten slot překryla.

Tohle mě nenapadlo receiver který propojuje grafiku na hdmi ? Tak to slyším poprvé od tebe, nejsem zase taková zkušená do pc sestav. No super zase pozdě teď mam vyhodit Z906 ven oknem nebo to někomu darovat ? Ja bych to nejradši nedříve vyzkoušela co a jak ....

GREPA

Ty seš tady novaček jak koukam tak vitej tady u nás na foru. Ano to jsou přesně tyhle sluchátka co jsem vlastnila, ale měla jsem černu barvu místo červené. Ten receiver se mi moc líbi a tuhle značku neznám, vždycky jsem upřednostnila a preferovala jenom SONY, PANASONIC a LG ...

No uvíme co dokaže Z906 reprosustava a pokud nebudu s ní spokojena vyhodim ji do kontejneru. Ty sluchátka HYPER 2 Cloud maji jenom jeden jack, vždycky jsem preferovala herní sluchatka na dolby prologic, ale byli kvalitnejší s 5 jacky nebo 4 ? teď si to nepamatuji, protože asi jejich vyroba, už je ukončena. Vždycky vyraběji sluchatka s USB s vlastní zvukovkou řikam si co je tohle za blbost, určitě, ale externí zvuk tam nikdy nebude tak čisty, kvalitní s krystalickou odezvou na dolby surrond, aby prostě bylo všechno slyšet.

Tento tyden se chystam tohle všechno testovat a udělat si z toho vyběr analízy a doporučení co mi kluci tady poradili. Ty sluchatka jsem vyhodila byli, už staré 1 rok Ještě mi zustali sluchátka PLANTRONIC, ktere se připoji na xbox ovladač, ale mohu oznamit, že ani tam nejsem spokojena. Ikdyž jsem si koupila od microsoftu aplikaci DOLBY ACCES a XBOX ovladač ma jack a kodek na dolby atmos, kavlita zvuku je stejní jenom stereo ikdyž jsem dobře všechno nastavila. Takže jenom oznamuji, že thle apk za 499 kč je prostě další šmejd a ani mě nenapadne, abych na z906 dokoupila z microsoftu další ten jejich DTS decoder ten jejich zázrak je jenom šizení nekvality a hluboke zklamaní uživatele ....

Vždycky jsem si myslela, že ke kvalitní herní rerosustave se vyžaduje aj kvalitnější zvukova karta na 5.1 a ono to není zas tak realní díky vam kluci ....
 
@Lilly Nedá mi neozvať sa, sorry.
1. Z906 je dobrá reprosústava, rozhodne ju nevyhadzuj. Štúdiová sústava so špičkovým zvukom je mnohonásobne drahšia, ak chceš kvalitu za normálnu cenu, zvoľ sluchátka.
2. SB-Z je dobrá zvukovka, ale keď chceš niečo ešte lepšie od Creative a máš prostriedky, kúp si AE-7 alebo najlepšie AE-9, najmä pri sluchátkach tam rozdiel je. Výšky, priezračnosť, basy, dynamika, frekvenčné pásmo... Sám som neveril, ale počul som to. Crystalizer a surround sú fajn funkcie, ale keď preferuješ lineárny zvuk, dá sa taký nastaviť. Obe podporujú Scout mode a cez Creative Alchemy emulujú EAX.
3. Zabudni na USB sluchátka s 5.1 alebo aj bez, alebo módne herné sluchátka napríklad od HyperX a podobné, je to bullshit, ak chceš naozaj dobrý zvuk, kúp si kvalitné klasické HiFi stereo sluchátka, napr. Sennheiser, AKG a podobné značky. Ak potrebuješ komunikovať, tak kúp radšej kvalitný stolný mikrofón. Som starý klasik, preferujem kvalitný kábel do obyčajného zvukového výstupu/vstupu, nie WiFi a podobné veci.
4. Základ dobrého zvuku je kvalitný zdroj, zo zašumenej frekvenčne orezanej nahrávky s kompresiou sa nedajú čakať zázraky, niečo opraví zvukový procesor, exciter a podobné HW riešenia, alebo aj napríklad crystalizer a surround v SB.
5. Samozrejme, celú sústavu treba nastaviť, pohrať sa s tým, prispôsobiť úrovne, impedancie, nastaviť EQ... Výsledok stojí za námahu.
 
Naposledy upraveno:
Ahoj DAIMAN děkuji ti za info pohraju se s tím, ale chce to čas tady kluci mi poradili co a jak. Nejde mi o prachy, ale jsem haklivá na kvalitu zvuku a obrazu, zaleži mi na tom velice. Vyžaduji to při hraní pc her a sledovaní filmu na dolby atmos, ale Z906 ma podporu DTS

Prosim tě maš chvílinku čas SB-Z ma software ALCHEMY můžeš mi vysvetlit k čemu to je a jak to mam použivat ? Děkuji ti.
Maš pravdu radši přibrzdim, abych neudělala chybu. Začinam si uvědomovat, že nebude asi potřeba kupovat novu zvukovu kartu ASUS, akurat SB-Z hodně musim zkrotit v nastavení ty basy pokud maji vyšší frekvenční rozsah hrozně duní a zkresluji signal (Průlet vesmirne lodi naD orbitem ve filmu)

Určitě ani Z906 nebude potřebovat ten DTS decoder od microsoft store zcela zbytečnost a žadne vylepšení, ten system to, už ma v sobě :) Z906 aj SB-7 maji podporu 5.1 to mi v pohodě bude stačit co jsem zjistila microsoft store ma jenom nekvalitní apk a šmejdy. Na Xbox ovladač jsem kupovala apk DOLBY ACCES protože XBOX ma kodek Dolby Atmos, ale nic moc je jedno jake nastavení udělam v eqalizeru stejní zvuk žadny rozdil.
 
Naposledy upraveno moderátorem:
@Lilly Ahoj, Lilly, Z906 má dobrú podporu DTS, ale nemá EQ (môžeš ale upraviť levely pre jednotlivé kanály - bočné, zadné a subwoofer), takže ak chceš "šťavnatejší" zvuk, teda upraviť výšky/basy/stredy, pusti to cez SB-Z a jej EQ. Je to dobrá karta, aj keď z tejto rady bol najvyšší model čierna ZxR. Ak ale budeš chcieť investovať do SB, tak jedine do AE-9.

Asi najlepším programom na prehrávanie je CyberLink PowerDVD, dokáže okrem iného prinútiť zvukovku, aby cez Toslink optický výstup, ktorý býva licenčne obmedzovaný na 2.0 karta pustila plné 5.1 alebo DTS, alebo aby to sama dekódovala.

Ohľadom Alchemy - kedysi mali karty SB zabudované HW obvody pre EAX, ako napríklad Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS (na zbernicu PCI). Ale napríklad Audigy 2 SE bola nepodarená karta bez hardvérového DSP. Dnes má tieto obvody iba "zabúdaná" karta SB Audigy Rx. Zmenou rôznych verzií DSP Emu 10k2 na 4-jadrový programovateľný procesor Sound Core3D, ktorý je vlastne vo všetkých ich novších kartách, napríklad aj v tvojej SB-Z, tieto karty prišli o hardvérové EAX a podporujú ho cez SW emuláciu, práve programom Creative Alchemy.

Keď Alchemy spustíš, vľavo máš hry s podporou EAX, ktoré systém našiel v registroch tvojho PC a zároveň v internej databáze, napríklad Warcraft III. Jenoduchým kliknutím na apku a presunutím šipkou do pravého okienka zapneš podporu EAX, ktorú potom môžeš povoliť v samotnej hre.
Ak chceš zapnúť podporu EAX aj pre hru, ktorá tam uvedená nie je, pridáš ju cez tlačidlo "Add", zvolíš názov hry, jej umiestnenie a podobne. Nastavenie Setting obyčajne vyhovuje to defaultné. Ale je dobre sa pozrieť na stránky www.pcgamingwiki.com, lebo niektoré hry majú špecifické požiadavky na nastavenie či umiestnenie configu (adresár hry či registry path a podobne). Funguje to tak, že Alchemy vytvorí a uloží do adresára hry súbor dsound.dll a config dsound.ini, pomocou nich sa EAX emuluje. Toto emulované riešenie však nie je úplne spoľahlivé, môže sa stať, že hra bude padať. Potom sa treba pohrať s nastaveniami Settings.
Počas hry už Alchemy netreba spúšťať, slúži len na vytvorenie knižnice dsound.dll.

EAX je dobrá vec, napríklad efekty typu hall, reverb, rôzne prostredia (od jaskyne až po námestie) a podobne boli veľmi zaujímavé, ale novšie hry to už nepodporujú. Ale ak hrávaš klasiky ako Oblivion, Quake4, Warcraft III, Morrowind, F.E.A.R, Far Cry 1/2, Max Payne, Unreal..., oceníš to.
Pozri sa na stránku en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_EAX_support. Žiaľ, nie každá takáto hra podporuje emuláciu cez Alchemy.

P. S. Voľba "Subwoofer Gain" v unifikovanom ovládacom SW pre karty SB (Sound Blaster Command) nie je "zisk subwoofera", ale vyradenie pásmovej zádrže pre frekvencie nižšie ako cca 50Hz (neviem, či to tam máš, je to podľa typu zvukovky). To môže robiť extrémne dunivé basy.
 
Naposledy upraveno:
Captain děkuji ti za info, naučila jsem se díky tobě použivat alchemy ocenila jsem zvuk na diablo 2, velice dobra, ale, už zastaralejší hra
Předpokladam, že maš na mysli tuhle zvukovku

https://en.creative.com/p/sound-bla...ler_en_160721&utm_medium=email&utm_source=wca

Mohla bych se tě naposledy ještě na něco zeptat ? Na levý straně zvukovky je černy a šedy čtvercovy slot ja nevím jestli je to vstup nebo vystup, ale k čemu to slouží konkretně ? Zajímalo by mě zařízení nebo co je to za zvukový zazrak co vůbec do toho jde připojit. Všimnula jsem si, že tyhle sloty ma i moje zvukovka SB-Z ....
 
@Lilly Ahoj, pokojne sa pýtaj, koľkokrát potrebuješ, keď budem vedieť, rád poradím. :)
Jop, je to tá karta AE-9, dokonca v promo zľave.

Tie štvorčeky sú Toslink konektory, sivý je digitálny optický výstup (z karty smerom von), čierny optický vstup (do karty), v manuáli od tvojej karty sú označené "Optical S/PDIF". Ak chceš vyviesť signál z karty do nejakého externého zariadenia, napríklad do receivera/dekodéra/aktívnej reprosústavy, prepojíš to so svetlovodivým káblikom, je to štandard (TOSLINK). Aj Z906 má takéto optické vstupy, dokonca dva, okrem toho má koaxiálny digitálny vstup (klasický S/PDIF, dnes sa už veľmi nepoužíva), stereo RCA vstup a tri vstupy Jack 3,5mm pre výstup 5.1 zo zvukovej karty.

Ako to chceš vyskúšať, prepoj sivý konektor na zvukovke s jedným z optických vstupov na Z906, pomocou TOSLINK optického káblika. Samozrejme, vo Windowsoch a SW pre SB-Z povoľ optický výstup. Obídeš tak D/A prevodník na karte aj s jeho nelinearitou a skreslením. Diaľkovým ovládačom prepneš na príslušný vstup a vyskúšaš. :)
 
Já mám zmíněný odsouzený Sound Blaster Z a je to vysoce kvalitní zvukovka za (ještě) přijatelné peníze :) Ale je nutné si pohrát s nastavením, ve výchozím stavu to opravdu je "nic moc", ale po nastavení pár věcí, vzdálenosti a hlasitosti jednotlivých repro je to fakt pecka. Přecházela jsem na ní z integrované Realtek ALC 1220, takže to taky nebylo žádné šumítko, ale SB Z je o několik tříd lepší. A jak tu někdo psal, basy musím krotit, jinak by nás sousedi vystěhovali. A i tak u některých filmů dokáže subwoofer rozvibrovat "celý barák" :D
 
@Abby SoundBlaster Z je dobrá karta, z tejto trojice (SB-Z, SB-Zx, ZB-ZxR) je ale najlepšia ZxR a od tejto rady Z je ešte lepšia rada AE. Všeobecne vyššie modely mávajú kvalitnejšie prevodníky D/A aj sluchátkové predzosilovače a mávajú pridanú časť A/D, teda na prácu s externým zdrojom zvuku (napríklad ZxR má druhú kartu, ktorá sa ale nezapája do zbernice PC, ale je prepojená plochým káblom s materskou kartou ZxR, AE-9 má externý modul). Mal som ZxR, keď som vyskúšal prvú verziu AE-5, počul som ten rozdiel v kvalite, pri AE-9 som rovno onemel... :D
Integrovaný codec nie je nič moc, aj keď v priebehu rokov sa situácia zlepšila, každý, kto skúsi zvukovku namiesto codecu, bude počuť ten rozdiel. :)
No je to o prachoch, ľuďom bežne stačí, aby im v PC dačo hralo a nechcú utrácať peniaze za zvukovky, tie kvalitné sú dosť drahé.
Máš úplnú pravdu, so zvukovkou sa teba pohrať a nastaviť.
 
Naposledy upraveno:
No tak já mám SB Z už někdy od roku 2016 a její zvuk mi doteď skvěle vyhovuje, oproti i hodně dobrým integrovaným je to fakt pecka. Na předchozím PC jsem měla ALC1220 a hrála hodně dobře, ale SB Z je ještě dál a teď mám na aktuálním PC dokonce jen ALC892 a to je hrozné šumítko... Asi bych taky dokázala ocenit AE-9, o tom žádná, ale obávám se, že to by chtělo i lepší repro (mám Genius 5.1 6000, taky už asi 12 let nebo možná ještě dýl) a dokud fungují, nemám důvod měnit. Ale koukala jsem po AV receiveru + samotné repro, ale je to darda. Ale až umřou Geniusy, tak asi půjdu touhle cestou, ale to si budu muset nechat poradit, abych zbytečně nevyhodila peníze za něco nevhodného. Doufám, že to je otázka vzdálené budoucnosti :D
 
Back
Top